appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Joop-Café

In Joop Café spreekt een redacteur van Joop met opiniemakers of andere interessante mensen over opvallende opinies, lastige dilemma’s, onverslijtbare ideeën en andere zaken waar goed bomen over opgezet kunnen worden.

Podcast afleveringen

Joop-café #45 met Francisco van Jole en Mei Li Vos

Download

Mei Li Vos en Francisco van Jole over de zogeheten e-courts die ingezet worden door verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven om de gang naar de rechter te voorkomen. Een niet zo frisse praktijk. En over hoe we gehecht zijn aan mythes, ook in de politiek. Wordt het tijd dat links de mythe weer omarmt?

Joop-café #44 met Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg

Download

Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg hebben het over het boek "Fire and Fury Inside The Trump White House".

Joop-café #43 met Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans

Download

Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans nemen het nieuws van de afgelopen week door.

Joop-café #42 met Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans

Download

Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans bespreken het afgelopen jaar. Hoe was 2017 voor de vrouw? Je hoort het in #42 van het Joop-café.

Joop-café #41 met Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans

Download

Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans nemen het nieuws van de afgelopen week door.

Joop-café #40 met Francisco van Jole en Hasna El Maroudi

Download

PVV versus DENK in Rotterdam en de SP een nieuwe leider. Rotterdammers Hasna El Maroudi en Francisco van Jole over de politieke reuring in hun stad. Daarna praten ze over de leiderschapswisseling bij de SP. Krijgt Lilian Marijnissen wel een eerlijke kans?

Joop-café #39 met Francisco van Jole en Hasna El Maroudi

Download

In deze aflevering van Joop Café praten Hasna El Maroudi en Francisco van Jole over het succes van de #MeToo-beweging die door Time Magazine werd uitgeroepen tot Person of the Year. Hoe hard de beweging nodig is bleek deze week nog in Nederland met twee voorbeelden: de zangeres Maan die slachtoffer werd van een seksuele 'grap' van de commerciële radiozender 538 en dj Herman Hofman die op de radio vertelde hoe zijn vriendin werd aangerand tijdens een avondje stappen in Rotterdam. Tot slot uit Hasna nog haar ergernis over de zwerffietsen van Obike.

Joop-café #38 met Francisco van Jole, Joyce Brekelmans en Hasna El Maroudi

Download

Francisco van Jole praat met Joyce Brekelmans en Hasna El Maroudi over hun favoriete series. Veel van die series behandelen maatschappelijke thema's in een multiculturele samenleving maar dan vanuit een niet eerder vertoond perspectief. Maar in hun persoonlijke top 3 vind je ook gewoon guilty pleasures. Daarnaast spreken ze over de merkwaardige houding van media tegenover extreemrechts. Neo-nazi's worden kritiekloos geïnterviewd en verderfelijke ideeën krijgen amper kritisch weerwoord. Hoe kan dat?

Joop-café #37 met Francisco van Jole, Anne Fleur Dekker en Joyce Brekelmans

Download

In Joop Café Anne Fleur Dekker en Joyce Brekelmans over abortus, seksualiteit en Zwarte Piet. Anne Fleur schreef deze week een relaas over haar eigen abortus-ervaring. Ze vertelt waarom ze dat deed en welke reacties ze kreeg. Joyce schreef een stuk over hoe je aan kinderen het piet-conflict uitlegt. Tot slot bespreken ze alternatieve oplossingen.

Joop-café #36 met Francisco van Jole, Hasna El Maroudi en Pascal Vanenburg

Download

Francisco van Jole, Hasna El Maroudi en Pascal Vanenburg spreken over de nieuwe Pirelli-kalender - preutsheid of vooruitgang? - en de vraag of Trump aangestuurd wordt door Poetin. En voor de luisteraars ook nog een mooie win-actie.

Joop-café #35 met Francisco van Jole en Han van der Horst

Download

In deze aflevering van Joop Café hoor je Han van der Horst over de omstreden dividendbelasting, belastingontwijking en het gebrek aan protest. En hij vertelt over hoe slecht de berichtgeving is over Saoedi-Arabië en zijn zorgen over Catalonië.

