appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Nog steeds overlijdt eenderde van de coronapatiënten op de IC

donderdag 24 december 2020, 13:41 uur

Wie in een ziekenhuisbed terechtkomt vanwege corona, heeft nu een grotere kans om beter te worden dan tijdens de eerste golf. Tenminste: zolang hij op een gewone verpleegafdeling blijft.

Want op de Intensive Care is de situatie juist niet verbeterd sinds afgelopen voorjaar. Bijna een derde overlijdt daar nog altijd aan covid-19.

We praten erover met Dave Dongelmans, IC-arts in Amsterdam UMC en voorzitter van de stichting NICE, die de gegevens van alle coronapatiënten in ziekenhuizen analyseert.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1