appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Welke parallellen zijn er tussen Corona en de Pest? Economisch historicus Joris Roosen geeft antwoord

dinsdag 27 oktober 2020, 03:55 uur

Welke parallellen zijn er tussen Corona en de Pest alias de zwarte dood? En kunnen we iets leren van die gruwelijke pestpandemie, die eigenlijk alle latere pandemieën laat verbleken.

Economisch historicus Joris Roosen studeerde geschiedenis in Gent en deed vervolgens vier jaar lang onderzoek aan de Universiteit Utrecht naar de pest alias de Zwarte Dood. Hij wilde erachter komen waarom sommige regio’s na de pestepidemie sneller herstelden dan anderen. Afgelopen vrijdag promoveerde hij succesvol. Roosen focuste zich bij zijn onderzoek op het Graafschap Henegouwen.

Jacob de Vries in gesprek met Joris Roosen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1