appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Joop Café

In Joop Café praten redacteuren van Joop en soms gasten op relaxte wijze over de ideeën en werkelijkheden achter het nieuws.

Podcast afleveringen

Joop Café #94 De terugblik op 2018.

zaterdag 29 december 2018, 22:21 uur

Download

Het Joop Café blikt met de gehele redactie terug op het jaar 2018.

Joop Café #93 met Francisco van Jole, Joyce Brekelmans en Dennis l'Ami.

maandag 24 december 2018, 10:52 uur

Download

Francisco van Jole praat met Pascal Vanenburg, Joyce Brekelmans en Dennis l'Ami over het Nederlandse probleem met diversiteit. Terwijl het in omringende landen een vanzelfsprekenheid is, blijft het hier maar tobben. Hoe komt dat? Daarnaast bespreken ze het vonnis in het Rotterdamse sisverbod. Gaat dit helpen tegen het hardnekkige probleem van straatintimidatie?

Joop Café #92 met Francisco van Jole en Joyce Brekelmans

vrijdag 14 december 2018, 16:30 uur

Download

Francisco van Jole praat met Joyce Brekelmans over de Brexit. De slogan van de Brexiteers was 'Take back control!' en dat is in ieder geval totaal niet gelukt. Al ruim twee jaar worstelen de Britten met de Brexit en nog steeds weet niemand wat er gaat gebeuren. Kan premier Rutte de Britten gaan redden?

Joop Café #91 met Francisco van Jole en Joyce Brekelmans

zaterdag 8 december 2018, 00:29 uur

Download

Joyce Brekelmans vertelt in Joop Café over de solidariteitsactie #vrouwensteunenvrouwen die wordt gevoerd tegen het tekort aan de pil. Francisco van Jole is verwonderd dat die crisis, die al maanden speelt zo weinig publiciteit heeft gekregen. Uit het vervolg van het gesprek wordt duidelijk waar dat door komt.

Joop Café #90 met Francisco van Jole en Joyce Brekelmans

donderdag 29 november 2018, 15:55 uur

Download

In Joop Café praten Joyce Brekelmans en Francisco van Jole over de hausse aan racistische bagger die columnisten Clarice Gargard en Seada Nourhussen over zich heen krijgen. Hoe wordt deze bedreiging van de vrijheid van meningsuiting vertaald in het publieke debat? In het verlengde daarvan gaat het in het gesprek over de klacht dat links de onderklasse in de steek heeft gelaten, onder meer op het gebied van globalisering. Klopt dat wel?

Joop Café #89 met Francisco van Jole en Han van der Horst

zaterdag 24 november 2018, 00:12 uur

Download

Francisco van Jole praat met Han van der Horst over de laatste ontwikkelingen in de Zwarte Piet-discussie. Han is historicus en verklaard tegenstander van de beweging die Zwarte Piet als een racistisch verschijnsel ziet. Deze week werd in het Tijdschrift voor Geschiedenis een nieuw onderzoek van gelauwerd historica Elisabeth Koning gepubliceerd waarin ze ingaat op de relatie tussen Zwarte Piet en de racistische blackface-traditie. Hoe kijkt Han daar tegenaan? In het tweede deel gaat het over de ongeregeldheden rond de intocht van Sinterklaas in Eindhoven en andere plaatsen. Wat denkt hij daarvan? En tot slot de vraag: hoe nu verder?

Joop Café #88 met Francisco van Jole en Pascal Vanenburg

donderdag 15 november 2018, 16:40 uur

Download

Pascal Vanenburg praat met Francisco van Jole over de gevolgen van de Brexit. Francisco stelt dat het een typisch voorbeeld is van populistische politiek, namelijk het nemen van volstrekt onverantwoorde beslissingen. Een voorbeeld daarvan is ook het geflirt met extreemrechts.

Joop Café #87 met Francisco van Jole en Joyce Brekelmans

vrijdag 9 november 2018, 15:20 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met Joyce Brekelmans, de VS-expert van de Joop-redactie, over de de Midterm verkiezingen. Er was twee jaar lang veel over te doen over deze test voor Trump maar wat betekent de uitslag nu?

