Het Marathoninterview
VPRO

#3 - Zilveren Camera-winnaar Sakir Khader over de stijgende spanning op de West Bank

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #3 - Zilveren Camera-winnaar Sakir Khader over de stijgende spanning op de West Bank

zo 31 maart 2024

In de derde aflevering van Achter de Frontlinie spreekt Bram Vermeulen met documentairefotograaf en filmmaker Sakir Khader. Hij won afgelopen februari de Zilveren Camera voor zijn fotoserie over Jenin, een vluchtelingenkamp op de bezette Westelijke Jordaanoever.

In 2021 maakte hij voor Frontlinie de aflevering 'Het verzet van Beita'. Daarin doet hij verslag vanuit Beita, een dorp vlakbij de stad Nablus, ook op de westelijke Jordaanoever, waar de inwoners in strijd zijn geraakt met kolonisten en het Israëlische leger rondom de bezetting van de berg Sabih.

Met Bram praat Sakir over wat hij zag en meemaakte in zijn thuisland Palestina, en over wat hij nog steeds ziet gebeuren. Een gesprek over de oorlog in Gaza en over de stijgende spanning op de West Bank. Maar ook over familie en wat het betekent om wel of journalist te zijn.

Abonneer je op Achter de Frontlinie en mis geen nieuwe aflevering. Wil je meer weten? Schrijf je dan ook vooral in op de nieuwsbrief en ontvang elke twee weken extra verhalen van Bram Vermeulen, achtergronden en lees-, kijk- en luistertips in je inbox. Of kijk 'Frontlinie' op NPO Start.

Alles van 'Frontlinie' vind je op vpro.nl/frontlinie