appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

Leer onze oosterburen beter kennen, door de ogen van de Duitse politicus Otto Fricke. Aan de vooravond van de Duitse verkiezingen spreekt hij -in vloeiend Nederlands- met presentator Chris Kijne en een bijzondere tafelgast over actuele kwesties. Een podcast in vier delen.

#2 Hoe groen is Duitsland nog

dinsdag 19 september 2017, 00:00 uur

De tweede Bundescast van NPO Radio1 gaat over het milieu- en energiebeleid in Duitsland. Na de nucleaire ramp in Japan (2011) zou Duitsland wel eens laten zien hoe een modern land op het gebied van energie veiliger en schoner kan. In een snel tempo maakte bruinkool her en der plaats voor kernenergie. Daar kon Nederland nog wat van leren. En toen kwam daar opeens het dieselschandaal waar ook Berlijn (en Brussel) niet zonder kleerscheuren van af kwam. En ook de bruinkool leek weer terug in beeld. In dit tweede deel maken we de balans op: hoe groen is Berlijn nog? Chris Kijne, presentator van Bureau Buitenland, spreekt erover met vaste podcast-gast Otto Fricke (FDP) en met Sabine Oberhuber. Zij is mede-oprichter van Turntoo, een adviesbureau voor een toekomstbestendige en duurzame economie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1