appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het Oog Extra - het beste uit Het Oog

Met het Oog op Morgen komt elke zaterdag met een eigen podcast met hoogtepunten uit het radioprogramma.

Podcast afleveringen

#73: Remco Campert 'briljanter dan ooit', de nieuwe Churchillfilm en Ernst Jansz over zijn hippietijd

Download

Hoe ervaren Groningse Kamerleden het getouwtrek rondom het schadeprotocol? - Oud-correspondent Peter Brusse zag de nieuwe Churchillfilm - Ernst Jansz (CCC Inc, Doe Maar) over zijn hippietijd - Remco Campert is 88, maar zijn geest waait als nimmer tevoren - Ingmar Heytzes stormgedicht.

#72: De economie als een donut, Waddenzee zinkt door aardbevingen Groningen en circus voor blinden

Download

Deze week in 'Het beste uit het Oog': Alzheimeronderzoek lijdt niet onder beslissing Pfizer, zoektocht MH370 hervat, de donuteconomie, de Waddenzee zinkt door aardbevingen Groningen. een circus voor blinden en slechtzienden en de politieke column van Patrick Nederkoorn.

#71: Amputeren zonder narcose, protestjaar 1968 en hoe stabiel is onze 'jubeleconomie'?

Download

Iedere zaterdag selecteert de redactie van NOS Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur. Met deze week: is de jubelstemming over de economie terecht, chirurgie in de 19e eeuw, de pracht van het Limburgse Heuvelland en het protestjaar 1968.

Decembercadeau: Rob Trip over zijn mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met nieuwjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Rob Trip koos een gesprek over de Bijlmerramp.

Decembercadeau: Herman van der Zandt over zijn favoriete gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Herman van der Zandt koos een gesprek over duiken.

#70: Met het oog op de jaarwisseling en twee bijzondere familiegesprekken

Download

Het Oog blikt terug en vooruit. In het presentatorendebat aandacht voor de hoogte- en dieptepunten van 2017 en de journalistieke voornemens voor 2018. Daarnaast een gesprek met Bart Chabot en zoon Splinter, die voorzitter is van de JOVD. Ook een bijzonder familiegesprek met een deel van de familie Blokhuis: een groot gezin met popmuziek, politiek en geloof. Paul Witteman en Mike Boddé vertellen over de uitzending van Podium Witteman van Kerstavond. Boddé speelde toen een deel van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov samen met het Radio Filharmonisch Orkest.

Decembercadeau: Lucella Carasso over haar favoriete gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Lucella Carasso koos een gesprek met specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer.

Decembercadeau: Chris Kijne over zijn mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Chris Kijne kiest een gesprek met Alejandra Slutzky, wiens ouders slachtoffer werden van de Vuile Oorlog van het Videla-regime, nadat de Argentijns-Nederlandse piloot Julio Poch vrij werd gesproken van betrokkenheid bij de Dodenvluchten.

Het beste uit het Oog 28-12-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Decembercadeau: Max van Weezel over zijn mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Max van Weezel koos een gesprek met toen afzwaaiend minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Decembercadeau: Mieke van der Weij over haar mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Mieke van der Weij koos een gesprek met Ernst Hirsch Ballin over het dagboek van Anne Frank.

Decembercadeau: Simone Weimans over haar mooiste gesprek van 2017

Download

Een decembercadeautje van het Oog: van kerst tot en met oudjaarsdag hoor je dagelijks het meest bijzondere gesprek van het jaar volgens één van de Oogpresentatoren. Simone Weimans koos een gesprek over de #MeToo-discussie en wat er gebeurt als kunstenaars van hun voetstuk vallen.

#69: Thieme goes global, Nederbritten zijn onzeker en sterft de gitaarmuziek uit?

Download

Met deze week: Marianne Thieme helpt wereldwijd dierenpartijen op te zetten, Nederbritten zijn onzeker over toekomst na Brexit, de gitaarmuziek sterft uit en hoe maak je een documentaire van iemand anders af?

#68: Roemer vertrekt en de astmapuffer van Froome

Download

Deze week een gesprek met onder meer SP-Kamerleden Sadet Karabulut en Ronald van Raak over het vertrek van Emile Roemer. Lilian Marijnissen neemt het roer van Roemer over, maar Karabulut had de functie ook graag op zich genomen. Verder aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in de sport, de "blunder" van wielrenner Chris Froome en een oeuvreprijs voor historisch letterkundige Frits van Oostrom.

