appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Waarom de Britse variant tot zoveel zorgen leidt

woensdag 13 januari 2021, 18:39 uur

De Britse variant van het coronavirus hangt als een donkere wolk boven ons land. Gisteren was die variant reden voor premier Rutte om niet te versoepelen maar zelfs extra maatregelen te overwegen.

Vanmorgen zei Jaap van Dissel dat het Outbreak Management Team kijkt naar aanvullende opties om beter voorbereid te zijn op die Engelse variant van het virus. En dat komt neer op het nog verder beperken van contacten....

Over de zorgen over de Britse variant en mogelijke maatregelen praten we met Alma Tostmann, epidemioloog bij het Radboudumc.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1