appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Nederlandstalige protestmuziek: zo veel meer dan Boudewijn de Groot

donderdag 10 december 2020, 04:10 uur

Op de vuist! Nederland kent een decennialange traditie van protestmuziek. Het begon in de jaren '60 met godfather Armand, kwam tot een hoogtepunt in de jaren '80 en is ook vandaag de dag zeker nog aanwezig.

Letterkundige Laurens Ham van de Universiteit Utrecht schreef het boek: ‘Op de Vuist: vijftig jaar politiek en protestliedjes in Nederland’. Het is het eerste overzicht van Nederlandse protestliedjes. Vannacht bespreken een paar pareltjes uit de geschiedenis. Van Linda Luxaflex 'Feministieser' tot Tedje en de Flikkers. Van Armand tot Zwart Licht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1