appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek redacteur Peter Kee neemt je mee naar de achterkamertjes, stelt je voor aan de belangrijkste spelers en geeft je een exclusief inkijkje in de politieke paleisintriges. Reconstructies van het belangrijkste nieuws op Het Binnenhof.

#115 - D66 hekelt 'boekhoudersbenaring' van Rutte

vrijdag 6 maart 2020, 13:53 uur

In Brussel slaat premier Rutte met de vuist op tafel: hij wil geen cent extra betalen aan de Europese Unie. D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot is niet blij met die 'boekhoudersbenadering'.

Hij vreest dat Nederland langzaam 'zijn goodwill' verspilt in Europa. Dat zou Nederland in de vingers kunnen snijden bij herzien van de landbouwsubsidies van de EU. Die kosten nu zo'n een derde van het EU-budget. Politiek redacteur Peter Kee bespreekt het met D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, na een reconstructie van politiek redacteur David van der Wilde en John van Dellen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1