appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Toezichthouder EMA: het AstraZeneca-vaccin is veilig

donderdag 18 maart 2021, 18:23 uur

De Europese toezichthouder EMA heeft zijn oordeel uitgesproken over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin. Daarover onstonden twijfels door meldingen van tromobose na vaccinatie. Het oordeel van EMA is duidelijk: het vaccin is veilig en effectief.

In de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn al zo'n 16 miljoen prikken van Astra Zeneca gezet en één van die prikken was voor Josien de Graaf in Middelburg. Ze moet er dus nog één, maar daar is ze niet bang voor. Verslaggever Marc-Robin Visscher zocht haar op.

En over het oordeel van het EMA praten we verder met wetenschapsredacteur Francien Yntema van Nieuws en Co.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1