appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Hoe gaat de beoordeling van een coronavaccin in zijn werk?

dinsdag 1 december 2020, 18:49 uur

Medicijnagentschap EMA is begonnen met de eerste officiële beoordelingsprocedures van coronavaccins. Het gaat om de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Het is de belangrijkste horde die nog genomen moet worden voordat de vaccins op de Europese markt kunnen komen. Als alle gegevens in orde zijn, kan er net voor het eind van het jaar nog groen licht komen. Vaccindeskundige Leonoor Wijnans is een van de mensen die namens het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen bij de EMA oordeelt over de vaccins. Zij legt uit wat erbij komt kijken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1