appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

Leer onze oosterburen beter kennen, door de ogen van de Duitse politicus Otto Fricke. Aan de vooravond van de Duitse verkiezingen spreekt hij -in vloeiend Nederlands- met presentator Chris Kijne en een bijzondere tafelgast over actuele kwesties. Een podcast in vier delen.

#1 De kracht van het Duitse politieke midden

vrijdag 15 september 2017, 00:00 uur

Deel 1 van een vierluik: De verkiezingen komen er aan. Volgens velen worden die saai, want Merkel wint toch. Maar wie verder kijkt weet dat dit allerminst het geval is. En altijd interessant: wat kunnen wij Nederlanders en Belgen van Duitsland leren?
Want: waarom houden de christen- en sociaal democraten in Duitsland wèl goed stand? De Duitse politicus Otto Fricke legt het je haarfijn uit, in (vloeiend!) Nederlands. Hij leert je hoe we de politieke verhoudingen in zijn land, met ook toenemende invloed van extreem rechts, moeten zien.
Presentator Chris Kijne in gesprek met Otto Fricke (kandidaat Bondsdaglid FDP) en Marja Verburg (Duitslandweb).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1