Het Marathoninterview
VPRO

#40 - Sophie & Jeroen podcast - 26-03-2024 (S06)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #40 - Sophie & Jeroen podcast - 26-03-2024 (S06)

di 26 maart 2024

Vanavond zit Suse van Kleef aan Sophies rechterzijde! 

 

Afgelopen vrijdag vielen gewapende mannen een concertgebouw in Moskou binnen, waarbij 137 mensen omkwamen. De aanslag werd al gauw opgeëist door de terreurgroep ISIS-K. Wat weten we van deze Afghaanse tak van IS? We bespreken het met Sinan Can.  

Trump en Biden hebben er een rivaal bij: Robert F. Kennedy Jr. Deze spraakmakende Amerikaanse politicus stelt zich als onafhankelijke kandidaat verkiesbaar. Wat betekent dit voor de koers van de verkiezingen? Laila Frank schuift aan. 

De legendarische WK-finale Duitsland-Nederland in 1974 bezorgde Nederland een nationaal trauma. Vandaag, 50 jaar later, gaan we voor de revanche. Voetbaljournalist Youri Mulder schuift aan om terug te blikken op deze bijzondere wedstrijd. 

Het is een van de meest prestigieuze klussen voor cabaretiers: de laatste tv-avond van het jaar uitluiden met de oudejaarsconference. Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van grootheden als Wim Kan, Youp van 't Hek en Claudia de Breij? Dat maken wij vanavond bekend in onze uitzending. 

Misschien herken je haar stem wel van liedjes van onder andere David Guetta en Sam Feldt. Onze eigen Shannon Rani Hilversum, beter bekend als Rani, treedt vanavond op met haar nieuwe nummer ‘Outside In’.