Joop-café #34 met Francisco van Jole, Joyce Brekelmans, Pascal Vanenburg, Hasna El Maroudi en Meredith Greer

Download

Joop bestaat 8 jaar en dat vieren we met een gesprek met de hele redactie over het leven van een Joop-redacteur, bijzondere momenten uit het Joop-bestaan, Joop-fobie en het modereren van de reacties. Met: Hasna El Maroudi, Meredith Greer, Joyce Brekelmans, Pascal Vanenburg en Francisco van Jole.

Joop-café #33 met Francisco van Jole, Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg

Download

Francisco van Jole praat met Joyce Brekelmans en Pascal Vanenburg over #metoo-moeheid, keren de Trump-aanhangers zich van hem af en de campagne van rechtse Israël-supporters tegen onze nieuwe minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag

Joop-café #32 met Francisco van Jole, Anne Fleur Dekker en Hasna El Maroudi

Download

In Joop Café praat Francisco van Jole met Anne Fleur Dekker en Hasna El Maroudi over twee onderwerpen. Het eerste gaat over het nieuwe kabinet. Wat te denken van de namen en ministeries die nu reeds rondgaan? Halbe Zijlstra op Buitenlandse Zaken? Het tweede gaat over #metoo en Harvey Weinstein. Wat is er nog niet gezegd over deze kwesties?

Joop-café #31 met Francisco van Jole en Hasna El Maroudi

Download

Deze week bespreken Francisco van Jole en Hasna El Maroudi in Joop Café de volgende onderwerpen: 1. Gevaarlijke misdadigers, TBS en de veiligheid van vrouwen op straat. 2. Vanaf 19:55 Het haantjesgevecht tussen Rutte en Wilders in de Tweede Kamer. 3. Vanaf 27:15 De gewone Nederlander, wie is dat en wat betekent het om zo te denken? 4. Vanaf 32:49 De BTW-verhoging, wat zijn de gevolgen en wat is er tegen te doen? Doe als Hasna. Teken de petitie op https://www.geenbtwverhoging.nl

Joop-café #30 met Francisco van Jole en Hasna El Maroudi

Download

In deze aflevering van Joop Café bespreken Francisco van Jole en Hasna El Maroudi achtereenvolgens het benoemen van witte mannen in de media en of dat wel verstandig is, hoe de industrie vrouwen onzeker maakt en ze vervolgens producten aansmeert om die onzekerheid te bestrijden, de hypocrisie rond het besluit van de NVWA om vegetarisch vlees in de ban te doen als benaming en tot slot de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede en welke films je nu zou moeten zien om te snappen in wat voor tijdperk we zijn aanbeland.

Joop-café #29 met Francisco van Jole en Hasna El Maroudi

Download

Een andere Joop Café dan je gewend bent. Francisco van Jole en Hasna El Maroudi praten over de film van Wilders en wat daar niet aan deugt, over de zoektocht naar een presentator met hoofddoek door de NTR en over de clash tussen Francisco en Peter Kee bij De Nieuws BV over het boek van ex-VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes. Ze wilden het ook nog over de HEMA hebben maar dat kwam er niet van.

Joop-café #29 met Francisco van Jole en Hasna El Maroudi

Download

Een andere Joop Café dan je gewend bent. Francisco van Jole en Hasna El Maroudi praten over de film van Wilders en wat daar niet aan deugt, over de zoektocht naar een presentator met hoofddoek door de NTR en over de clash tussen Francisco en Peter Kee bij De Nieuws BV over het boek van ex-VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes. Ze wilden het ook nog over de HEMA hebben maar dat kwam er niet van.

Joop-café #28 met Francisco van Jole, Marianne Klerk en Han van der Horst

Download

Francisco van Jole spreekt deze week met de historici Marianne Klerk, verbonden aan de Oxford University en EUR, en Han van der Horst over de naamsverandering van kunstencentrum Witte de With. Is dat een terechte actie? Wie was Witte de With eigenlijk? Is het een goed idee om zo met naamgevingen over te gaan? Dreigt er een domino-effect? Wat zegt over de manier waarop we naar de geschiedenis kijken? Welke historische figuur verdient er erkenning maar krijgt dat nog niet? En tot slot komen ze met een suggestie voor de nieuwe naam voor Witte de With.