#67: Oorlogsslachtoffers vanuit Den Haag geïdentificeerd, modeltreinen en elektrisch vliegen?

Download

Deze week: Deze maand verhuist het hoofdkantoor en het laboratorium van de ICMP van Sarajevo naar Den Haag. Zij identificeren tienduizenden slachtoffers van oorlogen en rampen. Medewerker Bert Segier vertelt hoe ingewikkeld het werk is. Verder aandacht voor de zelfmoord van Ruben Rozendaal in Suriname, de ontwikkelingen rond elektrisch vliegen en de hobby van Ed Nijpels: elektrisch vliegen.

#66: De week van Julio Poch, Ierland dupe van brexit en werken als traumachirurg bij terrorisme

Download

Met deze week: de zaak-Poch van A tot Z, Ierland krijgt weer een grens met Noord-Ierland, het werk van een traumachirurg en wereldberoemde cantorzangers.

#65: Dutch Eagles, taak Joegoslaviëtribunaal zit erop en oorlog in Syrië voorbij?

Download

Met deze week: de toekomst van Syrië wordt door Poetin bepaald, de verdiensten van een kwart eeuw Joegoslavië-tribunaal, VOC-held Abel Tasman was niet fout en Hotel California van The Eagles blijft legendarisch.

#64: Nederland ligt er prima, een nieuwe 'leefbare' planeet en is nepnieuws te bestrijden?

Download

Met deze week: Nederland ligt er prima bij, een nieuwe planeet met de meeste kans op leven ooit, waarom populisme juist nu opbloeit en verspreiden de Russen nepnieuws in Nederland?

#63: Zo sluit je een belastingdeal, intersekse als derde geslacht en 'Mens, durf te leven!'

Download

Met deze week: Mathijs Bouman legt uit hoe bedrijven deals sluiten met de fiscus, Duitsland kiest voor een derde sekse, de #MeToo-discussie bestaat in de wetenschap al jaren en het lied 'Mens, durf te leven' is jarig!

#62: Rutte's 'nieuwe baby', Biafra en #MeToo-dilemma's

Download

Deze week in Het beste uit het Oog: Rutte blikt terug op de eerste week van het kabinet, 50 jaar na de hulpactie voor Biafra heerst er teleurstelling en kun je blijven genieten van het oeuvre van Kevin Spacey?

#61: Astrid Holleeder uit kritiek op justitie, Spinozacultus en Mapucheprotest

Download

Deze week in Het Beste uit het Oog: Astrid Holleeder voelt zich 'geestelijk mishandeld', het 'meest onleesbare boek ooit' is vertaald en Argentinië is in de ban van de dood van een activist.

#60: Jan Wolkers' biografie, #MeToo en een openhartige Rutte

Download

Karina Wolkers vertelt over Het litteken van de dood, de langverwachte biografie van haar man. Premier Rutte blikt openhartig terug op vijf jaar regeren met de PvdA. Verder met verschillende gasten aandacht voor #MeToo, de wereldwijde actie waarbij een boekje wordt opengedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag door mannen.

#59: Varoufakis' Europese thriller en de Nederlander die Charles Aznavour ontdekte

Download

Financieel geograaf Ewald Engelen las de politieke memoires van de Griekse voormalige minister van Financiën Yannis Varoufakis. De Rotterdammer Leo Fuld veroverde de wereld en ontdekte Charles Aznavour, maar werd na zijn dood grotendeels vergeten. Theatermakers Evert de Vries en Rob van de Meeberg vertellen zijn wonderbaarlijke verhaal in hun voorstelling Wo Ahin Soll Ich Geh'n. Jan Brokken vertelt over Mata Hari. Deze week is het honderd jaar geleden dat de spionne werd geëxecuteerd. Hoogleraar forensische psychiatrie Hjalmar van Marle en oud-directeur van het Pieter Baan Centrum Anja van Holten vertellen naar aanleiding van de zaak Anne Faber over tbs voor verdachten die niet meewerken en psychiatrisch onderzoek.

#58: Gedicht voor Eberhard, ode aan Tom Petty en toneelstuk over 'Teflon Neelie'

Download

Met deze week: de Bijlmerramp leeft door in vele levens, de goudstrijd in Congo, Neelie Kroes het toneelstuk en het overlijden van Eberhard Van der Laan en Tom Petty.

#57: Uitgejouwd als zwarte student naar de witte school, Puerto Rico herstelt en Herman Koch een psychopaat?

Download

Deze week in 'Het beste uit het Oog': 60 jaar na Little Rock Nine, documentaire over Herman Koch, het herstel van Puerto Rico en mag euthanasie bij dementie?

