appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

De robot(r)evolutie is begonnen!

woensdag 5 februari 2020, 17:00 uur

De relatie tussen mens en robot spreekt al jaren tot de verbeelding van Hollywoodregisseurs, maar een robotvolk is dichterbij dan je denkt! Er zijn al robots die zichzelf kunnen voortplanten. Ze kiezen zelf hun partner, wisselen genen uit en krijgen baby's. Is dat niet een beetje creepy?

Voor hoogleraar Kunstmatige Intelligentie Guszti Eiben is het aan de orde van de dag. Hij bewees in 2016 voor het eerst dat robots zichzelf fysiek kunnen voortplanten en doet sindsdien onderzoek naar robotevolutie. Hij wil het liefst een nieuw robotvolk creëren dat zichzelf evolueert. In Focus laat hij zijn eerste robotbaby zien en vertelt hij over zijn dromen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1