Joop-café #27 met Francisco van Jole, Meredith Greer, Clarice Gargard en Anne Fleur Dekker

Download

Francisco van Jole in gesprek met drie feministes: Anne Fleur Dekker, Clarice Gargard en Meredith Greer. Francisco constateert dat - jonge - vrouwen de drijvende krachten zijn achter de sociale en politieke bewegingen van dit moment. Wat willen feministen nu en hoe?

Joop-café #26 met o.a. Meredith Greer en Giep Hagoort

Download

Een podcast over culturele diversiteit, opgenomen in het Volkshotel in Amsterdam.

Joop-café #25 met Francisco van Jole, Mei Li Vos en Linda Vermeulen

Download

In Joop-café praten we deze week over een onderwerp dat ons allemaal aangaat maar dat vaak al snel bureaucratisch wordt. Werknemers lijken langzaam maar zeker steeds meer zzp'er te worden. Partijen als de VVD juichen dat toe want het geeft mensen meer vrijheid. Maar daar staat we een hoge prijs tegenover: het verlies van bestaanszekerheid. Wat is er mis met de manier waarop werk onder invloed van internet aan het veranderen is en hoe zou je het goed kunnen doen? Daarover praat Fransisco van Jole met twee gasten. Mei Li Vos, oud-Kamerlid maar vooral ook de oprichter van Alternatief voor Vakbond die zzp'ers wil organiseren. En met Linda Vermeulen. Linda Vermeulen. Schrijft onder de naam bondgirl opiniestukken voor Joop. Tot een paar jaar terug was ze nog journalist, nu werkt ze voor de vakbond. Daar was ze de afgelopen jaren woordvoerder, en voerde termen in als dagobertducktaks en flexverslaving. Ze is nu actief bij de distributiecentra van Jumbo, waar ze met truckers en heftruckchauffeurs opkomt voor loonsverhoging en normale werkdruk. En ze praat ook graag mee over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Joop-café #24 met Hasna El Maroudi, Janice Deul en Aynouk Tan

Download

Hasna El Maroudi zit deze week aan tafel met Janice Deul, lifestyle journalist en fashion activist. En Aynouk Tan, modejournalist en curator. Ze praten in deze editie van het Joop-café over diversiteit in de modewereld.

Joop-café #23 met Francisco van Jole, Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans

Download

Francisco van Jole in gesprek met Hasna El Maroudi en Joyce Brekelmans over Charlottesville waar extreem-rechts zich op manifesteerde op een manier die deze eeuw nog niet eerder vertoond is. Volgens Joyce leidt de opkomst van extreem-rechts tot een 'nieuw normaal' waarbij onvervreemdbare rechten als gelijkheid en rechtvaardigheid steeds zwakker worden. Hasna El Maroudi bekritiseert de berichtgeving over Charlottesville en met name die van de NOS. De nieuwsomroep heeft neutraliteit als dogma en fungeert daardoor onder meer als doorgeefluik van extreemrechtse ideeën zonder dat die voor de kijker worden geduid. En bovendien, sinds wanneer moet je terroristen trakteren op neutraliteit? Joop-Café is de wekelijkse podcast van opiniesite Joop over de gedachten achter het nieuws.

Joop-café #22 met Francisco van Jole, Anne Fleur Dekker en Dennis L'Ami

Download

Is activisme een vrouwenaangelegenheid aan het worden? Die vraag duikt op tijdens deze aflevering van Joop Café waarin activiste Anne Fleur Dekker en journalist Dennis L'Ami terugblikken op de protesten tegen de G20 in Hamburg. Beiden waren daar aanwezig, Anne Fleur om te demonstreren, Dennis om te observeren. Na het evalueren van de acties en de vraag wat je moet doen tegen gewelddadige demonstranten komt het gesprek op activisme in het algemeen. Anne Fleur zegt dat activisme steeds populairder is en ook door de modewereld wordt opgepikt. Ze wijst onder meer op de t-shirts met activistische teksten die in kledingwinkels te vinden zijn. Gespreksleider Francisco van Jole merkt op dat dat alleen op de dames-afdelingen zo is. Op de afdelingen herenkleding zie je dat verschijnsel niet of veel minder. Zo komt het gesprek op de steeds afwezigere rol van de man in het activisme, of liever gezegd de witte man en rijst de vraag: waar is de linkse witte man?

