appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

#28 - Coronocrisis brengt zelfs PVV en PvdA dichter bij elkaar (S02)

vrijdag 3 april 2020, 15:00 uur

De Haagse week werd uiteraard weer gedomineerd door al het nieuws over het coronavirus. De crisis heeft onverwachte effecten. De rollen van de oppositie en de coalitie lijken soms omgedraaid. Ook ongewoon: de PVV en de PvdA vonden elkaar in een gezamenlijke motie. Xander en Joost bespreken de besluiten van het kabinet, de diplomatieke storm die minister Hoekstra en premier Rutte veroorzaakten en de waardering die hij krijgt van het publiek. De populariteitscijfers van premier Rutte gaan skyhigh, dat is een logisch effect van een crisis. Hoe is het andere premiers vergaan bij andere grote gebeurtenissen? In het Haags Geheugen vragen Joost en Xander het aan oud-senator Joop van den Berg. En in de Wandelgangen volgen we de premier bij een bezoek aan een basisschool, waar hij herinneringen oproept aan Emile Ratelband. Ook komen Joost en Xander terug op het interview met Tunahan Kuzu in de vorige aflevering. Zijn ze bedrogen door de gewezen partijleider van DENK?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1