appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kee en Van Jole

Peter Kee en Francisco van Jole duiden elke week in De Nieuws BV de politiek van dat moment. Wie wint, wie verliest? Wie doet het handig, wie maakt een lelijke uitglijder in politiek Den Haag? En af en toe wagen de heren zich aan een voorspelling waar je ze aan mag houden.

Podcast afleveringen

#28 Kee en Van Jole: Bijleveld en Leefbaar Rotterdam v.s. Forum voor Democratie

Download

Een pittig weekje voor defensieminister Ank Bijleveld... en gaan Baudet's Forum voor Democratie en Eerdmans' Leefbaar Rotterdam écht uit elkaar of is hun mogelijke scheiding er eentje voor de boekjes?

#27 Kee en van Jole - De Jihadbruid en de regering

Download

Als het aan de rechtbank in Rotterdam ligt komt een 23-jarige vrouw die in een opvangkamp in Syrië zit terug naar Nederland... De rechtbank wil dat Nederland om haar uitlevering vraagt, zodat ze hier de rechtszaak kan bijwonen. De regering heeft een ander standpunt.

#26 Kee en van Jole - SP en de Commissie Stiekem

Download

Peter Kee en Francisco van Jole nemen de politiek door. De vraag die voorligt: waarom wil SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen niet plaatsnemen in de Commissie Stiekem?

#25 Kee en van Jole - Grapperhaus en Van der Veer

Download

Peter Kee en Francisco van Jole nemen dit keer het optreden van minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid, CDA) onder de loep. Dinsdag moest hij opdraven in het Vragenuur om tekst en uitleg te geven over de aanpak van de radicale imam Fawaz. Ook blikken Van Jole en Kee vooruit op de hoorzitting met Jeroen van der Veer, de president-commissaris van ING. Hij heeft iets uit te leggen over de opslag van 1 miljoen euro die hij had bedacht voor ING-topman Ralph Hamers.

#24 Kee en van Jole - Vrolijke verkiezingsdag

Download

De afgelopen tijd vlogen vlogs, debatten, relletjes, reportages en landelijke kopstukken ons om de oren. De vraag is heeft het geholpen, en vooral wie? Politieke watchers van 'De Nieuws BV' Peter Kee en Francisco van Jole maken de balans op en blikken terug.

#23 Kee en van Jole - Rutte belt met Jeroen van der Veer

Download

Volgens Peter Kee belde premier Mark Rutte na de persconferentie met ING-topman Jeroen van der Veer. Hij heeft zich er dus misschien meer tegenaan bemoeid dan dat wij weten... Kee en van Jole maken de balans op.

#22 Kee en van Jole -Verkiezingscampagnes op volle toeren

Download

De verkiezingscampagnes draaien op volle toeren en de gemoederen lopen hoog op: onenigheid tussen Pechtold en Baudet, Baudet wil niet meer in debat met Pechtold maar is dit alleen voor de schermen? Hoe is hun verhouding in de wandelgangen. Kortom, genoeg voor politiek watchers Peter Kee en Francisco van Jole om te bespreken.

#21 Kee en van Jole - De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

Download

Wanneer krijgen we een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken? Terwijl politiek Den Haag met reces is doen Peter Kee en Fancisco van Jole een suggestie.

#20 Kee en van Jole - Barth en Baudet

Download

Eerste Kamerlid, Marleen Barth verruilt het belangrijke donordebat voor de Malediven en Hiddema en Baudet kibbelen met de pers in Den Haag over hun volkentheorie.

#19 Een debat over leven en dood en de ‘debielen-gate' van de PVV

Download

Pia Dijkstra heeft nog heel wat uit te leggen aan de Eerste Kamer, die gisteravond laat besloot het donordebat een weekje te rekken. Ook Geert Wilders heeft een probleem, in Den Haag wordt al gesproken over "debielen-gate", en dan gaat het over de PVV-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

#18 Sjoemelende melkveehouders en een wedstrijdje verplassen tussen VVD en CDA

Download

Landbouwminister Schouten en haar nieuwe fraudezaak. Rutte en Buma met een partijtje verplassen op rechts. En waarom wil Harry van Bommel geen lid meer zijn van de SP?

#17 Gerommel in Groningen en de coalitie

Download

Het nieuwe politieke jaar is stevig begonnen. De zware aardbeving in Groningen begin deze maand leidde gisterenavond tot een geëmotioneerd debat in de Tweede Kamer.

#16 Prijzen voor politici?

Download

Francisco van Jole vindt de titel "Politicus van het Jaar" totale onzin. Peter Kee pleit juist voor de herinvoering van de verkiezing van de politicus van het jaar door de parlementaire pers. Dat en de politieke Rorscharch-test die D66 heet deze week in Kee en Van Jole.