Joop-café #21 met Bianca Palm, Jaap Seidell en Loethe Olthuis

Download

Deze week zit Bianca Palm in Utrecht. Ze praat over gezonde voeding. Nooit was er in de media zoveel aandacht voor, maar hoe kan het dan dat we nog zo ongezond eten? Ze praat erover met Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. En Loethe Olthuis, voedseljournalist voor onder meer de Volkskrant en schrijfster van het boek ‘Zin en onzin in de supermarkt, over kopen en eten’ dat pas geleden uit kwam.

Joop-café #20 met Bianca Palm, voorzitter van de MVA Sven Heinen en Marjolein Moorman, fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam

Download

Welkom bij het JoopCafé. De podcast gemaakt door de redactie van Joop.nl over prikkelende onderwerpen in de actualiteit. Mijn naam is Bianca Palm en ik zit hier bij de Tolbar in Amsterdam. Vandaag ga ik praten over de woningmarkt. Dat doe ik met Sven Heinen, voorzitter van de Makelaars Vereniging Amsterdam. En Marjolein Moorman, fractievoorzitter van de PvdA in de hoofdstad. De Amsterdamse woningmarkt is oververhit. In twee jaar tijd stegen de huizenprijzen met een ton. De wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen zijn eindeloos.

Joop-café #19 met PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk en emiritus-hoogleraar pedagogiek Louis Tavecchio

Download

Joop-Café gaat deze week over het vaderschapsverlof. Aanleiding is dat ING deze week bekend maakte dat mannen binnen het bedrijf een maand betaald vaderschapsverlof krijgen. Joop-redactrice Bianca Palm praat met Gijs van Dijk. Momenteel Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid en voorheen FNV bestuurder. Vanuit beide functies strijdt hij voor een uitbreiding van het vaderschapsverlof. Tegenover Gijs zit Louis Tavecchio, emeritus-hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij houd zich bezig met de betekenis van het vaderschap en heeft in zijn carrière meermaals de aandacht gevraagd voor mannelijke opvoeders.

Joop-café #18 met Joop-opiniemaker Anne Fleur Dekker en mediatheoreticus Geert Lovink

Download

Meredith probeert erachter te komen wat de demonstranten in hmaburg bezielde, waarom er zoveel geweld werd gebruikt, of dat geweld alleen maar van de demonstranten afkwam. Maar het gesprek roept ook andere vragen op: wanneer is een demonstratie een succes? Is er nog genoeg ruimte in Europa in 2017 om vreedzaam te demonstreren? Is het nog effectief? Of moeten we op zoek naar nieuwe vormen van protest?

Joop-café #17 met Bianca Palm, Marith Volp, Michiel Gorzeman

Download

Deze week startte de Huisartsenpost Amsterdam met een campagne: Dokter bellen, eerst tot 3 tellen. Deze campagne moet mensen laten nadenken voordat zij ’s avonds of in het weekend de huisartsenpost bellen. Bianca Palm praat met eerste hulparts Michiel Gorzeman en huisarts en voormalig kamerlid voor de PVDA Marith Volp in Podium Mozaïek in Amsterdam.

Joop-café #16 met Hasna El Maroudi, Hesdy Lonwijk en Janice Deul

Download

Deze week zit Hasna El Maroudi op de Parade in Rotterdam. Aan tafel zitten Janice Deul, lifestyle journalist en fashion activist, en regisseur Hesdy Lonwijk. Deze week praten over een uitzending van RTL Boulevard. Daar hadden ze het over 'The Natural Hair Movement', maar het ging eigenlijk over de 'Black Hair Movement'. Ze praten erover na in Joop-café.

