appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Het broeide in de zomer van ‘69. De wereld was toe aan een volgende stap. De Dolle Mina’s, de Stonewall-rellen, Woodstock en de eerste maanlanding; het zijn gebeurtenissen waar we het 50 jaar later nog steeds over hebben. De grensverleggers van toen ontmoeten de 'influencers' van nu. Wat heeft die ruige zomer ons gebracht en wat valt er vandaag de dag nog te halen?

De zomer van '69 is een productie van het nachtprogramma Focus, iedere werkdag van 02:00 - 04:00 uur op NPO Radio 1.

#3 - De Dolle Mina's

donderdag 29 augustus 2019, 03:30 uur

Het broeide in de zomer van '69. Stoppen met werken wanneer je trouwde? Dat zagen veel vrouwen niet meer zitten. De Dolle Mina’s verenigden zich in een felle afkeer tegen de ongelijkheid tussen man en vrouw. In de derde aflevering van De Zomer van ‘69 horen we de bewondering van jonge activist Devika Partiman, oprichter van 'Stem op een Vrouw', voor het werk van Dolle Mina Nel Willekens. Een bijzondere ontmoeting tussen twee generaties feministen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1