Joop Café #86 met Francisco van Jole en Pascal Vanenburg

vrijdag 2 november 2018, 19:10 uur

Download

Pascal Vanenburg in gesprek met Francisco van Jole. Naar aanleiding van het plotselinge sluiten van zieken huizen praat Francisco over George Monbiot, een Britse journalist die een alternatief heeft voor het neoliberalisme. In het tweede deel gaat het over hoe fictie van invloed is op hoe we over elkaar en de toekomst denken. In veel films en boeken bestaat de toekomst uit dystopiën waarin we allemaal elkaars vijand zijn.

Joop Café #85 met Francisco van Jole en Han van der Horst

vrijdag 26 oktober 2018, 22:24 uur

Download

Francisco van Jole in gesprek met Han van der Horst over de dreigende verkiezing van een fascist tot president van Brazilië en de opmerkelijk oproep van Francis Fukuyama. Die laatste kondigde in 1992 het Einde van de Geschiedenis met de overwinning van het liberalisme maar vindt het nu noodzakelijk dat het socialisme terugkeert.

Joop Café #84 met Francisco van Jole, Pascal Vanenburg en Dennis l'Ami

vrijdag 19 oktober 2018, 20:10 uur

Download

Francisco van Jole praat met redacteuren Pascal Vanenburg en Dennis l'Ami over het regime in Saoedi-Arabië en hoe je dat een voet dwars kunt zetten. In het tweede deel gaat het over de foute cultuur bij defensie en de doofpotten om misstanden toe te dekken. Ook daar is wel een oplossing voor te verzinnen.

Joop Café #83 met Pascal Vanenburg en Francisco van Jole

vrijdag 12 oktober 2018, 14:45 uur

Download

Pascal Vanenburg praat in Joop Café met Francisco van Jole over de almaar aanzwellende toeristenstroom en over de toename van Russische propaganda online.

Joop Café #82 met Joyce Brekelmans en Francisco van Jole.

donderdag 4 oktober 2018, 16:05 uur

Download

Joyce Brekelmans praat met Francisco van Jole over de nieuwe films van Michael Moore die waarschuwt voor het gevaar van een dictatuur in de Verenigde Staten. In het tweede deel gaat het over een ander doemscenario namelijk de Brexit. Voorstanders van de Brexit vergelijken de doemverhalen met de milleniumbug. Hebben ze gelijk?

Joop Café #81 met Joyce Brekelmans, Pascal Vanenburg en Francisco van Jole

vrijdag 28 september 2018, 15:30 uur

Download

In Joop Café praat Joyce Brekelmans met Pascal Vanenburg over scheefwonen en de strijd tegen het roken. Pascal vertelt hoe hij klem zit tussen het woningaanbod. Hij wil verhuizen maar er is geen alternatief. In het tweede deel gaat het over roken. Francisco huldigt de stelling dat de tabaksindustrie erger is dan de wapenindustrie. En hoe de burger machteloos staat tegenover de tabaksfabrikanten.

Joop Café #80 met Joyce Brekelmans, Francisco van Jole en Dennis l'Ami

vrijdag 21 september 2018, 13:15 uur

Download

Joyce Brekelmans praat met Dennis l'Ami en Francisco van Jole over het bizarre voorstel van VVD-fractieleider Dijkhoff om criminaliteit in probleemwijken dubbel zo zwaar te straffen. Daarna gaat het over politieke correctheid. Bestaat dat wel in Nederland? En is het wat gezegd wordt dat het is?

Joop Café #79 met Francisco van Jole en Pascal Vanenburg

vrijdag 14 september 2018, 22:20 uur

Download

Francisco van Jole praat met Pascal Vanenburg over de verwoestende invloed van internet op ons leven en de democratie. Aanleiding is het nieuwe boek van Jamie Bartlett: The People vs Tech, How the Internet Is Killing Democracy (and How We Save It).

Joop Café #78 met Francisco van Jole en historicus Han van der Horst

vrijdag 7 september 2018, 10:10 uur

Download

Francisco van Jole praat met historicus Han van der Horst over de verwoesting van het Nationaal Museum in Brazilië en de mogelijk populistische gevolgen, over de heruitgave van Mein Kampf in het Nederlands en over de aantrekkingskracht van het salafisme.

