Het Spoor Terug
VPRO

#12 - Tour de France: Een emotionele ritzege voor Bilbao! (S16)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Spoor Terugchevron right
  3. #12 - Tour de France: Een emotionele ritzege voor Bilbao! (S16)

wo 12 juli 2023

We zijn op de helft van de Tour de France, maar met nog elf etappes te gaan is Parijs nog ver. De etappe van gisteren was en helse, in de extreme hitte fietsen de renners een flink stuk door Frankrijk. 

De Spaanse Pello Bilbao heeft de tiende etappe van de Tour op zijn naam gezet. Voor het eerst sinds 2018 wint een Spanjaard een etappe in de Tour de France. De leden van De Kopgroep zijn nu al fan van deze Spaanse renner!

En hoe is het met Mathieu van der Poel? De renner was gisteren de topfavoriet, maar bleek ziek te zijn. Maxim heeft meer informatie over de gezondheid van deze renner.

Ook na de rit van gisteren is er weer een nieuwe nummer 69. De renner die vandaag op deze graag gewilde plek staat is de Belgische Victor Campenaerts. De monsieur 69 van vandaag heeft een rijkgevulde Instagram pagina en krijgt daardoor alle lof van de leden van De Kopgroep. 

Vandaag wordt de elfde etappe van de Tour verreden. Die loopt van Clermont-Ferrand naar Moulins. Deze bijna 180 kilometer lange etappe bevat een aantal heuvels en verloopt in de tweede helft voornamelijk vlak. De leden van De Kopgroep voorspellen wie deze etappe gaat winnen. Jij kan ook mee voorspellen naar de winnaar, dat kan via de Instagrampagina van De Kopgroep: @de.kopgroep. Maak daarbij kans op het enige echte wielerpetje van De Kopgroep! 

De Kopgroep is tijdens de Tour de France dagelijks te beluisteren via je favoriete podcast app!