appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Het Bureau (deel 1 van 2)

In tegenstelling tot de gangbare wetten in de dramatische literatuur gaat Voskuil er van uit dat mensen niet veranderen, ze worden alleen erger dan wat ze al zijn. Tussen 2002 en 2006 maakten Krijn ter Braak en Peter te Nuyl van de 7 delen van het boek de langste doorlopende hoorspelserie uit de radiogeschiedenis, 475 afleveringen, ruim 110 uur, 192 acteurs.

Dit is podcast deel 1 van 2.

Podcast afleveringen

Aflevering 1

woensdag 1 april 2020, 07:55 uur

1957 - Bezoek van Maarten en Nicolien aan Beerta. Beerta biedt Maarten een baan aan bij de Atlas voor Volkscultuur. Nicolien is verbaasd dat Maarten die accepteert Sollicitatiegesprek. Ontmoeting met Koert Wiegel. Nicolien is triest dat hij de baan krijgt. Brieven van Beerta. Telefoongesprek met Klaas. Klaas is ontstemd dat hij bij Beerta gaat werken.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Joop Keesmaat (Beerta), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Fred Goessens (van Ieperen), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Titus Muizelaar (Veerman) en Peter Blok (Klaas de Ruiter).

Aflevering 2

woensdag 1 april 2020, 07:54 uur

1957 - Eerste werkdag. Maarten krijgt opdracht een commentaar bij de kaart van de kabouters te maken. Als hij thuiskomt zit zijn schoonmoeder in de kamer. Tweede werkdag. Beerta vertrekt naar een vergadering in Arnhem. Telefoongesprek met 't Mannetje over een vergadering van de Boerenwagenclub. Juffrouw Haan valt uit omdat Maarten de telefoon heeft aangenomen. Nijhuis geeft Maarten fiches en een kaartenbak. Van Ieperen probeert gemene zaak met Maarten te maken. Moedeloos. Maarten vraagt Beerta wat zijn positie is. Beerta over juffrouw Haan.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Hanneke Riemer (Dé Haan), Arthur Boni (Teun Nijhuis), Jack Vecht (Geert Meierink), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Titus Muizelaar (Veerman), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Kitty Courbois (moeder van Nicolien), en Adriaan Olree ('t Mannetje).

Aflevering 3

woensdag 1 april 2020, 07:53 uur

1957 - Beerta over de kaartenbak die krassen op de tafel zou maken. Wiegel deelt Beerta mee dat hij twee weken met vakantie gaat. Hein de Boer meldt zich. De Bruin vraagt Maarten op de bel te letten. Ontmoeting met Jan ter Haar. Kennismaking met Van der Haar. Kennismaking met Jaap Balk. Met Hein de Boer over de kaart van het dwaallicht en over Zeeland. Maarten neemt de vragenlijsten mee. Uitval van juffrouw Haan omdat hij daarbij op een stoel is gaan staan. Beerta maakt ruimte op de tafel door hem uit te trekken. 's Avonds maakt Maarten zich woedend op juffrouw Haan. Nicolien reageert laconiek. Maarten waarschuwt Beerta dat hij niet bij juffrouw Haan op de kamer wil zitten. Beerta stelt voor dat hij bij hem op de kamer komt. Nijhuis zorgt voor een bureau en een schrijfmachine. Oordeel van Beerta over Nijhuis. Maarten beantwoordt een vraag over rood haar.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Joep Onderdelinden (Hein de Boer), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Lucas Dijkema (Jan ter Haar), Hugo Koolschijn (van der Haar), Mark Rietman (Jaap Balk), Jack Vecht (Geert Meierink), Hanneke Riemer (Dé Haan), Arthur Boni (Teun Nijhuis) en Louis Lehmann (W.A. Lebbing).

Aflevering 4

woensdag 1 april 2020, 07:52 uur

1957 - Maarten beantwoordt een vraag over rood haar(vervolg). Beerta is vooral geïnteresseerd in de vormgeving. Met Klaas en Nicolien bij het Noord- en Zuidhollands koffiehuis: over de wetenschap, over Beerta. Beerta in een telefoongesprek met Karel over het weggooien van eten en brood met hagelslag. Met Veerman over het knipselarchief: vliegende schotels, kabouters, volksgeneeskunde. Veerman wordt door Wiegel begeleid.

Met: Fred Goessens (van Ieperen), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Peter Blok (Klaas de Ruiter), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Titus Muizelaar (Veerman).

Aflevering 5

woensdag 1 april 2020, 07:51 uur

1957 - Hein de Boer komt vijf minuten te laat en wordt daarover door Beerta onderhouden. Gesprek met Beerta over de commentaren. Maartens opmerking dat ze onvolledig zijn en dat hij geen verklaring kan vinden, emotioneert Beerta hevig. Maarten krijgt de opdracht binnen twee maanden met een voorstel te komen en voelt zich bedreigd. Als hij thuiskomt, verwijt Nicolien hem dat hij stil is. Hij loopt kwaad het huis uit en verliest in het donker zijn pijp in het IJ. Maarten droomt dat hij achtervolgd wordt door een blinde man en dat er boven een man zit opgesloten. Dat is hijzelf. Beerta is afgemeten. Hij geeft Maarten nieuwe brieven ter beantwoording. Bezoek van Spiering, een links politicus. De Bruin heeft kolen gekocht. Maarten haalt tussen de middag zijn pijp uit het IJ. Beerta stelt vast dat zijn grootmoeder die dag 109 jaar zou zijn geworden. Maarten formuleert een vraag over het ophangen van de nageboorte van het paard. Meierink komt zeggen dat Balk vandaag niet komt omdat de baby geboren moet worden. Juffrouw Haan weigert bloemen te kopen, waarna Meierink de opdracht krijgt. De Bruin komt vragen of het wel in orde is dat daarvoor geld uit de koffiekas gehaald wordt.