Joop Café #77 met Francisco van Jole praat en Joop-redacteuren Joyce Brekelmans en Dennis l'Ami

donderdag 30 augustus 2018, 16:04 uur

Download

Francisco van Jole praat met Joop-redacteuren Joyce Brekelmans en Dennis l'Ami over de reis die Dennis naar Israël ondernam op uitnodiging van het CIDI ,over de uitzetting van de kinderen Lili en Howick naar Armenië en over het probleem van alarmisme: waarschuwen voor gevaar heeft vaak het tegenovergestelde effect.

Joop Café #76 met Joyce Brekelmans en documentairemakers Sinan Can en Daan Willekens

vrijdag 24 augustus 2018, 15:48 uur

Download

In het Joop-Zomercafé praat Joyce Brekelmans met documentairemakers en studievrienden Sinan Can en Daan Willekens over de journalistiek, verdienmodellen in de media en de toekomst van beiden.

Joop Café #75 met Dennis l'Ami en The Brothers Timisela

vrijdag 17 augustus 2018, 14:09 uur

Download

The Brothers Timisela bestaat uit Henry en Joshua Timisela. Als broers, opgroeiend in een Molukse familie, ontdekken ze al snel dat ze verhalen willen vertellen en iets terug willen doen voor de gemeenschap die hen veel heeft gebracht. Succesvolle theatervoorstellingen volgen, waarna de broers een nieuwe weg slaan. Vanaf september gaat hun nieuwe kindervoorstelling in première: Djago en Mina.

Joop Café #74 met Dennis l'Ami en documentairemaker Shamira Raphaëla.

vrijdag 10 augustus 2018, 20:05 uur

Download

In #74 van het Joop Café gaat redacteur Dennis l'Ami in gesprek met documentaire maker Shamira Raphaëla. Shamira Raphaëla maakte de documentaire ‘Deal With It’ die het verhaal vertelt van haar drugsdealende, heroïneverslaafde vader en broer. De situatie van haar vader en broer staat in scherp contrast met haar eigen leven. In het dagelijks leven regisseert Shamira succesvolle televisieprogramma's zoals Expeditie Robinson. Onlangs werd bekend dat ze in de voorselectie zit voor een Gouden Kalf voor haar documentaire Lenno en de Maanvis.

Joop Café #73 met Joyce Brekelmans en kunstenaar Stella Bergsma

vrijdag 3 augustus 2018, 13:20 uur

Download

In dit Joop Zomercafé laten we de actualiteit los en praat Joyce Brekelmans met de uitgesproken schrijver en kunstenaar Stella Bergsma over kunst, boeken, vrouwen, seks en alles ertussenin.

Joop Café #72 met Francisco van Jole en kunstenares Tinkebell.

woensdag 25 juli 2018, 14:35 uur

Download

Francisco van Jole in gesprek met kunstenares Tinkebell. Over haar bijzondere samenwerking met Jan Hak, de man van de groenteconserven, om de wereld te redden. En over de actie van een Zweedse studente om een deportatie te voorkomen. Door in het gangpad te blijven staan kon het vliegtuig niet vertrekken en moest een uit te zetten Afghaan van boord gehaald worden. Dat zouden meer mensen moeten doen, vindt Tinkebell.

Joop Café #71 met Francisco van Jole en Joyce Brekelmans

vrijdag 20 juli 2018, 23:55 uur

Download

Francisco van Jole in gesprek met Joyce Brekelmans over de racistische uitspraken van Stef Blok. En over Trump, die met de dag gekker lijkt te worden.

Joop Café #70 met Francisco van Jole en Han van der Horst

vrijdag 13 juli 2018, 17:15 uur

Download

Francisco van Jole praat met Han van der Horst over de felle aanval van hardrechtse columnisten op Dirk-Jan van Baar die kritiek uitte op het leggen van een verband tussen asielbeleid en terrorisme. Waar komt die woede vandaan? Han beschrijft een patroon. Een patroon is ook zichtbaar bij Trump. In 1987 bezocht hij voor het eerst Moskou en sindsdien bemoeit hij zich met politiek. Is hij een agent van de Russen?

