appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het Oog Extra - het beste uit Het Oog

Met het Oog op Morgen komt elke zaterdag met een eigen podcast met hoogtepunten uit het radioprogramma.

Podcast afleveringen

#86: Neergang van Blokker-imperium, de bij en de ouderenzorg

Download

Honderden winkels dicht, duizenden banen weg en complete winkelketens als Leen Bakker en Intertoys in de verkoop: het gaat niet goed met de Blokker. In de podcast vertellen journalisten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam hoe het ingetogen familiebedrijf een empire werd en vervolgens ineenstortte. Daarnaast hoor je waarom het slecht gaat met de bij en hoe het zoemende insect te redden is, waarom de isoleercel in de jeugdzorg in de ban gaat en het verhaal van Adelheid Roosen, die een maand in een verpleeghuis verbleef. Schrijfster Antjie Krog sluit de podcast af met een Afrikaans gedicht.

Het beste uit het Oog 14-04-18

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

#84: Wereldmuziek is stervende, nalatenschap van Martin Luther King en god beledigen mag

Download

Met deze week: Aad van den Heuvel sprak Martin Luther King één dag voor de moord op de burgerrechtenactivist, Michael Magielse verruilde baan als nieuwslezer voor opleiding tot priester, Gerard Reve zorgde met het Ezelproces voor een keerpunt in de omgang met vrijheid van meningsuiting en Carel Kraayenhof stopt noodgedwongen na dertig jaar met zijn tango-ensemble.

Het beste uit het Oog 31-03-18

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Van Kraftwerk tot First Aid Kit: de leukste herinneringen aan 50 jaar Paradiso

Download

Zes bekende Nederlanders over hun herinneringen aan Paradiso, de poptempel die 50 jaar bestaat. Ook kiezen ze een bijpassende plaat. Uitgezonden in Met het Oog op Morgen in januari en nu gebundeld in een podcast. Schema: 01:01 Nico Dijkshoorn (Driver 8 – R.E.M) 07:59 Annemieke Schollaardt (My Silver Lining - First Aid Kit) 11:51 Jan Willem Sligting (Fame – David Bowie) 16:15 Giovanca (This Woman’s Work - Maxwell) 22:40 Yuri Honing (The Model - Kraftwerk) 28:10 Joost Belinfante (Is That All – C.C.C. Inc.)

#82: Gemeenteraadsverkiezingen, puzzelen en schoonmakers

Download

Met deze week: de Kamerleden over hun voormalige rol in de gemeenteraad, Willem Melchior over zijn nieuwste boek en het NK Legpuzzelen.

Het beste uit het Oog 17-03-18

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 10-03-18

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

#79: De macht van de NRA, Mensje van Keulen en einde van Syrische burgeroorlog?

Download

Met deze week: het protest tegen de NRA zwelt aan, maar hoe machtig is deze wapenclub eigenlijk? Wordt Oost-Ghouta de finale van de Syrische burgeroorlog? En waarom publiceert Mensje van Keulen haar dagboeken over haar stroeve liefdesleven?

#78: Nicky Verstappen, 200 jaar NAP en het wandelwalhalla

Download

Met deze week: het grote verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen, de politieke memoires van Jacques Wallage en wandelingen door de Nederlandse polderjungle.

#77: Gerommel in de schaatsploeg, Poetins datsja en Lubberiaanse herinneringen

Download

Met deze week: Ruud Lubbers' nalatenschap, wat speelt er achter de schermen bij de Nederlandse schaatsploeg, aanpak van seksueel wangedrag bij ngo's, Jan Siebelink viert 80ste verjaardag met bloemenboek en de Kysia Hekster was wél in de datsja van Poetin.

#76: 70 jaar Eend, de Olympische schaats en een oproep van NSB-kinderen

Download

Met deze week: de Citroën 2CV is jarig, voormalig Olympisch schaatser Joan Haanappel vertelt over de schaats en acteur Frank Lammers speelt niemand minder dan Karl Marx.

#75: Waarom we zo weinig weten over het Groningse gas en 'onze vriend' Duterte

Download

Deze week in Het beste uit het Oog: Waarom de toezichthouder zo weinig weet over Gronings gas, de Watersnoodramp schaadt mensen voor het leven, Filipijnse president Duterte is best 'een charmante man', de pracht van Arabische mozaïeken en het winnende gedicht van de Turing Gedichtenwedstrijd.

#74: solovoorstelling Ma, politiegedichten en de aanval op de Koerden

Download

Met deze week: een bijzonder gesprek met een oude bekende, Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin en een Koerd over de strijd in het Syrische Afrin. En waar vechten de Russische sporters hun uitsluiting bij de Spelen in Zuid-Korea aan?

