Hallo Hier Hilversum
NTR

Kantelberg: “De Amsterdamse penoza heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht”

  1. Podcastschevron right
  2. Hallo Hier Hilversumchevron right
  3. Kantelberg: “De Amsterdamse penoza heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht”

wo 3 april 2019

We hebben het over de zaak tegen Willem Holleeder. Gisteren was de veelbesproken laatste zittingsdag. Wat is de invloed van de media geweest? Is het trial by media?

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Joost Oranje en Spraakmaker Annemarie Jorritsma.

Ook hebben we het over journalistieke samenwerkingen gisteravond hadden Nieuwsuur en Investico een primeur. Namelijk: Het aantal Nederlanders dat jaarlijks een opioïde voorgeschreven krijgt is opgelopen tot ruim 1 miljoen. Een op de vijf gebruikt de zware pijnstiller langer dan drie maanden, blijkt uit cijfers van Zorgverzekeraars Nederland. Een ander succesvol samenwerkingsverband is de Panamapapers. Drie jaar na de eerste publicaties over massale belasting ontwijking en ontduiking via is er wereldwijd al ruim een miljard euro aan boetes en naheffingen opgehaald. Honderden journalisten werken toen wereldwijd aan deze zaak. En met succes. Is dit bijzonder?

Verder bespreken we het in het debat in de Tweede Kamer vandaag. Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming moet zich vandaag verantwoorden. Waarom had de moordenaar van Anne Faber zoveel vrijheden en hoe is het mogelijk dat de behandelaren van Michael P. niet op de hoogte waren van de verkrachtingen uit zijn criminele verleden? Moet Dekker aftreden? Of gaat het om de inhoud, in plaats van de persoon?

Tot slot hebben we het over ex-topman Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale. Hij gaat definitief voor drie jaar en drie maanden de cel in. Dat heeft gisteren de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege van ons land beslist. De woordvoerder van de Hoge Raad lichtte de uitspraak in een zelf opgenomen filmpje toe. Een filmpje niet in de hoogste kwaliteit. Wat is de toevoeging van zo’n filmpje?