Joop-café #15 met Bianca Palm, Thijs Roovers en Eva Naaijkens

Download

Deze week zit Bianca Palm in de stadsschouwburg van Amsterdam. Aan tafel zitten Thijs Roovers, oprichter van PO in actie en leraar Leonardo da Vincischool in Amsterdam. Daarnaast Eva Naaijkens, schoolleider van de Alain Turingschool in Amsterdam. Ze praten in deze editie van het Joop-café over het basisonderwijs. Aanstaande dinsdag voeren basisschoolleraren actie. Uit protest gaan scholen een uur later open. De staking gaat vooral over de hoge werkdruk en de lage salarissen.

Joop-café #14 met Meredith Greer, Dorine Manson en Rutger Groot Wassink

Download

Deze week zit Meredith Greer met Dorine Manson, directrice van VluchtelingenWerk Nederland en fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam, Rutger Groot Wassink in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Joop-café #13 met Francisco van Jole, Celal Altuntas en Han van der Horst

Download

Deze week zit Francisco van Jole met Historicus Han van der Horst en eerwraakdeskundige Celal Altuntas in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg en daar praten ze onder andere over homohaat en terrorisme.

Joop-café #12 met Francisco van Jole, Mei Li Vos en Merijn Oudenampsen

Download

Deze week zit Francisco van Jole in Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Aan tafel: Mei Li Vos, voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA en politiek socioloog Merijn Oudenampsen. In het Joop-café praten ze over de opkomst van linkse politiek in Europa en waarom die beweging in Nederland uitblijft.

Joop-café #11 met Meredith Greer, Aafke Romeijn en Bram Bakker

Download

In deze elfde editie van de wekelijkse podcast Joop Café gaat Joop-redacteur Meredith Greer in gesprek met psychiater en publicist Bram Bakker en muzikant, schrijver en journalist Aafke Romeijn over depressie. Aanleiding voor dit gesprek is het stuk ‘Hoe voorkom je (zo goed mogelijk) een depressie’ dat dit weekend gepubliceerd werd in de Volkskrant. In dat artikel deed de auteur Francisca Kramer zes goedbedoelde adviezen over het voorkomen van een depressie. Maar gezien de reacties op het stuk, sloeg de Volkskrant op een aantal fronten de plank mis. Is depressie en geestelijke gezondheid in het algemeen nog steeds een taboe? Worden er in Nederland te veel antidepressiva voorgeschreven en waar komt dat door? Draagt het stuk in de Volkskrant bij aan negatieve beeldvorming rondom depressie en medicatie? Of snijden de adviezen van Kramer eigenlijk wel hout? Antwoord op deze vragen en meer krijg je in deze editie van Joop Café!

Joop-café #10 met Hasna el Maroudi, Justine van de Beek en Esra Dede

Download

Hasna el Maroudi praat met Esra Dede, freelance opiniemaker voor Joop en Oneworld en Justine van de Beek, co-oprichter van Stellingdames. Ze hadden het over Amina Wadud, hoogleraar Islamstudies. Afgelopen weekend was zij te gast in Paradiso om te praten over Islamitisch feminisme. Justine, Hasna en Esra praten erover door in het Joop-café.

Joop-café #9 met Pascal Vanenburg, Joyce Brekelmans en Victor Vlam

Download

Deze week in Joop-café de nieuwste perikelen in het ongekend turbulente presidentschap van Donald Trump. Dinsdag ontsloeg Trump plotseling de hoogste baas van de FBI James Comey, middenin een grootschalig FBI-onderzoek naar mogelijke banden tussen de Russische regering en het campagneteam van Trump. Wat betekent dit voor het onderzoek naar de Russische betrokkenheid en is dit, zoals sommige Amerikaanse media al roepen, een aanval op de Amerikaanse democratie? Pascal Vanenburg, redacteur van Joop.nl praat erover met journaliste en collega Joyce Brekelmans en Amerikadeskundige Victor Vlam.

