appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Leer onze oosterburen beter kennen, door de ogen van de Duitse politicus Otto Fricke. Aan de vooravond van de Duitse verkiezingen spreekt hij -in vloeiend Nederlands- met presentator Chris Kijne en een bijzondere tafelgast over actuele kwesties. Een podcast in vier delen.

#4 De Duitse economie: motor van Europa

vrijdag 22 september 2017, 00:00 uur

De vierde en laatste speciale podcast van NPO Radio1 over Duitsland en de verkiezingen gaat helemaal over de economie. En die is niet alleen bepalend voor Nederland, maar ook voor de rest van Europa. Het succes van de Duitse economie ligt vooral in het zuiden van Duitsland, in de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg. Dat zuiden wordt nu het Duitse ‘powerhouse’ genoemd. Sinds een aantal jaren weten Nederlandse bedrijven beter de weg te vinden naar Zuid-Duitsland, vooral sinds de handelsmissie van koning Willem-Alexander in 2016. Maar volgens Fricke en Gülker valt er voor Nederland nog veel meer te halen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1