Met: Joep Onderdelinden (Hein de Boer), Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Felix Jan Kuypers (Spiering), Jack Vecht (Geert Meierink) en Hanneke Riemer (Dé Haan).

Aflevering 6

woensdag 1 april 2020, 07:50 uur

1957 - Juffrouw Haan wil weten of Beerta naar de lezing van Goedkoop gaat. Wiegel wordt ter verantwoording geroepen over de bibliografie. Maarten informeert naar de lezing van Goedkoop. Veerman vraagt Maarten geld te leen. Ter Haar beklaagt zich bij het Bestuur dat Maarten hem zijn machine heeft afgenomen. Reactie van Nijhuis. Beerta informeert naar de nieuwe vragenlijst, vraagt waarom die over volksgeneeskunde gaat en waarschuwt voor de nonnetjes. Correspondentenbijeenkomst in Zwolle. Beerta over prostituées en over een meisje voor Hein de Boer. Balk leest Balzac.

Met: Hanneke Riemer (Dé Haan), Joop Keesmaat (Beerta), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Titus Muizelaar (Veerman), Arthur Boni (Teun Nijhuis), Mark Rietman (Jaap Balk), Jack Vecht (Geert Meierink), Fred Goessens (van Ieperen), Joep Onderlinden (Hein de Boer), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin) en Klaas Würste (van Laar).

Aflevering 7

woensdag 1 april 2020, 07:49 uur

1957 - Op een bijeenkomst vragen Van Laar, Netjes, Pelleboer en Van Heijningen het woord. Juffrouw Haan pleit voor de aanschaf van een bandrecorder. Balk herinnert Maarten aan zijn vader. Hein de Boer wil geen boer worden. Maarten heeft een hoofdpijnaanval. Daarna is hij slapeloos. Hij voelt zich gevangen en bedreigd. Twee mannen die pratend langs het raam komen, brengen vrede.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Henny van 't Haar (Hageman), Joep Onderdelinden (Hein de Boer), Klaas Würste (van Laar), Hanneke Riemer (Dé Haan), Hanneke van Vilsteren (mevr. Netjes), Gerrit Bredenhof (Pelleboer), Joop Mestenbeld (van Heyningen), Mark Rietman (Jaap Balk), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Allard van der Scheer (Man 1) en Hugo Koolschijn (Man 2).

Aflevering 8

woensdag 1 april 2020, 07:48 uur

1957 - Juffrouw Haan wil mevrouw genoemd worden. Ter Haar komt niet terug. Nijhuis krijgt opdracht een opvolger te zoeken. Balk en Maarten over Balzac en Stendhal. Juffrouw Haan (Maarten noemt haar per ongeluk juffrouw en laat het dan maar zo) raadt Beerta aan zijn colleges op de band op te nemen. Beerta vraagt of Maarten verstand van radio's heeft, omdat Karel wil dat hij er een met ingebouwde platenspeler aanschaft. Het maakt hem zenuwachtig. Nijhuis verwisselt het lint in zijn machine. Beerta heeft gedroomd dat hij 400 gulden boete kreeg omdat hij een particuliere brief op papier van het Bureau had geschreven en vertelt over de directeur van een postkantoor die hem daarvoor een keer heeft aangegeven. Telefoongesprek met Karel over de radio, afspraak om hem te gaan kopen. Maarten is te laat. Gesprek over de Atlas. Voorstel van Maarten om voor de commentaren te volstaan met een verantwoording van de gegevens.

Met: Hanneke Riemer (Dé Haan), Krijn ter Braak (Krijn ter Braak), Joop Keesmaat (Beerta), Mark Rietman (Jaap Balk), Arthur Boni (Teun Nijheus) en Huub van der Lubbe (Cor de Bruin).

Aflevering 9

woensdag 1 april 2020, 07:47 uur

1957 - Bezoek van Jan Vanhamme. Beerta neemt het voorstel van Maarten over en voegt daaraan toe dat hij en Maarten een lijst met nog te publiceren kaarten en een tijdschema zullen maken, hetgeen hij vervolgens aan Maarten opdraagt. Verontwaardigde reactie van Maarten. Over het verleden van Vanhamme. De opmerking van Springvloed over Maartens vadercomplex. Sollicitatie van Frans Veen. Bezwaar van juffrouw Haan tegen Frans Veen (gat in zijn verleden). Tweede gesprek met Frans Veen.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Bert André (Vanhamme), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Arthur Boni (Teun Nijhuis), Harry van Rijthoven (Springvloed), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en Jack Vecht (Geert Meierink).

Aflevering 10

woensdag 1 april 2020, 07:46 uur

1957 - Beerta is verrukt over zijn platenspeler en zijn platen (De Wolgaslepers en de Moldau). Maarten over Klaas Vaak. De Bruin over zijn voetbalprestaties. Maarten is alleen, denkt over de Zuidertoren en Klaas Vaak. Droom over de dronken soldaten. Beerta wordt stapelgek van alle commissies waarin hij zit. Hij beklaagt zich dat hij het toch al druk heeft en nu ook nog de vragenlijst voor de Europese Atlas moet maken. Nijhuis komt Frans Veen voorstellen. Beerta vindt hem zijig en stelt dat intelligente mensen schofjes zijn. Juffrouw Haan krijgt haar bandrecorder. Wiegel imiteert Beerta en pater Cambach.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Hanneke Riemer (Dé Haan), Arthur Boni (Teun Nijhuis), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en Gijs de Lange (Koert Wiegel).

