appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

OMT-lid Koopmans vreest dat verkiezingen mee beginnen te spelen in corona-aanpak

dinsdag 29 september 2020, 19:34 uur

Het rommelt in het Outbreak Management Team. Na de persconferentie van het kabinet op 28 september uitten verschillende leden van het OMT kritiek op de maatregelen. En in de Volkskrant zeiden OMT-leden anoniem dat in het Catshuis al was besloten wat de maatregelen moesten worden. Ze zouden moeten tekenen bij het kruisje.

Marion Koopmans is hoogleraar virologie bij het Erasmus MC en lid van het Outbreak Management Team. Zij maakt zich zorgen dat het kabinet het advies zoekt dat het wil horen en dat de verkiezingen mee beginnen te spelen in de aanpak van de coronacrisis.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1