Het Marathoninterview
VPRO

Onrust in Frankrijk om hoofddoek-incident & De Duits-Marokkaanse droom

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. Onrust in Frankrijk om hoofddoek-incident & De Duits-Marokkaanse droom

do 28 maart 2024

En Trump begint een handel in bijbels.

(00:45) Frankrijk klaagt leerling aan na hoofddoek-incident 
Drie Franse schoolmeisjes moesten hun hoofddoek af doen in de klas, zoals de wet voorschrijft. Toen één van hen weigerde, zou de docent haar geslagen hebben. De docent ontkent, maar kreeg wel te maken met hevige bedreigingen. Dat de angst in Frankrijk voor Islamisten er goed in zit na twee eerdere moorden op docenten, blijkt wel doordat de zaak direct door premier Attal opgepakt wordt. Hij zegt dat de leerling aangeklaagd wordt wegens het geven van een valse verklaring. Hierover onze correspondent Eva Rammeloo.

(07:22) De Duits-Marokkaanse droom
Hoe ga je om met arbeidsmigratie in een vergrijzend Europa? In Duitsland lijken ze een antwoord op die vraag te hebben: onder meer jonge Marokkanen zijn er van harte welkom om te gaan werken. En dat zijn niet per se de hoogopgeleide IT’ers, maar ook verplegers die hard nodig zijn bij onze oosterburen. Journalist en Bureau Buitenland-collega Abdou Bouzerda volgde deze groep.

(20:19) Buitenland Uitgelicht: VS
Donald Trump is bijbelverkoper geworden. Vanaf deze week is zijn 'hele speciale' God Bless America-bijbel verkrijgbaar. Correspondent Karlijn van Houwelingen praat ons bij. 

Presentatie: Chris Kijne