#15 De vrolijke troonsopvolging bij de SP

Download

Emile Roemer stapt op en Lilian Marijnissen volgt hem op. De SP heeft een nieuw gezicht en was al langer bezig aan een koerswijziging. Het afzwaaien van Emile was dan ook een beetje de dag die je wist dat zou komen. Politiek commentator Peter Kee was bij de persconferentie en maakte zijn "vrolijkste begrafenis" tot nu toe mee.

#14 Pakt Asscher eindelijk zijn kans?

Download

Pakt Asscher eindelijk echt zijn moment? En wat moet het kabinet met het hoofdpijndossier over bedrijven die overal belastingvoordeeltjes halen? Met Peter Kee en Francisco van Jole.

#13 Kee en Van Jole - Is Wilders zijn mojo kwijtgeraakt?

Download

Het was verdacht stil rondom Wilders de afgelopen dagen, terwijl er reden genoeg was om over hem te praten. Hoe kan dit? Ondertussen lijkt Jesse Klaver bewust stil in de identiteitsdebatten. Waarom is dat? Politieke duiding door Peter Kee en Francisco van Jole

#12 Kee en Van Jole - Het filibuster-debat en de gemeenteraadsverkiezingen

Download

Wat ze ook doen in Den Haag: urenlang praten, meetups of de gemeenteraadsverkiezingen: er ontsnapt weinig aan de aandacht van onze politiek analisten Kee & van Jole.

#11 Kee en Van Jole - De Algemene Financiële beschouwingen

Download

Het kabinet gaat 4000 belastingdeals onderzoeken. Menno Snel staat samen met de minister van Financiën Wopke Hoekstra vandaag voor het eerst in de Tweede Kamer voor de Algemene Financiële beschouwingen. Naast Kee en Van Jole schuift dit keer ook aan: economisch journalist voor de Volkskrant Peter de Waard.

#10 Kee en Van Jole - De regeringsverklaring

Download

Premier Rutte verdedigt vandaag de plannen van zijn nieuwe kabinet in de Tweede Kamer. Dat levert genoeg munitie voor een pittig gesprek. Peter Kee en Francisco van Jole volgen het op de voet.

#9 Kee en Van Jole - Afzwaaiende minister en nieuwe dubbele ministers

Download

Rutte III staat op het bordes en de vraag is wat de afzwaaiende ministers gaan doen. Mogen die wel gaan werken in de sector waar ze verantwoordelijk voor zijn geweest? Op wie moeten we gaan letten en moeten er betere regels komen?

#8 Kee en Van Jole - De nieuwe poppetjes van het kabinet

Download

Een heleboel namen zijn de afgelopen dagen de revue gepasseerd. Volgende week wil Rutte met zijn nieuwe kabinet op het bordes staan. Steeds meer ministerposten worden ingevuld: wie zijn alle nieuwe poppetjes?

#7 Kee en Van Jole - Het regeerakkoord en de grote winnaar

Download

De inkt van het regeerakkoord is droog, alle reacties zijn wel binnen. De eerste analyses zijn al gemaakt. Wie is de winnaar van de onderhandelingen en hoe zit het met de immigratieparagraaf?

#6 Kee en Van Jole - Het vertrek van Hennis

Download

Na een urenlang debat over de dood van twee militairen in Mali diende Jeanine Hennis haar ontslag in. Wat betekent dit voor de toekomst van de oud minister van Defensie? Zal zij terugkomen in het nieuwe kabinet?

#5: Kee en Van Jole - Ybeltje Berckmoes Duindam

Download

Het is de week dat iedereen Ybeltje Berckmoes Duindam leerde kennen en de formatie in de afrondende fase zit. Kortom genoeg te bespreken met onze hoogsteigen analisten.

#4: Kee en Van Jole - Erkenning voor het kabinet

Download

Pracht en praal en hoedjes waren er weer in overvloed bij Prinsjesdag. Feest voor de oranjefans maar voor de laatste begroting van Rutte Twee, is een stuk minder enthousiasme. Toch wil dit kabinet erkenning voor al het noeste werk van de afgelopen jaren.

#3: Kee en Van Jole - De formatie is bijna rond

Download

De formatie is bijna rond: voor het weekend nog zouden de formerende partijen het Centraal Plan Bureau aan het rekenen willen zetten. En ze bespreken een relletje bij de PVDA: Daar zou Samsom met Rutte gebeld hebben tijdens de kabinetscrisis over de lerarenlonen.

#2: Kee en Van Jole - Het eigen risico en de SP

Download

Er is gelekt uit Prinsjesdagstukken, de zorgpremie en het eigen risico dreigen omhoog te gaan. Terwijl in de verkiezingscampagne veel partijen waren voor flinke verlaging, zelfs afschaffing van het eigen risico. Ophef dus in politiek Den Haag.

#1: Kee en Van Jole - Vechten om de leraren

Download

Peter Kee en Francisco van Jole bespreken de hoogoplopende ruzie in het demissionaire kabinet VVD en PvdA over extra geld voor leraren. En wat vond GroenLinks van de ruzie over de documentaire 'Jesse'?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1