Aflevering 11

woensdag 1 april 2020, 07:45 uur

1957 - Maarten en Wiegel halen herinneringen op aan de verhuizing. Beerta komt onverwachts de kamer in. Swenker brengt de salarissen en zegt dat Maarten in rang verhoogd wordt omdat hij te laag was ingeschaald. Nicolien wil dat hij dat weigert. De Bruin over de oorlog. Nijhuis groet niet meer omdat hij geen periodiek heeft gehad. Maarten roept hem daarvoor ter verantwoording. 1958 - Het nieuwjaarwensen. Beerta wil Frans Veen thuis uitnodigen, omdat hij denkt dat hij problemen heeft.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Jack Vecht (Geert Meierink), Joop Keesmaat (Beerta), Theu Boermans (Swenker), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Arthur Boni (Teun Nijheus), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin) en Fred Goessens (van Ieperen).

Aflevering 12

woensdag 1 april 2020, 07:44 uur

1958 - Beerta geeft Maarten een brief van een bejaardentehuis in Assen en draagt hem op een afspraak te maken. Op aandringen van Beerta maakt Maarten een afspraak en gaat er heen. Maarten brengt Beerta verslag uit van zijn bezoek. Beerta roept Veerman ter verantwoording omdat hij te lang gepauzeerd heeft. De dood van Veerman.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hilly Vrijs (Receptioniste), Marleen Stoltz (Geeske de Jong), Andries Oosting (Zwiers), Allard van der Scheer (Man), Tinus Uildriks (Man), Aaltje Ebbinge (Vrouw 1), Marchien Boelens (Vrouw 2), Titus Muizelaar (Veerman), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Hanneke Riemer (Dé Haan) Gijs de Lange (Koert Wiegel) en Elsje de Wijn (Hospita).

Aflevering 13

woensdag 1 april 2020, 07:43 uur

1958 - Bezoek van de hospita van Veerman. Begrafenis van Veerman. Op de terugweg voegt Maarten zich bij Frans Veen. Bezoek van Henriette. Bezoek van professor Hussem met een plan om bejaarden te interviewen over hun jeugd. Beerta haalt Maarten daarbij.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Fred Goessens (van Ieperen), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Jack Vecht (Geert Meierink), Arthur Boni (Teun Nijhuis), Elsje de Wijn (Hospita), René van Asten (Begrafenisondernemer), Mark Rietman (Jaap Balk), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Catherine ten Bruggencate (Henriette Fagel), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Hugo Koolschijn (Prof. Hussum).

Aflevering 14

woensdag 1 april 2020, 07:42 uur

1958 - Wiegel en Nijhuis betrekken de achterkamer. Wiegel weigert om zich langer met het knipselarchief te bemoeien. Slofstra solliciteert en wordt aangenomen. De eerste dag van Slofstra. Maarten werkt hem in in het knipselarchief. Maarten rekent Beerta voor dat de Atlas meer tijd kost dan Beerta denkt. Beerta legt zich daarbij neer. Vergadering van de Commissie ten huize van Hillebrink in Utrecht. Hillebrink draagt Beerta op de zigeunercultuur te onderzoeken.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Gijs de Lange (Koert Wiegel), Joop Wittermans (Douwe Slofstra), Mark Rietman (Jaap Balk), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Marjon Brandsma (Kaatje Kater), Allard van der Scheer (Hillebrink) en Felix Jan Kuypers (van Straten)

Aflevering 15

woensdag 1 april 2020, 07:41 uur

1958 - Maarten vindt het onbegrijpelijk dat Beerta het verzoek van Hillebrink om de zigeunercultuur te onderzoeken, geaccepteerd heeft. Slofstra weigert het werk omdat het te moeilijk voor hem is. Beerta maakt zich zorgen over het 's nachts werken van Veen. Bezoek van Van de Kasteele over de uitgave van door hem verzamelde volksverhalen. Beerta is gecommitteerde bij de eindexamens. Maarten is alleen, het is warm. Beerta vertelt dat Springvloed gescheiden is. Beerta nogmaals over de scheiding van Springvloed. De vader van Maarten komt hem op het Bureau fotograferen en gaat vervolgens met hem lunchen bij Schiller. Over het schrijven van een proefschrift en over de opmerking van Springvloed over Maartens vadercomplex. Beerta heeft een zigeunerin ontmoet en een jongen met een mammamanie. Over de homosexualiteit van Van het Reve.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Joop Wittermans (Douwe Slofstra), Huub van der Lubbe (Cor de Bruin), Harry van Rijthoven (van de Kasteele), Hanneke Riemer (Dé Haan) en Eric van der Donk (vader van Maarten).

Aflevering 16

woensdag 1 april 2020, 07:40 uur

1958 - Veen blijft drie dagen weg. Beerta heeft een tennisarm. Gesprek van Beerta met Veen over zijn wegblijven. Beerta houdt onvrede over het gedrag van Veen. Zijn tennisarm is weer over. Bezoek van Frans Veen aan Maarten en Nicolien. Hij vertelt dat hij ook bij Beerta op bezoek is geweest, maar dat dat niet zo prettig was.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Arthur Boni (Nijhuis), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 17

woensdag 1 april 2020, 07:39 uur

1958 - Maarten is slapeloos en raakt in paniek. Er zit een rat in de slaapkamer. Frans Veen heeft zich verslapen en wordt daarover door Beerta aangesproken. Juffrouw Haan klaagt over het IQ van Slofstra en zijn gewoonte om alles te stempelen. Maarten, Hein en Nijhuis helpen Frans Veen met het verzenden van de vragenlijsten. Frans Veen neemt ontslag. Frans en Maarten over vluchten.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Joop Keesmaat (Beerta), Hanneke Riemer (Haan), Joop Wittermans (Slofstra), Joep Onderlinden (de Boer), Mark Rietman (Balk), Gijs de Lange (Wiegel), Fred Goessens (van Ieperen) en Arthur Boni (Nijhuis).

