appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

We kunnen niet zonder schimmels

dinsdag 8 december 2020, 13:44 uur

In Focus sprak Stephan Komduur met bioloog Peter Leenderste. Hij doet onderzoek naar schimmels. De meeste mensen vinden deze maar vies, maar zonder schimmels is er geen brood, kaas of bier. Schimmels zijn ook wel de schoonmakers van de aarde. Al vormen steeds vaker een gevaar voor de volksgezondheid, sommige zijn zelfs dodelijk. Zoals de Aspergillus fumigatus. Een van de grootste oprukkende soorten dat dit moment.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1