Joop Café #69 met Francisco van Jole, Pascal Vanenburg en Joyce Brekelmans

vrijdag 6 juli 2018, 11:30 uur

Download

Francisco van Jole praat met Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg over twee onderwerpen. Allereerst de idiote uitspraken van Trump. Althans zo worden ze vaak afgedaan, maar Joyce legt uit dat Trump veel van die als 'krankzinnig' of 'provocerend' afgedane voorstellen gewoon uitvoert. Nu start de VS bijvoorbeeld met het afpakken van de Amerikaanse nationaliteit, een maatregel die voorheen alleen op terroristen en spionnen werd toegepast. In het tweede deel vertelt Pascal Vanenburg over zijn familiegeschiedenis. Hij dook in het slavenregister dat sinds begin deze maand online staat en werd geconfronteerd met wat zijn voorouders is overkomen. Hoe komt het dat daar in Nederland zo wegwuivend op gereageerd wordt?

Joop Café #68 met Francisco van Jole en Pascal Vanenburg

vrijdag 29 juni 2018, 13:45 uur

Download

Francisco van Jole en Pascal Vanenburg praten over twee onderwerpen: politiegeweld en Femke Halsema. Woensdag werd een 15-jarige jongen door agenten in Amsterdam met een auto tegen een hek gereden om hem te kunnen arresteren. Twee weken geleden maakte het kabinet bekend politiegeweld minder streng te willen aanpakken. Is dat een goed idee? Femke Halsema wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Francisco van Jole vertelt over de reacties die ze oproept en waar dat vandaan komt.

Joop Café #67 met Francisco van Jole en Mei Li Vos

vrijdag 22 juni 2018, 17:10 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met Mei Li Vos over de verzwegen benadering van migratie en hoe populisten als Denk en PVV elkaar versterken ten koste van de democratie. Ook deze week ging het politieke debat weer over migratie. Lodewijk Asscher lanceerde een 10 punten plan en liet zich daarbij inspireren door het beruchte Deense beleid. Kan dat niet anders? Ja, vindt Mei Li en ze weet ook hoe. Daarna gaat het over de nepbanners van de PVV waarmee Denk campagne wilde voeren. Beide partijen zijn er op uit hun kiezers bang te maken. Wat heeft dat voor gevolgen?

Joop Café #66 met Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg

vrijdag 15 juni 2018, 15:15 uur

Download

In Joop Café praten Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg over het WK in Rusland. Het valt te betreuren dat het populairste sporttoernooi ter wereld in een land wordt georganiseerd waar de mensenrechten geschonden worden. En nu Nederland niet aan het toernooi meedoet blikken Pascal en Joyce ook even terug op het verleden.

Joop Café #65 met Francisco Jole en Pascal Vanenburg

vrijdag 8 juni 2018, 19:15 uur

Download

In Joop Café praten Francisco van Jole en Pascal Vanenburg over verharding van het optreden tegen immigranten zonder papieren in de Verenigde Staten. Dat heeft voor de betrokken personen enorme gevolgen. In de tweede helft gaat het over de coalitievorming in Rotterdam. In de media wordt volop schande gesproken van het feit dat Leefbaar buiten het college wordt gehouden. Is dat terecht?

Joop Café #64 met Francisco Jole en Joyce Brekelmans

vrijdag 1 juni 2018, 18:00 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met Joyce Brekelmans over Roseanne Barr. Haar tv-show is stopgezet na een racistische tweet. Wat is er gebeurd met de ooit zo populaire comedienne? Daarna praten de twee door over het populisme van Trump. Francisco meent dat Trump de politiek kapotmaakt en het nooit meer goed zal komen.

Joop Café #63 met Joyce Brekelmans en Francisco van Jole

donderdag 24 mei 2018, 18:45 uur

Download

In Joop Café praat Joyce Brekelmans met Francisco van Jole over de reactie die hij samen met Mei Li Vos schreef op het manifest van Vrij Links. Wat is hun kritiek op het manifest en hoe gaat links om met religie? Het tweede onderwerp betreft de moderatoren van Facebook en de schokkende documentaire The Cleaners die over hun werk is gemaakt. Francisco vraagt zich af hoe het kan dat bedrijven als Facebook met dit soort praktijken wegkomen.

Joop Café #62 met Francisco van Jole en Dennis l'Ami

vrijdag 18 mei 2018, 18:00 uur

Download

Francisco van Jole praat met Joop-redacteur Dennis l'Ami over hoe alt-right denkbeelden verspreidt en waar dat toe kan leiden. In het tweede deel gaat het over het verdwijnen van insecten, de liefde voor gierzwaluwen en het lot van deze podcast.

