appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Eilanden zijn onze kanaries

dinsdag 9 februari 2021, 07:00 uur

Zoals kanaries een signaalfunctie hadden in de kolenmijnen, hebben eilanden dat voor de biodiversiteit, aldus biogeograaf Sietze Norder. Hij onderzoekt hoe de verspreiding van mensen, dieren en planten wordt beïnvloed door de geografie, het klimaat en de veranderingen in de zeespiegel. In zijn proefschrift ‘Eilandbiogeografiee in het Antropoceen en Kwartair’ vergelijkt hij de veranderingen op lange termijn en korte termijn. Veranderingen die door de mens in gang zijn gezet. Wat is de relatie tussen mens en natuur als het gaat om het verdwijnen van leefgebied voor soorten, boskap en de stijgende zeespiegel?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1