appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Alles moet elektrisch: hoe ziet de batterij van de toekomst eruit?

woensdag 2 december 2020, 09:19 uur

De kans dat je telefoon ontploft is klein, maar het kan wel. Dat laat zien dat batterijen niet altijd veilig zijn. De komende jaren moeten steeds meer apparaten elektrisch worden. Hoe gaan we op een veilige manier al die energie opslaan?
In Focus duikt presentator Stephan Komduur in een nieuwe wereld. Een wereld die bestaat uit batterijen en accu's. Samen met leider van het batterij-onderzoek bij TU Delft, Marnix Wagemaker, bespreekt hij de toekomst en de uitdagingen in de ontwikkeling van batterijen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1