Aflevering 18

woensdag 1 april 2020, 07:38 uur

1959 - Conferentie Oudheidkunde en Godsdienstgeschiedenis. Maarten maakt kennis met Buitenrust Hettema. Slofstra solliciteert naar de baan van Frans Veen. Maarten pleit daarvoor. Beerta stemt ermee in. De instelling van een brandwacht door Van der Haar. Het protest van De Bruin daartegen.

Met: Hugo Koolschijn (Overzee), Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Walter Crommelin (Buitenrust-Hettema), Allard van der Scheer (Zandstra), Daniël van Ollefen (Man op conferentie), Daniël van Ollefen (Man op conferentie), Elsje de Wijn (vrouw op conferentie), Joop Wittermans (Slofstra) en Huub van der Lubbe (de Bruin).

Aflevering 19

woensdag 1 april 2020, 07:37 uur

1959 - Protest van De Bruin tegen de instelling van een brandwacht door Van der Haar (vervolg). Beerta wil contact opnemen met de broer van Veen. Beerta bezoekt met tegenzin op aanraden van Maarten een tentoonstelling over de geschiedenis van de Amsterdamse joden en komt daar verrukt van terug. Maarten voelt zich vernederd en bedreigd door een uitval van juffrouw Haan. Maarten met Klaas, Henriette en Nicolien over bedreigdheid. Hij leest een droom voor over een binnengedrongen buurman. Slofstra is afgekeurd.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Huub van der Lubbe (de Bruin), Joop Keesmaat (Beerta), Hanneke Riemer (Haan), Peter Blok (Klaas), Catherine ten Bruggencate (Henriëtte), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Joop Wittermans (Sloftra), Fred Goessens (van Ieperen), Arthur Boni (Nijhuis) en Mark Rietman (Balk).

Aflevering 20

woensdag 1 april 2020, 07:36 uur

1959 - Beerta vraagt herkeuring van Slofstra aan. Beerta deelt de ambtenaar van de Sociale Dienst mee dat Slofstra in dienst wordt genomen. Het congres van de Duitse Atlas voor Volkscultuur.

Met: Joop Wittermans (Slofstra), Huub van der Lubbe (de Bruin), Jack Vecht (Meierink), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Harry van Rijthoven (man van de sociale dienst), Bert André (Vanhamme), Joachim Nimtz (Güntermann), Christoph Kamcke (Seiner), Guido Hammesfahr (junge in kneipe) Meina Kentner (frau professor Heim), en Ryszak Turbiasz (Tjech).

Aflevering 21

woensdag 1 april 2020, 07:35 uur

1959 - Het congres van de Duitse Atlas voor Volkscultuur (vervolg). De Bruin en Nijhuis zijn er niet, juffrouw Haan komt pas om halftien, zodat ze voor de deur moeten wachten. Maarten krijgt een sleutel. Beerta is ontsteld als hij hoort dat juffrouw Haan wel eens wat later komt. Beerta draagt Maarten op een artikel voor de Mededelingen te schrijven. Maarten wordt op weg naar het Bureau ingehaald door Van Ieperen. De Bruin is ontstemd als blijkt dat Maarten een sleutel heeft. Bezoek van Frans Veen aan Maarten en Nicolien. Frans heeft een baan in Nieuwe Tonge.

Met: Bert André (Vanhamme), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joachim Nimtz (Güntermann), Joop Keesmaat (Beerta), Meina Kentner (frau professor Heim), Ryszak Turbiasz (Tjech), Christoph Kamcke (Seiner), Joop Wittermans (Slofstra), Fred Goessens (van Ieperen), Jack Vecht (Meierink), Mark Rietman (Balk), Gijs de Lange (Wiegel), Hanneke Riemer (Haan), Huub van der Lubbe (de Bruin), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 22

woensdag 1 april 2020, 07:34 uur

1959 - Bezoek van Frans Veen aan Maarten en Nicolien (vervolg). Over de angst om bekeken te worden. Over Van Ieperen en Wiegel. Over hun vaders en over Beerta. De Bruin heeft het slot laten veranderen. Maarten laat een nieuwe sleutel maken. Hittegolf. Beerta citeert uit de bijbel. Maarten mag negen minuten eerder naar huis. Maarten krijgt met enige moeite van Beerta toestemming om naar het Museum te gaan. Beerta over tentoonstellingen.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Huub van der Lubbe (de Bruin) en Joop Keesmaat (Beerta).

