appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

De rol van modelleurs infectieziekten tijdens de epidemie

maandag 22 maart 2021, 18:48 uur

Hoe neem je beslissingen in deze ingewikkelde fase van de epidemie? Modelleurs infectieziekten spelen een belangrijke rol bij het voorspellen van het verloop van de corona-epidemie. De schattingen van RIVM-modelleur Jacco Wallinga en zijn team liggen mede aan de basis van het coronabeleid van het kabinet.

Maar modelleren is moeilijk, zeker als de onzekerheden toenemen. Daarover praten we met Quirine ten Bosch, modelleur infectieziekten bij de Wageningen Universiteit.

En verslaggever Jeroen de Jager ging naar het gebied rond Hoorn en Purmerend. In beide steden staat een vestiging van het Dijklanderziekenhuis. Het aantal besmettingen is daar hoog.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1