appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Het Marathoninterview. Verhalen die dichterbij komen dan de waan van de dag ons meestal toelaat.

VPRO Marathoninterview - Lodewijk Asscher: uur 3

zaterdag 24 december 2011, 21:53 uur

PvdA wethouder te Amsterdam
Lodewijk Asscher (1974) is wethouder van financiën, jeugdzaken en educatie en PvdA partijleider in Amsterdam. Hij is een zoon van twee juristen en studeerde zelf ook rechten.
In 2002 begon hij zijn politieke carrière als gemeenteraadslid in Amsterdam.
In 2010 werd hij uitgeroepen tot de beste bestuurder van het jaar.
Velen zien hem als het gezicht van de nieuwe sociaaldemocratie, of als de hoop in bange PvdA tijden.
Maar steeds als hij werd gevraagd voor het voorzitterschap van de partij, zei hij: “Mijn ambitie is een goede wethouder zijn en niets anders. Ik wil me inzetten voor de stad Amsterdam”.
Ondertussen is die schuwte overwonnen.....

Zaterdagavond 24 december 2011 sprak Irene Houthuijs drie uur lang live op Radio 1 met de Amsterdamse wethouder Asscher over hoe hij bijdraagt(droeg) aan het bestuur van de hoofdstad van ons land.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1