Aflevering 23

woensdag 1 april 2020, 07:33 uur

1959 - Maarten ontdekt een cultuurgrens op de kaart van het ophangen van de nageboorte van het paard. Beerta is niet geïnteresseerd. Maarten verwijt hem dat hij geen belangstelling heeft voor de Atlas. Beerta is onthutst. Klaas vindt Maartens kritiek op Beerta te ver gaan. Nicolien valt hem bij. Beerta wil een ernstig gesprek met Maarten hebben, bij hem thuis. Maarten neemt Nicolien mee. Beerta toont zich opgelucht als Maarten zegt dat hij wil blijven.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Peter Blok (Klaas) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 24

woensdag 1 april 2020, 07:32 uur

1959 - Maarten en Nicolien op bezoek bij Beerta (vervolg). Karel Ravelli wordt bij de borrel geroepen. Gesprek over straffen. Als Beerta met vakantie is en Maarten twee dagen ziek, laat juffrouw Haan zijn melkfles door De Bruin van zijn bureau verwijderen. De Bruin heeft die bewaard. Half in slaap ziet Maarten zichzelf als een klein beest. Frans Veen solliciteert naar de baan van Wiegel maar Beerta wil hem niet terug hebben. Sollicitatiegesprek met C.P. de Gruiter. Beerta verrukt als hij hoort dat deze bijbels verzamelt.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Joop Keesmaat (Beerta), Jeroen Willems (Ravelli), Huub van der Lubbe (de Bruin), Hanneke Riemer (Haan), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en René van Asten (de Gruiter).

Aflevering 25

woensdag 1 april 2020, 07:31 uur

1959 - Springvloed stuurt Bart Asjes ter vervanging van Hein de Boer. Barts eerste dag. Het luidruchtig geeuwen van Beerta doet Maarten vragen wat zijn vader was. Beerta over multiple sclerose. Komst van de kaartenbakken. Maarten wordt bij het vervoer geholpen door Hendrik Ansing, De Bruin, Nijhuis en Asjes.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Jacob Derwig (Asjes), Joop Wittermans (Slofstra), Huub van der Lubbe (de Bruin), en Bert Geurkink (Ansing).

Aflevering 26

woensdag 1 april 2020, 07:30 uur

1959/1960 - Sollicitatiegesprek van Hendrik Ansing. Maarten met Slofstra over spelfouten en met Asjes over het knipselarchief, het schrijven van een proefschrift, de nageboorte van het paard. Met Beerta over de plaats van de kaartenbakken en over een Zeeuws knipsel dat Beerta wil hebben maar niet krijgt. Bart Asjes heeft kritiek op het artikel van Maarten over de nageboorte van het paard. Bezoek van de vader van Maarten. Over schrijven.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Bert Geurkink (Ansing), Fred Goessens (van Ieperen), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Wittermans (Slofstra), Jacob Derwig (Asjes), Eric van der Donk (vader) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 27

woensdag 1 april 2020, 07:29 uur

1960 - Bezoek van de vader van Maarten (vervolg). Over de universiteit, Maartens grootvader. Naar de film. Bij De Kroon, na afloop, vertelt zijn vader een mop over Brigitte Bardot. Over de angst van Frans voor de BVD. Maarten ergert zich aan het gedrag van zijn vader tegenover de ober en de chauffeur. Maarten droomt dat hij met zijn moeder over zijn vader praat. Bezoek van Frans Veen. Over het dragen van handschoenen, de BVD, Beerta, angst, reinheid.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Eric van der Donk (vader) en Gerardjan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 28

woensdag 1 april 2020, 07:28 uur

1960 - Bezoek van Frans Veen (vervolg). Over vluchten, uitwijken op straat, het beertje van Nicolien, de damesfiets van Frans. De Gruiter spreekt tegenover Maarten zijn afschuw uit over de heksenprocessen. Hij beklaagt zich dat Bart een boek heeft weggehaald en geen kartonnetje heeft geplaatst. Verder informeert hij naar de studie Nederlands en vraagt hij Maarten om een goed woordje voor hem te doen bij Beerta, wat Maarten weigert. Daarna met Bart Asjes over het bewaren van knipsels over zigeuners, joden, Chinezen, en daarna met Beerta, die niets wil weggooien. Beerta vraagt Maarten gegevens over het ‘ burgemeesteren' en vraagt hoe dat in Den Haag was. Hendrik Ansing en Maarten over Springvloed, Beerta en de vader van Hendrik.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Yvonne van den Hurk (Nicolien), René van Asten (de Gruiter), Theu Boermans (Swenker), Jacob Derwig (Asjes), Joop Keesmaat (Beerta), Arthur Boni (Nijhuis), Bert Geurkink (Ansing) en Fred Goessens (van Ieperen).

Aflevering 29

woensdag 1 april 2020, 07:27 uur

1960 - Kritieken op de Atlas van Güntermann en Pieters. Beerta denkt erover Pieters in de redactie van de Atlas op te nemen. Beerta overweegt een subsidie voor een volksverhaalonderzoek aan te vragen. Maarten alleen thuis. Hij vindt zijn leven leeg en zinloos. Juffrouw Haan kwaad omdat Beerta geen subsidie voor haar heeft aangevraagd. Maarten begrijpt niet hoe Beerta het met haar heeft uitgehouden. Ruzie met Nicolien over de bandrecorder.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Joop Wittermans (Slofstra), Huub van der Lubbe (de Bruin), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Hanneke Riemer (Haan).

Aflevering 30

woensdag 1 april 2020, 07:26 uur

1960 - Ruzie met Nicolien over de bandrecorder (vervolg). Maarten neemt volksverhalen op op Marken.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Rosmarie Blaauwboer (mevr. Van Altena) en Lucas Dijkema (van Altena).

Aflevering 31

woensdag 1 april 2020, 07:25 uur

1960 - Subsidiegesprek met Buisman, ambtenaar van ZWO. Na afloop daarover met Hendrik en Bart. Omdat Nijhuis ziek is, moet Maarten de begroting maken. De Gruiter heeft geen tijd om de bedragen voor de bibliotheek te geven. Beerta vraagt De Gruiter en Meierink om de vragenlijsten te doen. Conflict tussen Maarten en Beerta over het schrappen van de post Publicaties. Maarten en Hendrik gaan naar Nijhuis. Slofstra heeft zich ingeschreven bij een huwelijksbureau.

