appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Het Bureau (deel 2 van 2)

In tegenstelling tot de gangbare wetten in de dramatische literatuur gaat Voskuil er van uit dat mensen niet veranderen, ze worden alleen erger wat ze al zijn. Tussen 2002 en 2006 maakten Krijn ter Braak en Peter te Nuyl van de 7 delen van het boek de langste doorlopende hoorspelserie uit de radiogeschiedenis, 475 afleveringen, ruim 110 uur, 192 acteurs.

Dit is podcast deel 2 van 2.

Podcast afleveringen

Aflevering 288

woensdag 1 april 2020, 03:08 uur

1979 - Met de afdeling naar Drente (vervolg) Het A.P. Beerta-Instituut. Maarten komt terug van vakantie. Meierink zit in de loge, Wigbold is ziek. Balk weet niets van bezuinigingen. In het tussenkamertje huist Simon Hoevers, een nieuwe medewerker van Volksnamen. Op Maartens bureau ligt nieuw postpapier en een afdruk van de foto van het personeel voor Beerta. Joop is enthousiast over het nieuwe postpapier, Lien vraagt naar zijn vakantie. Ad denkt dat Rentjes Simon Hoevers heeft aangesteld om evenveel wetenschappelijke ambtenaren te hebben als Volkscultuur. Tjitske en Lien hebben de boeken niet doorgeschoven omdat Maarten daartoe geen opdracht had gegeven.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Rob van de Meeberg (Karst Boesman), Hans Hoes (Ad Muller), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Evert van der Meulen (Wim Bosman), Huub Stapel (Huub Pastoors), Wilbert Gieske (Hans Wiegersma), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Jeroen Spitzenberger (Jeroen Kloosterman), Jack Vecht (Geert Meierink), Mark Rietman (Jaap Balk) en Harry van Rijthoven (Simon Hoevers).

Aflevering 289

woensdag 1 april 2020, 03:07 uur

1979 - Bezoek van Blazer, een student van Alblas, die een handboek over volkscultuur wil schrijven. Met Goud en daarna met Jaring over vakantie, over Richard en over Jarings grammofoonplaat. Met Tjitske over het onbeschofte optreden van Blazer en het doorschuiven van de boeken. Onbevredigend gesprek met Richard over de achterstand met de mappen en zijn afstuderen. Bezoek aan Beerta. Maarten geeft hem de foto en praat over Richard. Met Ad over een artikel van Vreeburg en het verzoek dat Maarten deze wil doen om de scriptie waar dat uit voortkomt op te sturen.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Cas Enklaar (J. de Vries), Hans Hoes (Ad Muller), Tycho Gernandt (A. Blazer), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Tom Sijtsma (Nico Goud), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Wilbert Gieske (Hans Wiegersma), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Nettie Blanken (Rie Veld), Cees Geel (Richard Escher) en Joop Keesmaat (Beerta).

Aflevering 290

woensdag 1 april 2020, 03:06 uur

1979 - Met Gert over Blazer en het katholicisme van Vreeburg. Telefoongesprek met Kassies over het aanbieden van Maartens boek over de wanden. Richard meldt zich ziek nadat Maarten hem de mappen heeft afgenomen. Rie neemt ze over. Ad vraagt zich af of Maarten ook geen functioneringsgesprekken met de mensen van Muziek moet hebben. Aanbieding van het eerste exemplaar van De Wanden op het Hoofdbureau door Van der Land aan Peppelaar.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Bert Luppes (Ko Kassies), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Nettie Blanken (Rie Veld), Bram van der Vlugt (Ritsaert van der Land), Maarten Wansink (Peppelaar) en Peer Mascini (Vester Jeuring).

Aflevering 291

woensdag 1 april 2020, 03:05 uur

1979 - Bloemen voor Nicolien, die niet mee is gegaan naar de aanbieding van het eerste exemplaar van De Wanden, wijn van de afdeling. Functioneringsgesprekken met Joop, Tjitske, Gert en Sien. Tussenkomst van Bart de Roode, die de circulaire over de viering van honderd jaar vragenlijsten komt brengen.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Ad van Kempen (Mark Grosz), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse) en Kees Hulst (Bart de Roode).

Aflevering 292

woensdag 1 april 2020, 03:04 uur

1979 - Functioneringsgesprek met Lien. Als Maarten ziet dat zijn afdeling niet is uitgenodigd bij de viering van honderd jaar vragenlijsten wordt hij razend, eerst tegenover Huub Pastoors, dan tegenover Nicolien en 's nachts alleen. Woedeuitval van Maarten tegen Bart de Roode, die vervolgens een en ander redresseert. Maarten constateert dat er niets van Muziek bij de kopij voor het Bulletin zit. Ad vertelt dat Rie de mappen zonder meer heeft weggezet en vraagt of Maarten het persklaar maken van de kopij niet aan een ander kan opdragen. Op weg naar de koffie vraagt Hans aan Maarten of deze de drie laden van Volkscultuur wil leegmaken voor Volkstaal. Maarten ontruimt de laden met hulp van Gert, waarna hij naar Bavelaar gaat.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Kees Hulst (Bart de Roode), Huub Stapel (Huub Pastoors), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Hans Hoes (Ad Muller), Wilbert Gieske (Hans Wiegersma), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Cas Enklaar (J. de Vries) en Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar).