Joop Café #61 met Francisco van Jole en Han van der Horst

vrijdag 11 mei 2018, 15:30 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met historicus Han van der Horst over het gevaar van de bestrijding van nepnieuws en over hoe radicaal-rechts er in slaagt de agenda te kapen. "Baudet is de nieuwe Cohn-Bendit", constateert Han met een verwijzing naar de leider van de studentenopstand van mei '68. Tot slot gaat het over de Nakba-demonstratie zaterdag in Rotterdam. Volgens Han moeten linkse partijen daar weg bij blijven.

Joop Café #60 met Francisco van Jole en Joyce Brekelmans

donderdag 3 mei 2018, 17:30 uur

Download

In Joop Café praten Francisco van Jole en Joyce Brekelmans over extremistische mannen die wraak nemen op vrouwen omdat er niemand is die seks met ze wil hebben. Zoals de man die een aanslag pleegde in Toronto. Joyce verbaast zich er over dat de ideeën van die mannen op bijval kunnen rekenen in de media. Francisco vertelt over hoe in 25 jaar het beeld van internet is gekanteld. Het bracht enorme vrijheid maar is nu een broedplaats voor extremisten en tegelijkertijd een instrument om de burgers in de gaten te houden.

Joop Café #59 met Francisco, Pascal Vanenburg en Dennis l'Ami

donderdag 26 april 2018, 16:30 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met redacteuren Pascal Vanenburg en Dennis l'Ami. Beiden hebben het debat gevolgd rond Memo-gate. Wat viel hen op en wat betekent dit voor de democratie? Daarna gaat het over de pleitbezorgers van Poetin in het medialandschap. Een bioboer uit Brabant heeft een krant gefinancierd met daarin verhalen die een positief beeld moeten scheppen van het beleid van Poetin en Rusland. Wat drijft deze verdedigers van het Kremlin en is het zo bijzonder?

Joop Café #58 Francisco van Jole en Michelle van Dijk

donderdag 19 april 2018, 15:40 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met de schrijfster en docent Nederlands Michelle van Dijk. Zij reageerde met een opiniestuk op het rapport de Staat van het Onderwijs waarin werd gesteld dat leerlingen steeds slechter presteren. Ze vertelt over haar eigen dochter die op school alle afleveringen van Wie is de Mol kijkt en hoe slecht dat is voor de ontwikkeling van kinderen. In het tweede deel gaat het over het belang van literaire klassiekers als Karel ende Elegast. Een deel van de docenten Nederlands krijgt daar tijdens de opleiding geen les meer in. Michelle vertelt wat je dan mist.

Joop Café #57 met Francisco van Jole en Eeva Liukku

vrijdag 13 april 2018, 13:30 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met Eeva Liukku, oprichter van de Rotterdamse nieuws en opiniesite Vers Beton, waarvan het succes veel groter is dan ooit verwacht werd. De site begint nu zelfs met een eigen onderzoeksredactie. In het tweede deel van het gesprek gaat het over Rotterdam, de politieke patstelling tussen links en Leefbaar na de verkiezingen en of de beeldvorming in de media een waarheidsgetrouw beeld van de stad geeft.

Joop Café #56 met Francisco van Jole en Han van der Horst

vrijdag 6 april 2018, 20:30 uur

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole deze week met Han van der Horst. De historicus laat zijn licht schijnen over de explosieve situatie in Brazilië. De linkse ex-president Lula heeft zich verschanst in een gebouw van zijn vakbond terwijl justitie hem in de cel wil zetten. Gaat dit uitdraaien op een nationale confrontatie? En kan daardoor een Brazilliaanse versie van Trump aan de macht komen? Daarna praten de twee over de positie Denk. Die partij is in de stad waar zij de grootste overwinning heeft behaald buiten spel gezet door de informateur. Volgens Van der Horst schuilt daar een groot gevaar in.

Joop Café #55 met Joyce Brekelmans en Francisco van Jole

donderdag 29 maart 2018, 18:00 uur

Download

In Joop Café uit Joyce Brekelmans haar verbazing over het feit dat ze zoveel mensen kent die VVD stemmen hoewel ze het helemaal niet eens zijn met de standpunten van die partij. Hoe kan dat? En hoe maakt de VVD daar gebruik van? Francisco van Jole heeft het over een andere vorm van onwetendheid: die waar Facebook de wereld mee opzadelt. Het sociale netwerk is hard op weg de journalistiek kapot te maken. Wat kan daar tegen gedaan worden?