Joop-café #8 met Francisco van Jole, Dick Pels en Saskia Houttuin

Download

Zondag vindt in Frankrijk de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaats. De Fransen kunnen kiezen tussen rechts (Macron) en extreemrechts (Le Pen). Wat betekent dit voor Frankrijk of voor Europa? Maar ook: wat betekent dit voor de links gezinde kiezer? In het Joop-café praat Francisco van Jole erover met socioloog Dick Pels en journaliste Saskia Houttuis.

Joop-café #7 met Meredith Greer, Okke Ornstein en Sarita Bajnath

Download

Het nieuwe boek van Anousha Nzume: Hallo Witte Mensen werd de afgelopen week veel besproken. Er was ook veel kritiek, maar stel nou dat we er vanuit zouden gaan dat racisme bestaat, dat die structureel aanwezig is en dat het een probleem is dat we serieus op willen lossen. Wat vinden we dan van het boek? Een behulpzame gids in jip-en-janneketaal of is het een oversimplificatie van een genuanceerd debat? Meredith, Okke en Sarita praten erover in het Joop-café.

Joop-café #6 met Hasna El Maroudi, Jelmer Renema en Heidi Dorudi

Download

Het Joopcafe komt deze week vanuit een druk en rumoerig Schiphol. Jelmer Renema schoof een uur voor zijn vlucht graag nog even aan voor een gesprek met Heidi Dorudi en Hasna El Maroudi. Na de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland volgt Frankrijk op 23 april met de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Theresa May kondigde bovendien deze week nieuwe verkiezingen in Groot-Brittannië aan: in juni gaan de Britten naar de stembus. Jelmer Renema en Heidi Dorudi gaan in deze aflevering van Joop-café met elkaar in gesprek over die verkiezingen, het verlies van links in Nederland, de aantrekkingskracht van Mélenchon en Le Pen in Frankrijk en waar de verkiezingen in het VK nu echt om draaien: de Brexit of een politiek mandaat voor May?

Joop-café #5 met Sinan Can en Hasna El Maroudi

Download

Francisco van Jole in gesprek met Hasna El Maroudi redactrice van Joop.nl en Sinan Can, journalist en documentairemaker in het Joop-café van BNN-VARA.

Joop-café #5 met Sinan Can en Hasna El Maroudi

Download

Francisco van Jole in gesprek met Hasna El Maroudi redactrice van Joop.nl en Sinan Can, journalist en documentairemaker in het Joop-café van BNN-VARA.

Joop-café #4 met Ahmed Marcouch en Tomas Derckx

Download

Redacteur Meredith Greer zat met Ahmed Marcouch en Tomas Derckx in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Zij praten over anti-homogeweld naar aanleiding van de mishandeling deze week in Arnhem, want is dit nou een zogenoemd Marokkanen probleem? Ze praten erover in Joop-café.

Joop-café #3 met Hasna El Maroudi, Han van der Horst en Veerle Slegers

Download

Hasna El Maroudi van joop.nl zat met schrijver en opiniemaker Han van der Horst en Veerle Slegers in de Rotterdamse Schouwburg. Veerle was deze week in het nieuws omdat ze haar SP-lidmaatschap heeft opgezegd. Ze praten onder andere over wat er nou precies gebeurd is en over de solidariteit in Nederland.

Joop-café #2 met Fiona Harmsen en Anne Fleur Dekker

Download

In de Joop-café podcast spreekt een redacteur van de opiniesite Joop met opiniemakers, journalisten, politici of andere ideeënhebbers over actuele zaken en opinies van belang. Deze week hoort u Francisco van Jole in gesprek met activist Anne Fleur Dekker en cultuursocioloog en journalist Fiona Harmsen.

Joop-café #1 met Peter Kee en Willem Frank de Nood

Download

In de Joop-café podcast spreekt een redacteur van de opiniesite Joop met opiniemakers, journalisten, politici of andere ideeënhebbers over actuele zaken en opinies van belang. Deze week hoort u Francisco van Jole in gesprek met twee verkenners van de Haagse wandelgangen: parlementair journalist Peter Kee en politiek redacteur Willem Frank de Nood.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1