Met: Lucas Dijkema (Buisman), Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Huub van der Lubbe (de Bruin), Bert Geurkink (Ansing), Jacob Derwig (Asjes), Mark Rietman (Balk), Hanneke Riemer (Haan), René van Asten (de Gruiter), Joop Wittermans (Slofstra) en Jack Vecht (Meierink).

Aflevering 32

woensdag 1 april 2020, 07:24 uur

1960 - Bezoek aan Nijhuis. Daarna neemt Maarten Hendrik mee naar huis. Hij blijft eten. Over de wetenschap en over homosexualiteit. Beerta over zijn veroordeling.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Marleen Stoltz (Mevr. Nijhuis), Bert Geurkink (Ansing), Arthur Boni (Nijhuis), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Joop Keesmaat (Beerta).

Aflevering 33

woensdag 1 april 2020, 07:23 uur

1960/1961 - Beerta over zijn veroordeling (vervolg). Bart Asjes neemt ontslag als student-assistent. Hij noemt Stoutjesdijk als opvolger. Begrotingsvergadering. Juffrouw Haan ergert zich over het ruimtebeslag van het kaartsysteem en aan Slofstra. Balk heeft kritiek op het inzetten van Meierink ter ondersteuning van Slofstra.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Jacob Derwig (Asjes), Hanneke Riemer (Haan) en Mark Rietman (Balk).

Aflevering 34

woensdag 1 april 2020, 07:22 uur

1961 - Juffrouw Haan wil een nieuwe kracht voor de medewerkersadministratie en twee voor zichzelf, Balk ook. Juffrouw Haan heeft kritiek op het servies en op De Bruin, ze wil nieuwe gordijnen en nieuwe kleden. Balk wil de gymnastiekzaal. De Bruin brengt koffie. Juffrouw Haan heeft kritiek op de vragenlijsten van Volkscultuur (te dik). Beerta vraagt Maarten waarom hij de post Publikaties geschrapt heeft en geeft hem, als ze alleen zijn, een lesje in verantwoordelijkheid met onder andere de opdracht om nieuwe krachten aan te vragen. Maarten wordt door het krijsen van een kat gewekt uit een droom over het opmetselen van een muur rond zijn bed. Hij gaat de straat op en komt terug met Jonas. Nicolien is onvoldaan over zijn reactie op de postbode die Jonas uit het water heeft gehaald. Ansing informeert naar de kat en vraagt of Maarten geen baan heeft voor Annechien. Bart praat eindeloos met De Gruiter. Maarten en Ansing over de zinloosheid van het werk, de vader van Ansing, het dominee worden. Maarten en Bart over een baan voor Bart als die is afgestudeerd. Maarten en Beerta over Bart en Annechien. Nicolien belt op dat de kat eet. Lauwe reactie van Ansing.

Met: Hanneke Riemer (Haan), Joop Keesmaat (Beerta), Mark Rietman (Balk), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Huub van der Lubbe (de Bruin), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Felix Jan Kuypers (postbode), Bert Geurkink (Ansing) en Jacob Derwig (Asjes).

Aflevering 35

woensdag 1 april 2020, 07:21 uur

1961 - Beerta heeft gedroomd over de gevangenis. Balk leent geld van Maarten. Afscheidsbrief van Frans Veen. Reacties daarop van Maarten en Nicolien. Beerta raadt Maarten aan sigaren en flikken mee te nemen. Bezoek met Kroezenkamp aan juffrouw Bennink in Rekken.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Mark Rietman (Balk), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Hanneke Riemer (Haan), Jos Spijkers (Kroezenkamp) en Jo ter Linde-Deunk (juffr. Bennink).

Aflevering 36

woensdag 1 april 2020, 07:20 uur

1961 - Bezoek met Kroezenkamp aan juffrouw Bennink in Rekken(vervolg). Ansing stelt voor om samen op opneming te gaan. Beerta berispt Maarten namens De Gruiter en vertelt dat De Gruiter hem heeft uitgenodigd. Verontschuldigende brief van Frans Veen. Antwoord van Maarten. Maarten neemt Hendrik mee naar huis. Onderweg praten ze over vriendschap. Hendrik weet niet wat dat is. Hij verbaast zich erover dat Maarten en Nicolien hun kat een naam hebben gegeven en maakt een opmerking over kinderen krijgen. Opnieuw over vriendschap en over de druk van zwijgende vaders.

Met: Jos Spijkers (Kroezenkamp), Jo ter Linde-Deunk (vrouw uit Rekken), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Bert Geurkink (Ansing), Joop Keesmaat (Beerta) en Gerardjan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 37

woensdag 1 april 2020, 07:19 uur

1961 - Afscheid van de vader van Maarten. Maarten weigert om een lijst voor Algerije te tekenen. Hendrik haalt zijn handtekening terug. De vader van Frans belt om te zeggen dat Frans in de Valeriuskliniek ligt. Beerta is onthutst over de opname van Frans. Bezoek van Maarten en Nicolien aan de Valeriuskliniek.

Met: Lucas Dijkema (Directeur van het Vrije Volk), Felix Jan Kuypers (Kees Koning), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Eric van der Donk (vader van Maarten), Pam Wesseling (Schoonzusje van Maarten), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Daniël van Ollefen (Man), Joop Keesmaat (Beerta), Bert Geurkink (Ansing), Allard van der Scheer (vader van Frans Veen) en Gerardjan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 38

woensdag 1 april 2020, 07:18 uur

1961 - Bezoek van Maarten en Nicolien aan de Valeriuskliniek (vervolg). Maarten droomt dat zijn vader hem probeert te wurgen. Frans Veen vlucht uit de Valeriuskliniek. Maarten ontmoet Hendrik op de brug, op weg naar huis om zijn bril te halen. Beerta heeft met een jongen gekanood. Gesprek over vakantie in Spanje. Beerta verwijt Hendrik dat hij te laat is. Hendrik verdedigt zich niet.