Aflevering 293

woensdag 1 april 2020, 03:03 uur

1979 - Maarten bestelt bij Bavelaar een eigen kaartenkast. Bavelaar waarschuwt Maarten dat 't Hooft van het Hoofdbureau de baan van Richard wil halveren. Maarten vraagt Rie waarom ze de mappen niet door Jaring heeft laten controleren en spreekt daar vervolgens Jaring op aan. Jaring zal Richard oproepen en stemt ermee in dat Rie en Eef in de circulatie van de mappen worden opgenomen. Hij vertelt dat Hans het kinderachtig vindt dat Maarten bij het feest van Volkstaal wil zijn. Later komt Freek, om werk vragen. Maarten geeft hem persklaar maken van de kopij. Het feest ter gelegenheid van Honderd jaar vragenlijsten. In de hal van het Tropenmuseum stuit Maarten op Lies Meis, Elleke Laurier en Lien. Lies valt hem aan met de woorden van Hans Wiegersma. Franssen heeft spijt van de uitgave van zijn volksverhalen. Woede en bedreigdheid.

Met: Maarten Koning (Krijn ter Braak), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Hans Hoes (Ad Muller), Jacob Derwig (Bart Asjes), Nettie Blanken (Rie Veld), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Hans Dagelet (Freek Matser), Delilah van Eyck (Lies Meis), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Tycho Gernandt (G. Franssen) en Kees Hulst (Bart de Roode).

Aflevering 294

woensdag 1 april 2020, 03:02 uur

1979 - Maarten en Jaring praten met Richard en zeggen hem de wacht aan. De jaarvergadering. Jaring heeft een brief van Richard gekregen waarin deze hen onbehoorlijk beleid verwijt. Gesprekken van Jaring en Maarten met Richard en daarna met Eef en Rie, waarin wordt meegedeeld dat Eef op de plaats van Richard komt te zitten. Maarten praat daarover met Balk. Tussen de middag ziet hij zijn boek over de Wanden bij Lankamp & Brinkman liggen en schaamt zich. Jaring deelt mee dat Rie zich ziek heeft gemeld. Ad is gebeld door Rie, die Maarten verwijt dat hij tegen vrouwen is, omdat hij Eef heeft aangesteld en niet haar. Ed Res heeft van Rie gehoord dat Maarten een baantje voor hem heeft. Gert komt vragen of hij Richard niet had kunnen opvolgen in plaats van Eef. Lien trekt partij voor Rie. Thuis krijgt Maarten, na een aanmerking van Nicolien op zijn gedrag, een huilbui. Wandeling in de Waterleidingduinen.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Cees Geel (Richard Escher), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Nettie Blanken (Rie Veld) en Mark Rietman (Jaap Balk).

Aflevering 295

woensdag 1 april 2020, 03:01 uur

1979 - Tussen de middag ziet hij zijn boek over de Wanden bij Lankamp & Brinkman liggen en schaamt zich. Jaring deelt mee dat Rie zich ziek heeft gemeld. Ad is gebeld door Rie, die Maarten verwijt dat hij tegen vrouwen is, omdat hij Eef heeft aangesteld en niet haar. Ed Res heeft van Rie gehoord dat Maarten een baantje voor hem heeft. Gert komt vragen of hij Richard niet had kunnen opvolgen in plaats van Eef. Lien trekt partij voor Rie. Thuis krijgt Maarten, na een aanmerking van Nicolien op zijn gedrag, een huilbui. Wandeling in de Waterleidingduinen.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Adriaan Olree (Ruurd 't Mannetje), Hans Hoes (Ad Muller), Tycho Gernandt (Ed Res), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Bodil de la Parra (Lien Kiepe) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 296

woensdag 1 april 2020, 03:00 uur

1980 - Wigbold wenst Maarten gelukkig nieuwjaar. Op het bordje van Balk is prof. toegevoegd. Maarten mist zijn pakje tabak, Lien een schaar en Ad een briefopener. Maarten en hij verdenken de schoonmakers. Sien komt met haar scriptie. Ze denkt er niet over om met de afdeling te gaan schoonmaken. Jaring brengt een brief van Richard die maar 20 uur wil werken. Ed is ingestort. Maarten vraagt Bavelaar of de baan van Rie kan worden opgewaardeerd met de overblijvende 20 uur van Richard en informeert naar de regeling met de schoonmakers. Gesprek over een en ander met Balk. Met Ad over de scriptie van Sien. Met Alblas over Blazer en Luzac.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Marcel Musters (Wigbold), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Ad Muller (Hans Hoes), (Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Mark Rietman (Jaap Balk) en Dimme Treurniet (Jacobo Alblas).

Aflevering 297

woensdag 1 april 2020, 02:59 uur

1980 - Met Appel over de bezuinigingen in Duitsland. Commissievergadering in aanwezigheid van Papendal. Boks is te laat. Kaatje Kater prijst De Wanden. Het lidmaatschap van Maarten van de Vlaamse commissie wekt enige beroering. Maarten over de personeelsproblemen. Van der Land belt op dat hij zich geërgerd heeft aan de vergadering. Maarten ligt er wakker van.

