appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Mangiare!
Afbeelding

Van avondrood tot zomeronweer en van ijspegel tot hittegolf: in podcast De Weerman vertelt Peter Kuipers Munneke alles wat je altijd al hebt willen weten over het weer

#1 - Herfst! Welk weer hoort daar bij en hoe ontstaat het?

donderdag 3 oktober 2019, 12:59 uur

In deze eerste aflevering van De Weerman duikt Peter Kuipers Munneke in de herfst. Dan denken we aan storm en regen, maar is dat terecht?

Herfst is ook hét mistseizoen. Wat is dat eigenlijk en hoe kan het dat er tegenwoordig minder mist is dan in de jaren 60?

Verder hoor je waarom wolken van onderaf vlak afgesneden lijkt te zijn, wat het ideale jaagseizoen is en wat eigenlijk wolkenvelden zijn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1