Het Marathoninterview
VPRO

#42 - Sophie & Jeroen podcast - 28-03-2024 (S06)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #42 - Sophie & Jeroen podcast - 28-03-2024 (S06)

do 28 maart 2024

Wat begon als een normaal debat in de Tweede Kamer ontaardde in bedreigingen vanuit FvD-leider Thierry Baudet richting Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA. De bedreigingen werden geuit toen Baudet werd bevraagd over Russische inmenging. Jesse Klaver blikt met ons terug en bespreekt met journalist bij De Groene Amsterdammer Coen van de Ven de banden tussen Rusland en Nederlandse politici. 

Eddy van Wessel legde als oorlogsfotograaf al de ellende van veel conflictgebieden vast, maar in Oekraïne werd hij nu zelf ook gevolgd. Terwijl de filmcamera van Joost van der Valk draaide langs de frontlinies, ontstond de bekroonde documentaire 'Eddy's oorlog'. Vanavond schuiven beiden aan.

Het Paasweekend is begonnen en dat kan naast eieren zoeken maar één ding betekenen: de Matthäus-Passion! Duizenden mensen laten zich meevoeren in het lijdensverhaal van Jezus Christus door het muzikale Passieverhaal van Johann Sebastian Bach. Aan tafel vanavond Kees van der Spek en Jet Berkhout, die elk jaar weer uitkijken naar het klassieke werk. 

Leden van het Dutch Baroque Orchestra sluiten de avond muzikaal af met de beroemde aria 'Erbarme dich'.