Met: Porgy Franssen (Karl Appel), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Dimme Treurniet (Jacobo Alblas), (Buitenrust Hettema), Gusta Teengs Gerritsen (Juffrouw Veldhoven), Marjon Brandsma (Kaatje Kater), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Arend-Jan Heerma van Voss (Papendal), Mark Rietman (Jaap Balk), Hans Trentelman (Goslinga), Hans Karsenbarg (Stelmaker), Jim Berghout (Ton Boks), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Bram van der Vlugt (Ritsaert van der Land).

Aflevering 298

woensdag 1 april 2020, 02:58 uur

1980 - Maarten ligt wakker van het feit dat Van der Land zich geergerd heeft aan de vergadering. Maarten praat met Sien over haar scriptie en over Picardt. Balk deelt mee dat Rie bevorderd kan worden. Maarten begrijpt nog de reactie van Van der Land niet, denkt dat die te maken heeft met het informele gedrag van Kaatje Kater. Maarten deelt Rie mee dat ze bevorderd is. Nicolien vindt Kaatje Kater een aardig mens.Brief aan Vreeburg. Lien is het niet eens met de brief, wat Maarten irriteert.

Met: Maarten Koning (Krijn ter Braak), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Hans Hoes (Ad Muller), Mark Rietman (Jaap Balk), Nettie Blanken (Rie Veld), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Bodil de la Parra (Lien Kiepe).

Aflevering 299

woensdag 1 april 2020, 02:57 uur

1980 - Lien wil niet aanwezig zijn bij het gesprek met Mark en Ad, die ook bezwaren hebben tegen de brief. Bezoek van Charles Luzac. Over zijn scriptie over toverij en over de uitgave onder auspiciën van Kipperman van volksverhalen in Brabant en Limburg, waarvoor hij het materiaal van het Bureau wil hebben. Met Tjitske over de boycot van de Olympische Spelen.Telefoongesprek met Kipperman over zijn reeks volksverhalen, Luzac en hun tijdschriften.


Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hans Hoes (Ad Muller), Ad van Kempen (Mark Grosz), Cas Enklaar (J. de Vries), Mike Reus (Charles Luzac), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Hein Boele (Tjalling Kipperman) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 300

woensdag 1 april 2020, 02:56 uur

1980 - Vergadering van de Commissie Buitenmuseum die door Maarten wordt voorgezeten. Na afloop in de trein met Sluizer over Kipperman.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Theo de Groot (Elco Dreesman), Harry van Rijthoven (Hitma), Wim Smits (Cor Knol) en Wim T. Schippers (Sluizer).

Aflevering 301

woensdag 1 april 2020, 02:55 uur

1980 - Met Nicolien over jenever. Bezoek aan Beerta. Over Kipperman. Karel komt ook. Gesprek over eer. Vreeburg stuurt zijn artikel met de uitnodiging hem te bezoeken. Ad vraagt zich af of iedereen dat nu weer moet lezen, Maarten staat daarop. Freek Matser komt de kopij brengen met kritiek op het Nederlands. Jantje Bavelaar waarschuwt dat het Hoofdbureau wil snijden in de losse krachten. Commotie rond Pieter Bulten die Engelien in haar gezicht heeft gespuugd.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Jeroen Willems (Karel Ravelli), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hans Hoes (Ad Muller), Hans Dagelet (Freek Matser), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Cas Enklaar (J. de Vries), Tom Sijtsma (Nico Goud), Mike Reus (Pieter Bulten), Jack Vecht (Geert Meierink), Theo Pont (Koos Rentjes), Nettie Blanken (Rie Veld), Niels Croiset (Aad Ritsen), Arend Brandligt (Erik Zandgrond), Ad van Kempen (Mark Grosz), Kathenka Woudenberg (Elleke Laurier), Wilbert Gieske (Hans Wiegersma), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar) en Carine Crutzen (Engelien Jansen).

Aflevering 302

woensdag 1 april 2020, 02:54 uur

1980 - Rie wil geen proefschrift schrijven om dezelfde reden als Maarten. Maarten vindt dat onaangenaam en praat daarover met Ad. Bezoek aan de moeder van Nicolien in het verpleeghuis. Het weerbericht ‘tot de avond droog' ontroert Maarten. Afdelingsvergadering over kopij en verantwoordelijkheden. Sien windt zich op. Balk breekt in de vergadering in met het jaarverslag van Volkstaal.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Nettie Blanken (Rie Veld), Hans Hoes (Ad Muller), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Kitty Courbois (moeder van Nicolien), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Ad van Kempen (Mark Grosz), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Mike Reus (Joost Kraai) en Mark Rietman (Jaap Balk).

Aflevering 303

woensdag 1 april 2020, 02:53 uur

1980 - Maarten is gedesoriënteerd, maakt thuis ruzie met Nicolien en is slapeloos. Demonstratie voor Sacharow. Maarten stelt voor om bloemen voor Sien neer te zetten, nu ze geslaagd is. Gert is jaloers. Bulten wordt in huis achtervolgd door Balk, Rentjes en Mark. Maarten vraagt Hans W. een bord voor Sien te versieren en gaat met Lien bloemen kopen. Onbeschaamde opmerking van Wigbold als Maarten een vaas zoekt. Maarten plaatst het bord en vindt een grammofoonplaat van Rie op zijn bureau, waarover Ad een spottende opmerking maakt. Hij bedankt Rie. Nicolien vindt het een afschuwelijke plaat. Bart is terug.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Mark Rietman (Jaap Balk), Theo Pont (Koos Rentjes), Ad van Kempen (Mark Grosz), Wilbert Gieske (Hans Wiegersma), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Marcel Musters (Wigbold), Nettie Blanken (Rie Veld) en Jacob Derwig (Bart Asjes).