#73: Remco Campert 'briljanter dan ooit', de nieuwe Churchillfilm en Ernst Jansz over zijn hippietijd

Download

Hoe ervaren Groningse Kamerleden het getouwtrek rondom het schadeprotocol? - Oud-correspondent Peter Brusse zag de nieuwe Churchillfilm - Ernst Jansz (CCC Inc, Doe Maar) over zijn hippietijd - Remco Campert is 88, maar zijn geest waait als nimmer tevoren - Ingmar Heytzes stormgedicht.

#72: De economie als een donut, Waddenzee zinkt door aardbevingen Groningen en circus voor blinden

Download

Deze week in 'Het beste uit het Oog': Alzheimeronderzoek lijdt niet onder beslissing Pfizer, zoektocht MH370 hervat, de donuteconomie, de Waddenzee zinkt door aardbevingen Groningen. een circus voor blinden en slechtzienden en de politieke column van Patrick Nederkoorn.

#71: Amputeren zonder narcose, protestjaar 1968 en hoe stabiel is onze 'jubeleconomie'?

Download

Iedere zaterdag selecteert de redactie van NOS Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur. Met deze week: is de jubelstemming over de economie terecht, chirurgie in de 19e eeuw, de pracht van het Limburgse Heuvelland en het protestjaar 1968.

Decembercadeau: Rob Trip over zijn mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met nieuwjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Rob Trip koos een gesprek over de Bijlmerramp.

Decembercadeau: Herman van der Zandt over zijn favoriete gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Herman van der Zandt koos een gesprek over duiken.

#70: Met het oog op de jaarwisseling en twee bijzondere familiegesprekken

Download

Het Oog blikt terug en vooruit. In het presentatorendebat aandacht voor de hoogte- en dieptepunten van 2017 en de journalistieke voornemens voor 2018. Daarnaast een gesprek met Bart Chabot en zoon Splinter, die voorzitter is van de JOVD. Ook een bijzonder familiegesprek met een deel van de familie Blokhuis: een groot gezin met popmuziek, politiek en geloof. Paul Witteman en Mike Boddé vertellen over de uitzending van Podium Witteman van Kerstavond. Boddé speelde toen een deel van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov samen met het Radio Filharmonisch Orkest.

Decembercadeau: Lucella Carasso over haar favoriete gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Lucella Carasso koos een gesprek met specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer.

Decembercadeau: Chris Kijne over zijn mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Chris Kijne kiest een gesprek met Alejandra Slutzky, wiens ouders slachtoffer werden van de Vuile Oorlog van het Videla-regime, nadat de Argentijns-Nederlandse piloot Julio Poch vrij werd gesproken van betrokkenheid bij de Dodenvluchten.

Decembercadeau: Max van Weezel over zijn mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Max van Weezel koos een gesprek met toen afzwaaiend minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Decembercadeau: Mieke van der Weij over haar mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Mieke van der Weij koos een gesprek met Ernst Hirsch Ballin over het dagboek van Anne Frank.

Decembercadeau: Simone Weimans over haar mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Simone Weimans koos een gesprek over de #MeToo-discussie en wat er gebeurt als kunstenaars van hun voetstuk vallen.

#69: Thieme goes global, Nederbritten zijn onzeker en sterft de gitaarmuziek uit?

Download

Met deze week: Marianne Thieme helpt wereldwijd dierenpartijen op te zetten, Nederbritten zijn onzeker over toekomst na Brexit, de gitaarmuziek sterft uit en hoe maak je een documentaire van iemand anders af?

#68: Roemer vertrekt en de astmapuffer van Froome

Download

Deze week een gesprek met onder meer SP-Kamerleden Sadet Karabulut en Ronald van Raak over het vertrek van Emile Roemer. Lilian Marijnissen neemt het roer van Roemer over, maar Karabulut had de functie ook graag op zich genomen. Verder aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in de sport, de "blunder" van wielrenner Chris Froome en een oeuvreprijs voor historisch letterkundige Frits van Oostrom.

#67: Oorlogsslachtoffers vanuit Den Haag geïdentificeerd, modeltreinen en elektrisch vliegen?

Download

Deze week: Deze maand verhuist het hoofdkantoor en het laboratorium van de ICMP van Sarajevo naar Den Haag. Zij identificeren tienduizenden slachtoffers van oorlogen en rampen. Medewerker Bert Segier vertelt hoe ingewikkeld het werk is. Verder aandacht voor de zelfmoord van Ruben Rozendaal in Suriname, de ontwikkelingen rond elektrisch vliegen en de hobby van Ed Nijpels: elektrisch vliegen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1