Met: Hugo Koolschijn (dokter Zweers), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Bert Geurkink (Ansing), Huub van der Lubbe (de Bruin), Fred Goessens (van Ieperen), Joop Keesmaat (Beerta) en Hanneke Riemer (Haan).

Aflevering 39

woensdag 1 april 2020, 07:17 uur

1961 - Hendrik verandert op een intern briefje van Maarten zak in man en noemt Maarten een scherpslijper. Maarten zet een lint in de machine van Beerta. De Bruin en Beerta over de zwaarmoedigheid van Ter Haar. Gesprek van Maarten, Nicolien en Klaas over ontslag nemen, bedreigdheid, Hendrik Ansing en Frans Veen, Algerije, Maartens fascisme, Beerta en zijn opmerking dat Klaas hem ontwijkt. Maarten en Nicolien worden in het Vondelpark geconfronteerd met een groepje nozems.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bert Geurkink (Ansing), Joop Keesmaat (Beerta), Huub van der Lubbe (de Bruin), Peter Blok (Klaas de Ruiter), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Felix Jan Kuypers (Nozem).

Aflevering 40

woensdag 1 april 2020, 07:16 uur

1961 - In bed bedenkt Maarten hoe hij had moeten reageren. Nicolien is bang voor de dood. Nijhuis is terug, met pacemaker. Beerta schenkt het Bureau een boek. Maarten maakt daar een aanmerking op. Beerta reageert goedgemutst met de opmerking dat hij zelf ook een puritein is. Van Ieperen malicieus over de ziekte van Nijhuis (zal hij wel in Indië hebben opgedaan). Slofstra over zijn verbroken verloving en over een nieuwe vrouw. Meierink vraagt hem te zwijgen. Nijhuis gaat weer naar huis. Moeizaam contact met Bart, Stoutjesdijk en Annechien. Stoutjesdijk vraagt Maarten om hem Kees of meneer Stoutjesdijk te noemen. Beerta vindt het wel goed dat ze u tegen Maarten zeggen. Hendrik, Nicolien en Maarten maken bandopnames in Roswinkel.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Arthur Boni (Nijhuis), Joop Keesmaat (Beerta), Fred Goessens (van Ieperen), Joop Wittermans (Slofstra), Jack Vecht (Meierink), Jacob Derwig (Asjes), Aus Greidanus Jr. (Stoutjesdijk), Silvia Poorta (Annechien Ansing), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Wim Kamink (boer Boesman), Willem Wilterdink (boer Hoiting) en Henk Epping (Boer Zwiers).

Aflevering 41

woensdag 1 april 2020, 07:15 uur

1961/1962 - Maarten stelt Beerta voor om Hendrik een eigen afdeling Boerentaal en boerenwerk te geven. De televisie komt voor Balk. Beerta verwijt Maarten dat hij hem niet heeft ingelicht over de scheiding van Wiegel. Hendrik deelt Beerta mee dat hij zich gaat verloven en laat daarop een harde wind. Juffrouw Haan wil dat Beerta Maarten verbiedt nieuwjaarskaarten te versturen. Brief van Frans Veen uit de ATVA.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Joop Wittermans (Slofstra), Jack Vecht (Meierink), Huub van der Lubbe (de Bruin), Felix-Jan Kuypers (televisieregisseur), Mark Rietman (Balk), Fred Goessens (van Ieperen), Hanneke Riemer (Haan), Bert Geurkink (Ansing), en Gerardjan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 42

woensdag 1 april 2020, 07:14 uur

1962 - Brief van Frans Veen uit de ATVA (vervolg). Beerta heeft ook een brief van Frans Veen gehad. Over Karel Ravelli's afkeer van mannen met een moedercomplex, over Beerta's schoenencomplex. De Bruin en de kalender voor Slofstra. Over het wonder van Nicea. Slofstra komt mevrouw Moederman voorstellen en ontdekt de aan hem geadresseerde enveloppe in de prullemand. Beerta vertelt sub rosa dat Nijhuis zal worden afgekeurd. Slofstra heeft een felicitatiebrief van Van der Haar gekregen, Nijhuis een brief dat hij zal worden afgekeurd.

Met: Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Joop Keesmaat (Beerta), Huub van der Lubbe (de Bruin), Joop Wittermans (Slofstra), Marlies Hamelynck (Moederman) en Arthur Boni (Nijhuis).

Aflevering 43

woensdag 1 april 2020, 07:13 uur

1962 - Maarten vraagt Beerta hoe het met de brief van Nijhuis zit. Beerta voelt zich bedonderd. Het huwelijk van Slofstra. Op de terugweg gesprek met Hendrik over de zin van het huwelijk, wetenschap, geloof. Nijhuis heeft gehoord dat het verzoek om hem te laten afkeuren van Beerta is uitgegaan. Beerta erkent dat hij een brief ondertekend heeft. Hij deelt mee dat er geld is voor Bart Asjes. Hendrik en juffrouw Haan roepen Beerta ter verantwoording. Beerta zet hen de kamer uit. Maarten houdt Beerta de artikelen uit het Ambtenarenreglement en de Pensioenwet voor. Beerta ontkent dat hij die gezien heeft. Slofstra zoekt een middel tegen snurken. Meierink en De Gruiter hebben een brief aan het Bestuur geschreven. Meierink tutoyeert Maarten.