Aflevering 304

woensdag 1 april 2020, 02:52 uur

1980 - Hoofdenvergadering over het jaarverslag en over de scriptie van Sien. Sien in de wolken, Gert jaloers, Ad en Bart hebben leedvermaak als blijkt dat Maarten zich voor niets ongerust heeft gemaakt. Beerta laat Maarten de brieven van Frits Batjes lezen en nodigt hem uit met hem naar bed te gaan. Na de vergadering van de Museumcommissie rijdt Maarten met Van der Land mee om een borrel te drinken.

Met: Mark Rietman (Jaap Balk), Theo Pont (Koos Rentjes), Kees Hulst (Bart de Roode), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Hans Hoes (Ad Muller), Jacob Derwig (Bart Asjes), Joop Keesmaat (Beerta) en Bram van der Vlugt (Ritsaert van der Land).

Aflevering 305

woensdag 1 april 2020, 02:51 uur

1980 - Na de vergadering van de Museumcommissie rijdt Maarten met Van der Land mee om een borrel te drinken (vervolg). Op de radio het verslag van de rellen in de Vondelstraat. Joop vindt het een rotzooi in de stad, Bart vindt politieagent een akelig beroep. Maarten neemt het voor ze op. In de koffieruimte wordt gepraat over de rellen. Nicolien belt op of Maarten aardappels wil halen, waarna hij naar de markt gaat. Met Gert over diens onderzoek en de relatie tussen kermis en Koninginnedag. Met Sien en Gert over de rellen en het symposion van Volkstaal, waarvoor Maarten heeft ingetekend. Maarten vindt zijn pakje tabak terug en schaamt zich voor zijn eerdere verdenkingen. Naar huis. Maarten wordt wakker, Goofie wacht tot hij zijn bed uitgaat. Nieuwsberichten over de staking. Wigbold is er niet, Maarten maakt daar een grapje over.

Met: Bram van der Vlugt (Ritsaert van der Land), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Hans Hoes (Ad Muller), Jacob Derwig (Bart Asjes), Theo Pont (Koos Rentjes), Tom Sijtsma (Nico Goud), Kathenka Woudenberg (Elleke Laurier), Carine Crutzen (Engelien Jansen), Mark Rietman (Jaap Balk), Niels Croiset (Aad Ritsen), Maarten Wansink (Sjef Lagerweij), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Jaqueline Blom (Joop Schenk) en Jack Vecht (Geert Meierink).

Aflevering 306

woensdag 1 april 2020, 02:50 uur

1980 - Ad vraagt uitleg over Maartens bespreking van Greverus. Over de behoefte aan saamhorigheid, krakers, fascisme, Duitsers. In de middagpauze ziet hij, met Balk aan de stoeprand, de stoet stakers voorbijkomen. Bij de thee over stakers en krakers. Ad vraagt zich af waarom ze niet mee staken. Over de hoge salarissen. Thuis kijkt Maarten op aanraden van Van der Land en tot ergernis van Nicolien naar de Muppetshow. Hij vindt er niets aan. Nicolien verwijt Maarten dat hij niets zegt en begrijpt niet waarom hij met hoofdpijn naar het Bureau gaat. Onderweg vermijdt hij het naar zijn tegenliggers te kijken. Bart verscheurt eindeloos papieren. Tussen de middag ziet hij hoe een dode bij de Amstelhof wordt ingeladen en voelt hij zich treurig.

Met: Hans Hoes (Ad Muller), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Marcel Musters (Henk Wigbold), Mark Rietman (Jaap Balk), Huub Stapel (Huub Pastoors), Niels Croiset (Aad Ritsen), Theo Pont (Koos Rentjes), Tom Sijtsma (Nico Goud), Jack Vecht (Geert Meierink), Ton Kas (Gerrit Bekenkamp), Sylvia Hoeks (Gaby Wildeboer) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 307

woensdag 1 april 2020, 02:49 uur

1980 - Bij de koffie met Goud over de film over de Bijlmerbajes.Tjitske mag de boeken van voor 1800 niet voor hem lenen. Ze maakt zich kwaad op de politie. Bij de thee haalt hij met Balk herinneringen op aan vroeger. ‘s Avonds met Nicolien over De Gaulle. Afdelingsvergadering over de te volgen procedure bij het entameren van nieuwe onderzoeken.

Met: Tom Sijtsma (Nico Goud), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Mark Rietman (Jaap Balk), Huub Stapel (Huub Pastoors), Niels Croiset (Aad Ritsen), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Nettie Blanken (Rie Veld), Cees Geel (Richard Escher), Ad van Kempen (Mark Grosz), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Hans Hoes (Ad Muller) en Mike Reus (Joost Kraai).

Aflevering 308

woensdag 1 april 2020, 02:48 uur

1980 - Afdelingsvergadering over de te volgen procedure bij het entameren van nieuwe onderzoeken (vervolg). 's Avonds belt Lien omdat ze bang is dat hij boos is. Met Bart, Ad en Tjitske over zijn bezoek aan de Bibliotheek wanneer hij zich opmaakt daarheen te gaan. Bezoek aan de Bibliotheek, waar veel veranderd is.


Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Cees Geel (Richard Escher), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Ad van Kempen (Mark Grosz), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hans Hoes (Ad Muller), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Jacob Derwig (Bart Asjes) en Adriaan Olree (bibliotheekmedewerker 1)

Aflevering 309

woensdag 1 april 2020, 02:47 uur

1980 - Bezoek aan de Bibliotheek, waar veel veranderd is (vervolg).

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bert Geurkink (bibliotheekmedewerker 2), Maarten Wansink (bibliotheekmedewerker 3), Tycho Gernandt (bibliotheekmedewerker 4), Mike Reus (bibliotheekmedewerker 5) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 310

woensdag 1 april 2020, 02:46 uur

1980 - De moeder van Nicolien een weekend te logeren. Tegen de stoeprand ligt een rat. Bart bekijkt de Latijnse passages die Maarten op de Bibliotheek heeft overgeschreven. Met Gert over verre vakanties.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Kitty Courbois (de moeder van Nicolien), Yvonne den Hurk (Nicolien), Jacob Derwig (Bart Asjes) en Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar).

Aflevering 311

woensdag 1 april 2020, 02:45 uur

1980 - Bavelaar en Richard vinden dat Maarten iedereen in een hokje wil stoppen. Gesprek met Huub en Sjef als hij in hun kamer Kiliaan zoekt, grapje over Sjefs omvang. Met Mia over de brief van Nicolien in De Groene en over de plaats van een tijdschrift. Met Bart over Maartens ondeugdelijkheid. De rat is verdwenen, het Bureau is verlaten. Gaby Wildeboer gaat de loge in. Balk blijkt er al te zijn. Maarten schrijft aan Vreeburg over diens uitnodiging. Sien is uitgenodigd voor het diner van de VU. Ad denkt aan de beesten die daar worden opgegeten. Bij de koffie onder andere met Balk over de vochtvlekken in het plafond, over Duitsers en leraren Duits.

Met: Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Tom Sijtsma (Nico Goud), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Cees Geel (Richard Escher), Maarten Wansink (Sjef Lagerweij), Marieke van Weelden (Mia van Idegem), Jacob Derwig (Bart Asjes), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Hans Hoes (Ad Muller), Mark Rietman (Jaap Balk) en Anneke Blok (Tjitske van den Akker).

Aflevering 312

woensdag 1 april 2020, 02:44 uur

1980 - Nicolien belt op, ze is kwaad over de opmerking van Mia. Tegelijk met Lien de deur uit, alleen naar de markt, waar een marktkoopman hem vlegelachtig behandelt. Naar huis. Telefoongesprek met Tjalling. Colloquium van Volkstaal. Maarten ergert zich aan Engelien en mengt zich in de discussie.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Cas Enklaar (J. de Vries), Hein Boele (Tjalling Kipperman), Alexander van Heteren (Klaas Sparreboom), Wim Smits (prof. Weinert), Harry van Rijthoven (Flip de Fluiter, Landzaat), Carine Crutzen (Engelien Jansen) en Jaap Spijkers (prof. Schouten).

Aflevering 313

woensdag 1 april 2020, 02:43 uur

1980 - Colloquium van Volkstaal (vervolg). Maarten ergert zich aan Engelien en mengt zich in de discussie. Sien is er al. Briefje van Engelien over zijn interventie op het colloquium. Vergadering van het Bestuur van de Boerenhuisclub. Met 't Mannetje in de trein. Over de blindheid van Van Rijnsoever en over macht.

Met: Hanneke Riemer (Dé Haan), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Carine Crutzen (Engelien Jansen), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hans Hoes (Ad Muller), Maarten Wansink (Sjef Lagerweij) en Adriaan Olree (Ruurd 't Mannetje), Bert Luppes (Ko Kassies), Niels Croiset (Aad Ritsen) en Peer Mascini (Vester Jeuring).

Aflevering 314

woensdag 1 april 2020, 02:42 uur

1980 - Maarten droomt dat Lien een opdracht weigert. Bezoek van Bauknecht met zijn studenten.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Cas Enklaar (J. de Vries), Kees Campfens (H. Bauknecht), Guido Hammesfahr (student Stuhldreher), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Hans Hoes (Ad Muller), Jacqueline Blom (Joop Schenk) en Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse).

Aflevering 315

woensdag 1 april 2020, 02:41 uur

1980 - Met Nicolien van Castricum naar Bergen. Met Ad over boedelbeschrijvingsonderzoek, met Goud over de ziekte van Meierink.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller) en Tom Sijtsma (Nico Goud).

Aflevering 316

woensdag 1 april 2020, 02:40 uur

1980 - Met De Roode over de leerstoel Volkscultuur, met Mark over de vindplaats van boedelbeschrijvingen, met Ad over zijn nationalisme. Balk brengt een vragenboek van het Departement.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Kees Hulst (Bart de Roode), Ad van Kempen (Mark Grosz), Jeroen Kloosterman (Jeroen Spitzenberger), Hans Hoes (Ad Muller), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Mark Rietman (Jaap Balk), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 317

woensdag 1 april 2020, 02:39 uur

1980 - Maarten belt Slotman dat hij niet naar de Commissie komt en beantwoordt de vragen van het Departement. Bezoek van Henriette. Afdelingsvergadering over het vragenboek. In hun vakantie lopen Maarten en Nicolien in Parijs langs het huis van Vreeburg en zien hem naar buiten komen. Terug van vakantie krijgt Maarten een rappel van ZWO. Balk wil een gesprek met Matser en deelt mee dat het Hoofdbureau van de Commissie af wil. Gesprek over de samenstelling van de nieuwe Wetenschapscommissie.

