appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

#32 - "D66 zoekt naar zichtbaarheid in deze crisis" (S02)

vrijdag 8 mei 2020, 13:17 uur

Vullings en Van der Wulp constateren in deze aflevering van De Stemming dat de aanpak van de coronacrisis veel politieker is geworden. Er wordt meer rekening gehouden met de economie en de maatschappelijke gevolgen, aldus Xander. Bovendien merkt Joost dat er weer meer politiek gespind wordt. "D66 zou hebben doorgedrukt dat we als samenleving weer wat meer vrijheid zouden krijgen. Dat is althans wat ze ons willen doen geloven. En het is ook niet gek dat dat gespind wordt, want waar is D66 in deze crisis? Rutte, De Jonge, Hoekstra: allemaal gezichten van deze coronacrisis. Niet D66-minister Wouter Koolmees." Daarom schreef minister Ollongren vorig weekend ook een opiniestuk in de Volkskrant, vult Xander aan. "Ze zijn op zoek naar zichtbaarheid." Verder wordt in deze aflevering uiteraard het politieke gekonkel binnen 50Plus en Denk besproken én beantwoorden Joost en Xander de vraag of er ooit een parlementaire enquête over de coronacrisis komt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1