appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

#37 - Debat met Visser legde ergernis over ministerie van Defensie bloot (S02)

vrijdag 12 juni 2020, 13:18 uur

Joost en Xander behandelen in deze nieuwste aflevering een kwestie die al eerder speelde: het gedoe rond de marinierskazerne in Zeeland. Vanwege een artikel in De Volkskrant moest staatssecretaris Visser deze week opnieuw met de Tweede Kamer in debat. Maar was dat wel terecht? Joost heeft er zijn twijfels bij. Wat duidelijk werd tijdens het debat: de SP en de PvdA ergeren zich niet zozeer aan deze laatste kwestie, maar vooral aan de gang van zaken op het ministerie van Defensie, waar het steeds niet goed lijkt te gaan. En hoe zit het eigenlijk met de verhoudingen tussen de minister en de staatssecretaris op dat ministerie? Verder bellen Xander en Joost in het 'Haagse Geheugen' met de man die nauw betrokken was bij de verkiezingswinst van de VVD in 2010 en nemen ze een kijkje in de wandelgangen bij de nieuwe partij van Henk Krol.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1