De week van Kee
BNNVARA

#17 - Bassist Dave van Beek (GOTT) en een Keiharde anthem (S05)

  1. Podcastschevron right
  2. De week van Keechevron right
  3. #17 - Bassist Dave van Beek (GOTT) en een Keiharde anthem (S05)

vr 27 mei 2022

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In de deze aflevering hoor je onder andere muziek van Annihilator en Scar Symmetry.

Als luisteraar Vincent Dekker de volgende tekst in het nummer 'Heavy metal mania' van de NWOBHM band Holocaust hoort moet hij denken aan De Keiharde Pödcast: I've got Heavy Metal music in my blood And I'd like to give it to you if I could”. Vincent legt enthousiast uit waarom hij deze tekst zo bij De Keiharde vindt passen en dat dit alle metalheads verbind. Natuurlijk wordt het nummer helemaal gedraaid.

Bassist Dave van Beek ( Ggu:ll) is in 2017 begonnen met het schrijven van nummers voor GOTT. Als zijn goede vriend Michiel Eikenaar in april 2019 overlijd komt één van de nummers waarbij mee bezig is de emotie gekropen over het verlies. Het is tevens het startschot om echt met GOTT aan de slag te gaan. In zangeres Farida Lemouchi (The Devil's Blood, Molassess), gitarist Twan van Geel (Legion of the Damned, Soulburn), gitarist Thijs van Laarhoven (Severe Torture), gitarist William van der Voort (Ggu:ll, Dodechahedron) en drummer Joep Schmitz (Radar Men From The Moon) vindt Dave zijn muzikale vrienden voor GOTT. In het gesprek met Suzanne Bosman en Mike Arntz vertelt Dave de moeilijke periode rond het overlijden van Michiel, de teksten over het leven en de toekomst, en dat GOTT geen project is maar echt een (live) band. 

De tip Suzanne tip bestaat uit scheurende metalriffs, vleugjes dubstep, hiphop, EDM en is van Wargasm. Mike heeft een album meegenomen van het Nijmeegse Dead Mans Walk wat hij op een nogal bijzondere manier heeft gekregen.

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen naar: dekeiharde@avrotros.nl of volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld, zet dan ook je telefoonnummer in de mail!