Joop Café #54 met Anne Fleur Dekker, Pascal Vanenburg en Francisco van Jole

vrijdag 23 maart 2018, 09:45 uur

Download

In Joop Café praten Anne Fleur Dekker, Francisco van Jole en Pascal Vanenburg over de gemeenteraadsverkiezingen. Zo won de PvdA opvallend in Almere, waar Pascal woont. Is het verlies van de SP veroorzaakt doordat de partij nu een vrouw als leider heeft? Is het afgelopen met de PVV? En waarom nemen de media het bijzondere succes van de Partij voor de Dieren niet serieus?

Joop Café #53 met Francisco van Jole en Han van der Horst

zaterdag 17 maart 2018, 22:00 uur

Download

Francisco van Jole in gesprek met Han van der Horst over zijn nieuwe boek 'Nepnieuws, een wereld van desinformatie' en over de gemeenteraadsverkiezingen.

Joop Café #52 met Joyce Brekelmans en Anne Fleur Dekker

vrijdag 9 maart 2018, 21:10 uur

Download

In de 52ste aflevering van Joop Café praten Joyce Brekelmans en Anne Fleur Dekker over het vrouwenprobleem van premier Mark Rutte. Zijn er nog steeds te weinig vrouwen aan de macht? En over de opvallende reclamecampagne van Suit Supply waarbij zoenende manen in beeld worden gebracht.

Joop Café #51 met Francisco van Jole en Anne Fleur Dekker

donderdag 1 maart 2018, 16:15 uur

Download

In deze 51e aflevering van Joop Café praten Francisco van Jole en Anne Fleur Dekker over het sterven van dieren in de Oostvaardersplassen en de vraag of daarbij ingegrepen moet worden. En in het tweede deel over lhbt-jongeren en dating apps naar aanleiding van de reacties op de dood van de 17-jarige Orlando.

Joop Café #50 met Francisco van Jole en Hasna el Maroudi

vrijdag 23 februari 2018, 11:00 uur

Download

Fransisco van Jole en Hasna El Maroudi praten over het gebruik van social media en over de column van Irene van den Berg over de staking van de piloten bij Transavia.

Joop Café #49 met Peter Kee en Francisco van Jole

vrijdag 16 februari 2018, 11:25 uur

Download

Francisco van Jole in gesprek met Peter Kee over Klaas Dijkhoff die zondag te gast is bij College Tour. Peter Kee schreef een profiel van hem in de VARAgids. En over oud-premier Lubbers die deze week overleed. Francisco van Jole haalt wat herinneringen op, onder meer over zijn voorkeur voor Chinese actrices

Joop café #48 met Joyce Brekelmans, Francisco van Jole en Pascal Vanenburg.

donderdag 8 februari 2018, 17:15 uur

Download

Joyce Brekelmans in gesprek met Francisco van Jole en Pascal Vanenburg over hoe internetbedrijven zich je spullen toe eigenen en aan de haal gaan met je leven. En over het bizarre interview dat Quincy Jones gaf.

Joop-café #47 met Hasna El Maroudi en Francisco van Jole

donderdag 1 februari 2018, 21:20 uur

Download

Francisco van Jole en Hasna El Maroudi over vrouwen die ernstige gezondheidsschade oplopen omdat ze door artsen niet serieus worden genomen. En over het rapport dat glashard bewijst dat azc's geen bron van criminaliteit zijn. Moet Wilders zijn excuses aanbieden?

Joop-café #46 met Hasna El Maroudi en Francisco van Jole

vrijdag 26 januari 2018, 20:05 uur

Download

Hoe spoken je leven slechter maken en het verschil tussen Marokkanen waar nooit iemand het over heeft. Hasna El Maroudi in gesprek met Francisco van Jole.

Joop-café #45 met Francisco van Jole en Mei Li Vos

vrijdag 19 januari 2018, 13:15 uur

Download

Mei Li Vos en Francisco van Jole over de zogeheten e-courts die ingezet worden door verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven om de gang naar de rechter te voorkomen. Een niet zo frisse praktijk. En over hoe we gehecht zijn aan mythes, ook in de politiek. Wordt het tijd dat links de mythe weer omarmt?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1