De Nieuws BV Politiek
BNNVARA

Beveiligers WK Qatar kampen met schulden & Afrikaanse vredesmissie in Europa

  1. Podcastschevron right
  2. De Nieuws BV Po ...chevron right
  3. Beveiligers WK Qatar kampen met schulden & Afrikaanse vredesmissie in Europa

do 15 juni 2023

(00:41) Beveiligers WK Qatar kampen met schulden

Al bijna een half jaar geleden werd in Qatar de laatste WK-wedstrijd gespeeld. Maar nog steeds kampen honderden beveiligers die werden ingevlogen uit onder andere Nepal en Ghana met de gevolgen van de slechte werkomstandigheden tijdens het toernooi. En hoe kan het dat sommige van hen na maanden zwoegen terugkwamen met niks anders dan torenhoge schulden? Floor Beuming van Amnesty International is hierover te gast.

(08:10) Afrikaanse vredesmissie in Europa

De leiders van zes Afrikaanse landen gaan op vredesmissie in Oekraïne en Rusland. De leiders van Senegal, Oeganda, Egypte, Democratische Republiek Congo, Zambia en Zuid-Afrika vertrekken morgen richting Moskou en Kyiv. Wat kunnen we verwachten van deze vredesmissie? Daarover is te gast Bram Vermeulen, die jarenlang correspondent was in Zuid-Afrika.

(21:19) Uitgelicht: Verenigde Staten 

De Amerikanen zijn in de ban van buitenaards leven. Een familie in Las Vegas beweert namelijk een ufo te hebben gespot en vervolgens in hun achtertuin oog in oog te hebben gestaan met twee aliens. Daarover correspondent Karlijn van Houwelingen.

Presentatie: Sophie Derkzen