Het Marathoninterview
VPRO

#39 - Sophie & Jeroen podcast - 25-03-2024 (S06)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Marathonint ...chevron right
  3. #39 - Sophie & Jeroen podcast - 25-03-2024 (S06)

ma 25 maart 2024

Vanavond zit Nynke de Jong aan de zijde van Jeroen!  
 
De VN-Veiligheidsraad heeft zojuist opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in Gaza. Het is voor het eerst dat de raad deze oproep doet. Van de 15 leden van de raad onthielden enkel de Verenigde Staten zich van stemming. Voorheen stemden de VS altijd tegen deze resolutie. Amerika-verslaggever Tom van ‘t Einde schuift aan. 

Vrijdagavond openden vier mannen het vuur in de Crocus City Hall ten noordwesten van Moskou. Bij de aanslag zijn zeker 137 doden gevallen. De vier vermoedelijke daders verschenen vandaag gehavend in de rechtszaal. Ondanks dat de aanslag werd opgeëist door terreurorganisatie IS, zaait het Kremlin twijfel over de verantwoordelijkheid. Waarom? We bespreken het met Derk Sauer. 

In Silicon Valley zijn er weinig mensen die de naam Renate Nyborg niet kennen. De Noors-Nederlandse was de eerste vrouwelijke CEO van Tinder. Maar na tien maanden vertrok Nyborg alweer: datingapps zijn volgens haar ten dode opgeschreven. Vanavond schuift ze aan bij Jeroen.  
 
Cupcakes voor paarden, wedstrijdknotjes en glitterhoeven. Duizenden paardenmeisjes zijn al tien jaar fan van het populaire YouTubekanaal PaardenpraatTV van Britt Dekker, Esra de Ruiter en Benthe-Sophie Broeren. Vanavond schuiven de dames aan om hun jubileum te vieren!
 
Gloednieuwe muziek van Eefje de Visser! Vanavond treedt ze op met haar single ‘Vlammen’.