appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Ook Janssen-vaccin goedgekeurd voor EU

donderdag 11 maart 2021, 10:31 uur

Het Nederlandse vaccin van Janssen is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau EMA. Van dit Leidse vaccin heeft Nederland voor dit jaar 11,3 miljoen doses besteld.

Demissionair minister De Jonge verwacht dat in april de eerste mensen in Nederland met het vaccin kunnen worden ingeënt. En daar is maar 1 prik voor nodig.

Wij praten over het vaccin met Marjolein Kikkert, moleculair bioloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum en betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1