Met: Wim Smits (Slotman), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Mark Rietman (Jaap Balk).

Aflevering 318

woensdag 1 april 2020, 02:38 uur

1980 - Met Ad over zijn vakantie en de bespreking van het rapport. Met de afdeling over de inrichting van een boedelbeschrijvingsarchief. Met Balk en Freek over de bibliografie. Afscheid van Kassies.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Nettie Blanken (Rie Veld), Ad van Kempen (Mark Grosz), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Mark Rietman (Jaap Balk), Hans Dagelet (Freek Matser), Jaap Spijkers (Hazekamp), Bram van der Vlugt (Ritsaert van der Land), Adriaan Olree (Ruurd 't Mannetje), Peer Mascini (Vester Jeuring) en Bert Luppes (Ko Kassies).

Aflevering 319

woensdag 1 april 2020, 02:37 uur

1980 - Terug met 't Mannetje na het afscheid van Kassies. Met Ad over het midwinterhoornblazen. Sien wil geen knipsels meer doen. Met Joop en Lien over de knipsels en de boedelbeschrijvingen. Maarten zoekt fiches en knipsels bij elkaar over het midwinterhoornblazen. Met Meierink over zijn pensioen. Wim Bosman vindt een duif naast zijn scooter, die door Maarten mee naar huis wordt genomen.De Rijksgebouwendienst wil de draaideur vervangen. Zandgrond neemt voortaan de vakanties op.

Met: Adriaan Olree (Ruurd 't Mannetje), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Jack Vecht (Geert Meierink), Marcel Musters (Henk Wigbold) en Mark Rietman (Jaap Balk).

Aflevering 320

woensdag 1 april 2020, 02:36 uur

1980 - Over de opgave van de vakanties en de draaideur. Met Ad over de midwinterhoorn. Bezoek aan het graf van de vader van Nicolien en aan haar moeder in het verpleeghuis. Bezoek aan Frans, over de mierenleeuw.

Met: Jacqueline Blom (Joop Schenk), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hans Hoes (Ad Muller), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Kitty Courbois (moeder van Nicolien) en Gerard-Jan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 321

woensdag 1 april 2020, 02:35 uur

1980 - Bezoek aan Frans (vervolg). Over Dodewaard, de krakers, Stan van Houcke. Maarten zou zijn voorkeuren en afkeren in kaart willen brengen. Over rechts en links, bedreigdheid, de jongen die rondjes draait, het HUK, ouder worden, de vrijmetselarij. Maarten is ziek.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 322

woensdag 1 april 2020, 02:34 uur

1980 - Maarten is ziek (vervolg). Bezoek van Joop, Tjitske en Gert.

Met: Jeroen Spitzenberger (dokter Bals), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Anneke Blok (Tjitske van den Akker) en Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar).

Aflevering 323

woensdag 1 april 2020, 02:33 uur

1980 - Naar de kapper. Op het Bureau is de draaideur verdwenen. Het Hoofdbureau heeft een TAP-plaats toegewezen en Balk wil dat Maarten die invult. Met Mark over de bespreking van Vovelle door Sien. Kennismaking met Frits. Met Ad over de TAP-plaats. Wigbold wil een drukknop op zijn tafel. Met Gert over de uitnodiging voor een carnaval-symposion en over de TAP-plaats. Telefoongesprek daarover met Alblas.

Met: Hein Boele (kapper), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Macel Musters (Henk Wigbold), Hans Hoes (Ad Muller), Jacob Derwig (Bart Asjes), Mark Rietman (Jaap Balk), Ad van Kempen (Mark Grosz), Thijs Römer (Frits Bloembergen), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar) en Dimme Treurniet (Jacobo Alblas).

Aflevering 324

woensdag 1 april 2020, 02:32 uur

1980 - Bart vraagt of hij zich niet moet laten afkeuren. Met Sien over Vovelle, met Ad over zijn artikel. Gedeprimeerd naar huis. Ontruiming van de Grote Wetering.

Met: Jacob Derwig (Bart Asjes), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Hans Hoes (Ad Muller) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 325

woensdag 1 april 2020, 02:31 uur

1980 - Ontruiming van de Grote Wetering (vervolg). Sollicitatiegesprek met Carla Tulp. Met Gert op zoek naar een plaats voor haar. Bezoek van Ton Boks en Fleur van Asselt.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Marieke van Weelden (Carla Tulp, Fleur van Asselt), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Cees Geel (Richard Escher), Wilbert Gieske (Hans Wiegersma), Jim Berghout (Ton Boks) en Lien Kiepe (Bodil de la Parra).