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Keesmaat (Beerta), Mark Rietman (Balk), Joop Wittermans (Slofstra), René van Asten (de Gruiter), Jack Vecht (Meierink), Raymonde de Kuyper (Mevrouw Dijk-Straat), Reinier Bulder (T. Balk), Bert Geurkink (Ansing), Arthur Boni (Nijhuis), Hanneke Riemer (Haan).

Aflevering 44

woensdag 1 april 2020, 07:12 uur

1962 - Maarten telefoneert met Nicolien. Vergadering van het personeel onder voorzitterschap van juffrouw Haan. Beerta ontraadt de brief van Meierink en De Gruiter aan het Bestuur en wil hem niet gezien hebben. Hij raadt aan om met Van der Haar te gaan praten en geeft Maarten zijn map met bovenop een doorslag van de ontslagbrief, door Beerta zelf getikt. Beerta dreigt Meierink en De Gruiter. Maarten verwijt hem dat. Beerta verkneukelt zich. Juffrouw Haan verwijt Beerta zijn gedrag. Beerta ontkent en verwijt Maarten indiscretie. Van der Haar nodigt juffrouw Haan uit voor een gesprek. Maarten en Hendrik over de uitdrukking ‘met een sisser aflopen'. Juffrouw Haan komt half overtuigd terug, maar wordt door Hendrik weer over de streep getrokken. Beerta krijgt van het Bestuur de brief van het personeel ter fine van advies.

Met: Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Hanneke Riemer (Haan), Fred Goessens (van Ieperen), Jack Vecht (Meierink), Mark Rietman (Balk), René van Asten (de Gruiter), Marlies Hamelynck (Moederman), Joop Wittermans (Slofstra), Bert Geurkink (Ansing), Huub van der Lubbe (de Bruin) en Joop Keesmaat (Beerta).

Aflevering 45

woensdag 1 april 2020, 07:11 uur

1962 - Brief van Frans Veen uit de ATVA. Slofstra wijst Beerta op het foutief gebruik van ‘bezwangerd'. Juffrouw Haan maakt ruzie omdat Beerta de Commissie heeft voorgesteld Ansing een eigen afdeling te geven. Beerta sommeert Ansing te promoveren en aan een proefschrift te denken. Hendrik bij Maarten en Nicolien. Over het schrijven van een proefschrift als middel om macht te verkrijgen en Maartens afkeer daarvan.

Met: Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Joop Wittermans (Slofstra), Joop Keesmaat (Beerta), Hanneke Riemer (Haan), Fred Goessens (van Ieperen), Bert Geurkink (Ansing) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 46

woensdag 1 april 2020, 07:10 uur

1962 - Van der Haar geeft een receptie omdat hij een lintje heeft gekregen. Maarten en Hendrik gaan er niet heen. Waarom ze niets leuk vinden. Mevrouw Moederman verlaat zich. Beerta zegt dat Maarten geen goeie beurt heeft gemaakt. Beerta vraagt Bart Asjes wanneer hij afstudeert en verwijt Maarten dat hij de vragenlijsten slordig heeft opgeborgen. Maarten is kwaad als hij van Van Ieperen hoort dat juffrouw Haan daarachter zit. Nicolien is kwaad omdat Maarten een uitnodiging voor een congres in Brussel wil aannemen.

Met: Joop Keesmaat (Beerta), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Bert Geurkink (Ansing), Huub van der Lubbe (de Bruin), Marlies Hamelynck (Moederman), Jacob Derwig (Asjes) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 47

woensdag 1 april 2020, 07:09 uur

1962 - Nicolien is kwaad omdat Maarten een uitnodiging voor een congres in Brussel wil aannemen (vervolg). Bezoek van Maarten aan zijn vader. Over diens memoires. Karel Ravelli nodigt Maarten en Nicolien uit. Bezoek van Frans Veen. Maarten geïrriteerd door diens hulpeloosheid. Over wormen en dood door bevriezing.

Met: Met Yvonne van den Hurk (Nicolien), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Eric van der Donk (Vader), Jeroen Willems (Ravelli) en Gerardjan Rijnders (Frans Veen).

Aflevering 48

woensdag 1 april 2020, 07:08 uur

1962 - Bezoek van Maarten en Nicolien aan Karel Ravelli. Over schuldgevoelens en karakter. Later op de avond voegt Beerta zich bij hen.

Met: Jeroen Willems (Ravelli), Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien) en Joop Keesmaat (Beerta).

Aflevering 49

woensdag 1 april 2020, 07:07 uur

1962 - Wandeling met Frans Veen. Uit het dagboek van Maarten Koning: beschrijven als therapie.

Met: Gerardjan Rijnders (Frans Veen), Krijn ter Braak (Maarten Koning) en Yvonne van den Hurk (Nicolien).

Aflevering 50

woensdag 1 april 2020, 07:06 uur

1962 - Uit het dagboek van Maarten Koning: beschrijven als therapie (vervolg). Hendrik komt zijn trouwkaart brengen, hij is zat. Beerta deelt Hendrik mee dat hij niet bij zijn huwelijk zal zijn. Brief van Frans Veen uit Wolfheeze. Beerta, Maarten en Nicolien, onderweg naar het congres in Brussel, op bezoek bij Vanhamme in Antwerpen..

Met: Krijn ter Braak (Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (Nicolien), Bert Geurkink (Ansing), Joop Keesmaat (Beerta), Gerardjan Rijnders (Frans Veen) en Bert André (Vanhamme).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1