Het Marathoninterview
VPRO

#9 - Montage, geluid en muziek

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #9 - Montage, geluid en muziek

vr 15 april 2022

Als de draaidagen klaar zijn, is het voor de acteurs en de productie een wrap. Tot volgend seizoen! Maar voor een ander deel van de crew begint het werk dan pas. Zij krijgen de camerabeelden opgestuurd, en gaan samen met de regisseurs aan de slag om er een spannende aflevering van te maken. 

Voordat zo'n aflevering op tv te zien is, gaat hij langs de editor, sounddesigner en componist. Hoe ziet zo’n montagesessie eruit? Welke geluiden worden er later nog toegevoegd? En op welke manier wordt die unieke Flikken-magie tot leven gebracht? Duik in de wondere wereld van de postproductie.

In aflevering 9 van Flikken de Podcast gaat Ben Prins langs bij die magische postproductie. Editor Synco laat zien hoe hij de beelden knipt en plakt, en er een naadloos geheel van maakt. Sounddesigner Danny geeft een inkijkje in zijn mappen vol geluiden - van kogelschoten, tot leadermuziek. En componist Fons neemt je mee door het maken van de bekende en geliefde Flikken-tunes. Na deze aflevering kijk je als een ware professional naar de shots en scenes op tv.