#56: Gerommel bij de SP en een Gouden Kalf voor Gerard Soeteman

Download

Een voormalig SP-raadslid in Enkhuizen, Fokko Snoek, reageert op het nieuws dat de SP-afdelingen in Hoorn en Rijswijk niet met de gemeenteraadsverkiezingen mogen meedoen. Volgens partijleider Roemer mogen de meeste andere afdelingen die misschien uitgesloten worden alsnog meedoen. Wouter Koolmees en Carola Schouten vertellen over hun samenwerking en hun idealen. Gerard Soeteman krijgt een Gouden Kalf. De voorstelling Bruto Nationaal Geluk is een theatraal lesje economie. De makers, Hans Sibbel en Jeroen Smit, proberen te beantwoorden waarom we ons laten inpakken door economische instellingen.

#55: Clinton neemt wraak, Maria Callas en de vergeten groep op Sint Maarten

Download

Deze week in 'Het Beste': Hillary Clinton openhartig over haar verlies, Maria Callas is 40 jaar na haar dood nog altijd geliefd, aandacht voor paspoortloze migrantenkinderen op Sint Maarten, Wilfred de Bruijn treedt in voetsporen in Hemmingway, Fitzgerald en Chamfort met boek over zíjn Frankrijk en Wilfried de Jong heeft nog een appeltje met Jacques d'Ancona te schillen

#54: Noord-Korea, drenkelingen en wie was Witte de With?

Download

China-deskundige Jan van der Putten vertelt over de rol die China voor zichzelf ziet bij het vinden van een oplossing voor de spanningen met Noord-Korea. Naar aanleiding van het plan om de naam van Kunstcentrum Witte de With te veranderen vertelt maritiem historicus Ronald Prud'homme wie deze 'foute zeeheld' eigenlijk was. De in 1767 opgerichte Maatschappij tot Redding van Drenkelingen jubileert dit jaar. Bestuurslid Henk Leegte vertelt over de oprichting. In de poëzierubriek van John Jansen van Galen aandacht voor de oprichting van de Nacht van de Poëzie.

#53: Jakarta zinkt, het geheim van Penoza en de 'Holleeder van Brabant'

Download

Deze week in 'Het beste uit het Oog': Piet Dircke, watermanagementexpert, legt uit waarom Jakarta binnen enkele decennia het nieuwe Atlantis zal worden; het geheim van de hitserie Penoza; wat is het Calikartel en waarom wordt Klaas Otto de 'Holleeder van Brabant' genoemd?

#52: Een dreigende genocide in de CAR, meerkoeten zijn net mensen en is een verbod op killer robots haalbaar?

Download

"Militieleden staan klaar om duizenden moslims af te slachten," aldus de Verenigde Naties. Dennis Peters van Kerken in Nood en onderzoek Lotje de Vries vertellen over de nijpende situatie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Verder in deze podcast: is een verbod op killer robots haalbaar? Waarom zijn meerkoeten 'net mensen', zoals stadsbioloog Remco Daalder beweert? En hoe gaat Maarten van der Heijden de Elfstedentocht zwemmend voltooien?

#51: de kinderombudsvrouw, identiteitspolitiek en Noord-Korea

Download

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer vindt het formatiepolitiek over de rug van kinderen dat de Armense moeder Armina Hambartjumian is uitgezet zonder de 11-jarige Howick en de 12-jarige Lily. Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker vertelt over de spanning tussen de VS en Noord-Korea. Oud-fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks vertelt over de gevaren van identiteitspolitiek, naar aanleiding van het geweld in Charlottesville. De Leidse hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets over haar held, de wiskundige Marcus du Sautoy.

Elvis Leeft! De beste gesprekken uit de Elvis-serie

Download

The King is still alive! Elvis is veertig jaar na zijn dood nog steeds een grote held voor velen. Met het Oog op Morgen blikte met fans, kenners en liefhebbers terug op zijn leven en zijn muziek. Dit is het beste uit de Elvis-serie. Schema: 00:41 Kees ’t Hart 05:03 Frédérique Spigt 08:58 Fred Omvlee 15:00 Peter Buwalda 19:24 Ria Valk 23:44 Danny Vera 29:15 Lammert de Bruin

#50: De voorleesstem van Job Cohen en het overlijden van Zorreguieta

Download

Oud-burgemeester en oud-PvdA-leider Job Cohen vertelt over zijn onbekende talent: voorlezen. Terrorismedeskundige Jelle van Buuren vertelt over zijn heldin die zijn vakgebied heeft veranderd. Oud-correspondent Marcel Haenen vertelt over de omgang van de Argentijnen met het regime van Videla. Dominee Fred Omvlee van de Elviskapel is te gast om te vertellen over The King.

