Naar homepage
Gothrecht

Aflevering 2: directie handboek buitengewone betrekkingen
VPRO

  1. Podcastschevron right
  2. Gothrechtchevron right
  3. Aflevering 2: directie handboek buitengewone betrekkingen

do 19 november 2020

Het kopieerapparaat gaat precies nergens naar toe, zegt het Management-Leger van de Directie. Brinta moet zich een weg door hen heen vechten en baant zich met behulp van het kopieerapparaat een weg door de Management Medewerkers heen. Ze moet naar beneden via het trappenhuis en langs de lichamen van de Management Medewerkers. Als Brinta volledig uitgeput is geraakt verstopt zij zich samen met het kopieerapparaat in een donkere ruimte.

'Waarom wil iedereen ineens dat apparaat hebben?', vraagt zij zich af en steekt de stekker in het stopcontact. Het apparaat begint mysterieus te knipperen en een statige stem spreekt een overdonderde Brinta toe. In dit archaïsche kopieerapparaat is de geest van Pierre Bokma opgesloten door een team IT-deskundigen. Degene die de stekker in het stopcontact steekt bevrijdt hem en mag drie wensen doen. Brinta wacht geen seconde en wenst de Japanse koffieautomaat weer terug. Dan verschijnt Systeembeheerder Dries ten tonele en confisqueert het kopieerapparaat.


Cast: Pepijn Lanen–de Verteller/ Georgina Verbaan – Brinta/ Achmed Akkabi – Dries, Shahine el Hamus – Managementassistent 1/ Monica Geuze – Managementassistent 2/ Milo van den Bosch – Denis/ Pierre Bokma – het Kopieerapparaat.


Muzikale werken aflevering 2: Gothrecht Theme Extended, Kerstgeluiden, Ultra Energy 69 Commercial, De Koffieautomaat.

Muzikale werken in de serie: Faberyayo & Stippenlift

Tekst en Compositie door: Pepijn Lanen & Hugo van de Poel

Productie & Mix door: Hugo van de Poel

Mastering door: Marco Spaventi

Score muziek in de serie door: Betonkust

Compositie, productie en mix door: Betonkust

Commercials door: Faberyayo & Stippenlift

Vocalen ‘Gothrecht Theme’ - Sarah Berckenkamp


Geschreven door en in regie van: Pepijn Lanen, met ononderbroken toewijding van Kees Kroot die ook de editor van het geheel is. Deze serie is geproduceerd door Marijke van der Molen van Palentino Media voor de VPRO en NPO Radio 1. De totstandkoming van Gothrecht was onmogelijk geweest zonder de nimmer aflatende steun van het NPO-fonds.