appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

#30 - Kabinet vreest dwarsliggers in onderwijs bij versoepeling (S02)

vrijdag 17 april 2020, 14:44 uur

Reikhalzend kijkt Nederland uit naar volgende week: Gaat het kabinet de corona-maatregelen versoepelen? Xander en Joost blikken er deze aflevering uitgebreid op vooruit. Opening van de scholen zal de eerste moeten stap zijn. In Den Haag wordt gevreesd dat het onderwijspersoneel dwars gaat liggen. Het wordt steeds aannemelijker dat premier Rutte dinsdag aankondigt dat de lockdown met zeker twee weken wordt verlengd.

Verder: een nieuwe episode in de crisis bij 50Plus. Xander en Joost roemen de transparantie bij die partij. Hoe anders is dat bij DENK, die andere partij die verscheurd wordt door geruzie. In de podcast kunnen Xander en Joost vrijuit putten uit de stapels emails en correspondentie die ze ontvingen vanuit 50Plus.

In de rubriek In de wandelgangen gaan ze op bezoek bij Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer. Wanneer gaan die wandelgangen zich weer vullen en komen er debatten over andere kwesties dan de coronacrisis, over stikstof bijvoorbeeld?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1