#49: De fipronil-affaire, radicaal homorechtenactivisme en kobaltwinning

Download

Deze week in 'Het beste' staan we stil bij wat de fipronil-affaire zegt over de Nederlandse omgang met vee. Programmamaker en Frankrijkkenner Wilfred de Bruijn vertelt over de man die hem inspireerde om te vertellen over het anti-homogeweld waar hij het slachtoffer van werd. China-expert Jan van der Putten vertelt over het negentigste jubileum van het Chinese Volksbevrijdingsleger. En de toename van het aantal elektrische auto's op de weg doet de vraag naar batterij-grondstof kobalt stijgen. We krijgen uitgelegd wat kobalt is en wat de kansen en risico's van de winning ervan zijn.

#48: De cholera-uitbraak in Jemen en een onbekende Kroatische oorlogsheld

Download

Hoogleraar infectieziekten Annelies Verbon en Marije Broekhuijsen van UNICEF vertellen deze week over de humanitaire ramp die zich in het door een cholera-uitbraak getroffen en door oorlog verscheurde Jemen voltrekt. En in Kroatië wordt een film gemaakt over de heldendaden van een onbekende oorlogsheld. Maarten van Rossem en Philip Freriks vertellen over de kwaliteiten van De Slimste Mens en Patrick Nederkoorn brengt een ode aan zijn jeugdheld: Hans Dorrestijn.

#47: Fascinatie voor O.J. Simpson, de beste filmmuziek en migratiejeugdzorg

Download

In de podcast met het beste uit het Oog hoor je deze week waar de zaak rond O.J. Simpson nou écht om draait, wie de man achter de legendarische filmmuziek van onder meer ET, Jaws en Harry Potter is en hoe jeugdhulpverleners om moeten gaan met de rol van migratie.

#46: flexkracht Stef Blok en 'dom blondje' Jet Bussemaker

Download

Het beste uit Het Oog met deze week: waarom feminisme nodig is volgens Jet Bussemaker, afscheid Stef Blok, het lot van zieke kinderen en portretfotograaf Koos Breukel

#45: Het "juweel" van Plasterk en de Dakloze Dichter

Download

Vertrekkend minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken blikt terug op kabinet Rutte II. Hij spreekt vol lof over een VVD-collega, die hij "het verborgen juweel" van het kabinet noemt. Natuurfotograaf Adri Visser vertelt over de beroving in Nairobi, waarbij hij blind werd. John Jansen van Galen ging op zoek naar de Dakloze Dichter, Hilmano van Velzen

#44: Passageproces ein-de-lijk voorbij, liefdesbrieven van Sonneveld en sponzen

Download

Deze week in 'het beste': Paul Vughts volgt al tien jaar het Passageproces, dat deze week haar climax bereikte met de veroordeling van Dino Soerel en drie anderen, Suze van Kleef over de escapades van prins Harry, Jasper de Goeij onderzoekt sponzen in de Amsterdamse grachten en de liefdesbrieven van Wim Sonneveld en zijn geliefde Friso Wiegersma zijn gebundeld.

#43: Thierry Baudet, ivoorhond Mitch en het begin van de fotografie

Download

Deze week in "Het beste" een ontmoeting met de achterban van Thierry Baudet, die in Nieuwegein zijn kiezers bedankte. Wilfried de Jong sprak met dierenarts Roeland Wessels, wiens hond in Mali gaat helpen in de strijd tegen ivoorstropers. Naar aanleiding van de emotionele oproep van de ouders van de 16-jarige Emma, sprak Chris Kijne over crisisopvang voor suïcidale jongeren. Schrijver Ramsey Nasr vertelde over zijn liefde voor foto's uit het begin van de negentiende eeuw, de beginperiode van de fotografie.

#42: Helmut Kohl, de slag om Raqqa en een pleidooi voor een minderheidskabinet

Download

Deze week in 'Het beste' herdenken oud-premier Wim Kok en oud-politicus Jaap de Hoop Scheffer de vrijdagochtend overleden Helmut Kohl. Daarnaast vertelt Ernst Hirsch Ballin over zijn bijzondere band met de familie Frank naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van Anne's dagboek. Ko Colijn vertelt over de stijging van burgerdoden bij de bestrijding van IS en Jacques Wallage houdt een betoog vóór een minderheidskabinet.