Aflevering 326

woensdag 1 april 2020, 02:30 uur

1980 - Bezoek van Ton Boks en Fleur van Asselt (vervolg). Met Bavelaar over de aanstelling van Carla Tulp. Met Mark over een artikel. Telefoongesprek met het Arbeidsbureau. Sien brengt haar boek en een fles wijn. Naar huis. Naar Den Haag, het verpleeghuis van de moeder van Nicolien.

Met: Jim Berghout (Ton Boks), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Ad van Kempen (Mark Grosz), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Kitty Courbois (moeder van Nicolien).

Aflevering 327

woensdag 1 april 2020, 02:29 uur

1980 - Naar Den Haag (vervolg). Bezoek aan Beerta. Over Dirk Barger. Erik Zandgrond maakt zich zorgen omdat Lien te veel vakantie heeft opgenomen. Maarten heeft daarover een gesprek met Lien. Oliebollen bij de thee, met Joop, Lien, Rie en Mark. Hij vertelt over Politeia, haardracht, verzet.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Arend Brandligt (Erik Zandgrond), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Nettie Blanken (Rie Veld) en Ad van Kempen Mark Grosz).

Aflevering 328

woensdag 1 april 2020, 02:28 uur

1980/1981 - Oliebollen bij de thee, met Joop, Lien, Rie en Mark (vervolg). Sparreboom wenst hem een goed uiteinde. De verwarming is uit. Bij de deur staat het silhouet van een man, dat later de jas van Jasper blijkt te zijn. Maarten en Nicolien doen boodschappen in de Haarlemmerstraat. Ze komen langs het huis van Joop, waarna Maarten denkt over zijn wereld nu en vroeger. Bezoek aan Frans. Over de vrijmetselarij, zijn dagboek, het schrijven van een dagboek. Maarten en Nicolien gaan door de duinen wandelen.

Met: Nettie Blanken (Rie Veld), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Ad van Kempen (Mark Grosz), Alexander van Heteren (Klaas Sparreboom), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Gerardjan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 329

woensdag 1 april 2020, 02:27 uur

1981 - Wandeling door de Kennemerduinen. Nieuwjaarwensen van Wigbold, Joop, Sien, Ad. Met Ad over het voornemen van Balk om een Instituutsraad in te stellen. Met Eef over de mappen en het pistoolschieten van Hendrik Ansing. Met Mark over Vovelle. Balk vindt goed dat hij al zijn mensen meeneemt naar de stafvergadering. Tussen de middag langs de Amstel. Hij wenst De Vries nieuwjaar. Met Tjitske, Lien en Rie over de lijn in het werk.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Marcel Musters (Henk Wigbold), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Hans Hoes (Ad Muller), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Jacob Derwig (Bart Asjes), Ad van Kempen (Mark Grosz), Mark Rietman (Jaap Balk), Cas Enklaar (J. de Vries), Anneke Blok (Tjitske van den Akker) en Nettie Blanken (Rie Veld).

Aflevering 330

woensdag 1 april 2020, 02:26 uur

1981 - Frits Bloembergen vraagt een baantje. Daarover met Bavelaar en Balk. Balk vraagt hem Appel te polsen voor het voorzitterschap en wil bij de voortgangsrapportages zijn. Daarover met Ad, die vindt dat de afdeling best wat harder aangepakt mag worden. Met Jaring over de stafvergadering en een plaats voor Frits bij Rie. Met Mark over het boek van Kapteyn, de sociologen, de stafvergadering. Voortgangsrapportage, nog zonder Balk.

Met: Thijs Römer (Frits Bloembergen), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Mark Rietman (Jaap Balk), Hans Hoes (Ad Muller), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Ad van Kempen (Mark Grosz), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Anneke Blok (Tjitske van den Akker) en Cees Geel (Richard Escher).

Aflevering 331

woensdag 1 april 2020, 02:25 uur

1981 - Voortgangsrapportage, nog zonder Balk (vervolg). Gesprek met Ad over de brief van Appel.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Hans Hoes (Ad Muller), Cees Geel (Richard Escher), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Ad van Kempen (Mark Grosz), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Nettie Blanken (Rie Veld) en Tygo Gernandt (Ed Res).

Aflevering 332

woensdag 1 april 2020, 02:24 uur

1981 - Met Rie over haar angst voor autoriteit en haar onderzoek. Met Bart over de ordening van volkskunst. Lien is boos omdat Maarten haar niet gevraagd heeft wat ze van de voortgangsrapportage vond. Hij vraagt Lien op de laatste commissievergadering een taart rond te delen. Telefoongesprek met Appel over een lezing in Bonn. Vergadering van de Boerenhuisclub. Afscheid van Vester Jeuring. Terug met 't Mannetje.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Nettie Blanken (Rie Veld), Jacob Derwig (Bart Asjes), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hans Hoes (Ad Muller), Porgy Franssen (Karl Appel), Bert Geurkink (Lutje Schipholt), Allard van der Scheer (Valkema Blouw), Adriaan Olree (Ruurd 't Mannetje) en Peer Mascini (Vester Jeuring).

Aflevering 333

woensdag 1 april 2020, 02:23 uur

1981 - Terug van de vergadering van de Boerenhuisclub met 't Mannetje (vervolg). Brieven van Vreeburg en Van der Steur. Maarten vraagt Tjitske en Wigbold voor de thee te zorgen. Juffrouw Veldhoven komt langs. Buitenrust Hettema komt wat eerder. Maarten vraag hen beide hun bezorgdheid uit te spreken. Laatste vergadering van de Commissie.

