appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek redacteur Peter Kee neemt je mee naar de achterkamertjes, stelt je voor aan de belangrijkste spelers en geeft je een exclusief inkijkje in de politieke paleisintriges. Reconstructies van het belangrijkste nieuws op Het Binnenhof.

#12 - D66 over VVD campagne: "'Warm rechts' klinkt alsof het uit de magnetron komt" (S03)

vrijdag 4 december 2020, 14:52 uur

Nieuwe verkiezingslijsten, concept programma’s en relletjes in de coalitie: de campagnes zijn begonnen. Al horen we van coalitiepartijen CU en CDA vrij weinig, die andere twee zijn de startblokken geschoten: VVD en D66 vliegen elkaar lekker in de haren.

Je zou denken, de verkiezingen zijn pas in maart, iedereen is druk met corona, maar niets is minder waar. Ook bij de coalitiepartijen is de campagne losgebarsten. Deze week werd de VVD verkiezingslijst gepresenteerd met maar liefst vier vrouwen in de top vijf. Mevrouw Kaag sprak het land toe in een soort advertentie-brief in de kranten. En corona komt terug in de verkiezingsprogramma, wat voor de VVD resulteert in een schijnbaar linksere koers.

Te gast is D66 Tweede Kamerlid Jan Paternotte. Hij is kritisch op het verkiezingsprogramma van de VVD dat ze zelf 'warm rechts' noemen: "Klinkt toch alsof het uit de magnetron komt." Als voormalig campagneleider weet Paternotte als geen ander hoe de campagnes in elkaar zitten en is de VVD alles behalve links. "Het verkiezingsprogramma van de VVD had net zo goed geschreven kunnen zijn door een conservatieve Pool".

Maar goed, ook op de D66 campagne is genoeg aan te merken, laat Peter Kee zien in deze 'Week van Kee': ophef over de #teamkaag campagne en een wat kleurloze Kaag terwijl Rob Jetten veel meer de shine lijkt te pakken.

In deze aflevering zetten Patrick Lodiers en Peter Kee alles nog even op een rij.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1