#41: Bill Cosby, hoopvol opvoeden en Henk Kamp

Download

Deze week in "Het Beste" aandacht voor de zaak tegen de 79-jarige acteur Bill Cosby, die is aangeklaagd voor seksueel misbruik. Henk Kamp neemt na een kwart eeuw afscheid van de landelijke politiek en blikt terug op vijf jaar Rutte II. En hoe ga je als ouder om met onderwerpen als terroristische dreiging en klimaatverandering?

Het beste uit het Oog 03-06-17

Download

Wekelijks het beste van Met het Oog op Morgen, met deze week: een fascinatie voor ruiterstandbeelden, Rop Zoutberg verruilt standplaats Rome voor Madrid en helpen media terroristen?

Het beste uit het Oog 27-05-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 20-05-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 13-05-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 13-05-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 06-05-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 06-05-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 29-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 29-04-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 22-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 22-04-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 15-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 15-04-17

Download

Wekelijks het beste van met het Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 08-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 08-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 01-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 01-04-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 25-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 25-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 18-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 18-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 11-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 11-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 04-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 04-03-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 25-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 25-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 18-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 18-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 11-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 11-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 04-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 04-02-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 28-01-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 28-01-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 21-01-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 21-01-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 14-01-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 07-01-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 07-01-17

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 31-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 31-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. In deze laatste aflevering vertelt Ernest van der Kwast over James Salter.

Het beste uit het Oog 26-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag vertelt Gustaaf Peek over Ernest Hemingway.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag vertelt Gustaaf Peek over Ernest Hemingway.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Gerbrand Bakker over zijn liefde voor J. J. Voskuil.

Het beste uit het Oog 24-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 24-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Gerbrand Bakker over zijn liefde voor J. J. Voskuil.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Bert Wagendorp vertelt vandaag over de relatief onbekende Jan van Aken.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Bert Wagendorp vertelt vandaag over de relatief onbekende Jan van Aken.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Maartje Wortel over de Curaçaose Tip Marugg.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Maartje Wortel over de Curaçaose Tip Marugg.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Allard Schröder over Günter Grass.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Allard Schröder over Günter Grass.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag hoort U Christine Otten over haar voorbeeld Toni Morrison.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Alexander Reeuwijk over William Dalrymple.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag hoort U Christine Otten over haar voorbeeld Toni Morrison.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag hoort U Christiaan Weijts over Joseph Brodsky.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag hoort U Christiaan Weijts over Joseph Brodsky.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Alexander Reeuwijk over William Dalrymple.

Het beste uit het Oog 17-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Ilja Leonard Pfeijffer over de Griek Pindarus.

Het beste uit het Oog 17-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Ilja Leonard Pfeijffer over de Griek Pindarus.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag vertelt Frank Westerman over de Pool Ryszard Kapuscinski.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag vertelt Frank Westerman over de Pool Ryszard Kapuscinski.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Sjoerd Kuyper over zijn inspiratiebron Nescio.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Jan Siebelink over J.K. Huysmans.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag hoort U Mensje van Keulen over Emily Brontë.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Oek de Jong over Maria Dermout.

Het beste uit het Oog 10-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Auke Hulst over Yasunari Kawabata.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Nelleke Noordervliet over Marguerite Yourcenas.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Jan Brokken over zijn liefde voor de Russische schrijver Dostojevski.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag de ode van Herman Brusselmans op Gerard Reve.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag Tom Lanoye over Jef Geeraerts.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. Vandaag vertelt Jacques Vriens over zijn leermeester Theo Thijssen.

Podcast NOS Het Oog Extra: Schrijvers over schrijvers

Download

Het Oog deelt uit! Deze decembermaand krijgt U van ons de mooiste gesprekken uit onze rubriek Schrijvers over Schrijvers. Daarin vertellen schrijvers eens niet over hun eigen werk, maar over dat van een ander. Met passionele uitbundigheid hoort U wie hen heeft geïnspireerd en verrijkt. In deze eerste aflevering: Ronald Giphart over de Italiaan Bocaccio.

Het beste uit het Oog 03-12-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 26-11-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 19-11-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 12-11-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 05-11-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 29-10-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 22-10-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 15-10-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 08-10-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 01-10-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 24-09-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 17-09-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 10-09-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 03-09-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 27-08-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 20-08-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 13-08-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Het beste uit het Oog 06-08-16

Download

Wekelijks het beste van met Oog op Morgen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1