appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Medicijnautoriteit CBG: we kunnen veilig verder prikken met AstraZeneca

donderdag 11 maart 2021, 10:38 uur

Veel aandacht voor het vaccin van AstraZeneca. Vanmorgen werd bekend dat Denemarken het gebruik van dat vaccin twee weken stil legt omdat er meldingen zijn van mensen die bloedstolsels ontwikkelden na vaccinatie. En een van die personen is ook overleden. Het Europees Medicijnagentschap EMA onderzoekt de meldingen en zegt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat het vaccin trombose veroorzaakt.

Wij praten erover met Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Dat CBG oordeelt en waakt namens Nederland bij het EMA over de geneesmiddelen en vaccins op de Europese markt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1