appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

De week van AstraZeneca in Nederland: "Je kunt niet aan het opschorten blijven"

vrijdag 19 maart 2021, 18:32 uur

Het was een roerige week in de vaccinatiecampagne van de overheid. Zondag werden de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin tijdelijk stopgezet. Dat kwam nadat een aantal mensen in Scandinaviƫ een gevaarlijke combinatie van trombose en een lager aantal bloedplaatjes kregen toen zij waren gevaccineerd.

Vier dagen later besloot het kabinet om het prikken met dit vaccin weer op te starten. De hele gang van zaken riep veel vraagtekens op.

We blikken terug op de communicatie met Hedwig te Molder, hoogleraar taal en communicatie aan de VU.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1