Met: Adriaan Olree (Ruurd 't Mannetje), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer), Ad van Kempen (Mark Grosz), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Marcel Musters (Henk Wigbold), Paul Hoes (Rik Bracht), Walter Crommelin (Buitenrust Hettema), Gusta Teengs Gerritsen (juffrouw Veldhoven), Jacob Derwig (Bart Asjes), Papendal (Arend Jan Heerma van Voss) en Marjon Brandsma (Kaatje Kater).

Aflevering 334

woensdag 1 april 2020, 02:22 uur

1981 - Laatste vergadering van de Commissie (vervolg). Naar het Bureau. Telefoongesprek met het Arbeidsbureau. Balk wil de brief van de Commissie aan het Hoofdbureau zien. Met Bavelaar over de aanstelling van Frits. Vergadering van de afdeling.

Met: Marjon Brandsma (Kaatje Kater), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Dimme Treurniet (Jacobo Alblas), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Jim Berghout (Boks), Hans Trentelman (Goslinga), Hans Karsenbarg (Stelmaker), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Hans Hoes (Ad Muller), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Hanneke Riemer (mevrouw Pieters), Mark Rietman (Jaap Balk), Jacob Derwig (Bart Asjes), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Ad van Kempen (Mark Grosz) en Anneke Blok (Tjitske van den Akker).

Aflevering 335

woensdag 1 april 2020, 02:21 uur

1981 - Vergadering van de afdeling (vervolg). Met Jaring en Ad over Rie. Het irriteert Bart dat Maarten alles als een machtsstrijd ziet. Maarten laat de brief niet aan Balk zien. Naar het Arbeidsbureau. Naar huis. Stafvergadering. Volkstaal pleit voor het oprichten van projectgroepen rond hun onderzoeken. Maarten vindt dat er geen Instituutsraad nodig is naast de hoofdenvergadering en pleit voor een salarisstop. Rentjes en De Roode zijn bezorgd over hun salaris, Rentjes en Kloosterman over het geld voor de vacatures. Informele nabespreking. Ad is bezorgd. Als hij aan komt lopen, ziet Maarten Wigbold en Bekenkamp bezig een plaats voor de auto van Wigbold te verzekeren. Met Balk over een plaats voor het Muziekarchief in de IR.

Met: Hans Hoes (Ad Muller), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Nettie Blanken (Rie Veld), Bodil de la Parra (Lien Kiepe), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Nettie Blanken (Rie Veld), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Jacob Derwig (Bart Asjes), Mark Rietman (Jaap Balk), Diana Dobbelman (Jantje Bavelaar), Marieke van Weelden (Mia van Idegem), Carine Crutzen (Engelien Jansen), Kees Hulst (Bart de Roode), Jeroen Spitzenberg (Jeroen Kloosterberg), Huub Stapel (Huub Pastoors), Paul Hoes (Rik Bracht), Theo Pont (Koos Rentjes), Kathenka Woudenberg (Elleke Laurier), Niels Croiset (Aad Ritsen) en Anneke Blok (Tjitsle van den Akker).

Aflevering 336

woensdag 1 april 2020, 02:20 uur

1981 - Met Mark over de brief van Van van der Steur en de instelling van een redactieraad en vervolgens daarover en over de IR met Jaring en Ad tot irritatie van Bart. Afdelingsvergadering over de afvaardiging naar de IR. Bart ontvangt een medewerker, wil hem weer kwijt aan Maarten, die hem doorgeeft aan Bekenkamp. Tussen de middag naar Pied à Terre. Bij de thee met Aad Ritsen, Sjef en Goud over de wintersport en Reagan. De medewerker blijkt Kuik geweest te zijn. Maarten heeft daar de pest over in als hij naar huis loopt. Heel vroeg in de ochtend gaat de bel. Op weg naar het Bureau.

Met: Ad van Kempen (Mark Grosz), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Geert Lageveen (Jaring Elshout), Hans Hoes (Ad Muller), Jacob Derwig (Bart Asjes), Anneke Blok (Tjitske van den Akker), Cees Geel (Richard Escher), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Felix-Jan Kuypers (Eef Batteljee), Cas Enklaar (J. de Vries), Ton Kas (Gerrit Bekenkamp), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Niels Croiset (Aad Ritsen), Tom Sijtsma (Nico Goud), Maarten Wansink (Sjef Lagerweij) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 337

woensdag 1 april 2020, 02:19 uur

1981 - Op weg naar het Bureau ziet Maarten mussen in een boom bij de Hartenstraat. Sien blijkt gekozen voor de IR. Gert heeft op zichzelf gestemd. Op weg naar huis de demonstranten voor Uruguay en de vrouw van de drogist. Met Nicolien over je handhaven. De lezing van Gert in Den Bosch. Gert heeft vlaaien meegebracht. Jaring komt vertellen dat Eef een zoon heeft

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hans Hoes (Ad Muller), Roos Ouwehand (Sien de Nooijer-Flipse), Roeland Fernhout (Gert Wiggelaar), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Nettie Blanken (Rie Veld), Jacqueline Blom (Joop Schenk), Geert Lageveen (Jaring Elshout) en Bodil de la Parra (Lien Kiepe).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1