appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

#46 - Wel of geen strenge maatregelen: "het is een worsteling voor het kabinet" (S02)

vrijdag 25 september 2020, 14:37 uur

Nu de coronabesmettingen in rap tempo oplopen en ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt worstelt het kabinet met de keuze voor nieuwe, strengere maatregelen. Joost en Xander bespreken in de nieuwste Stemming de dilemma's waar het kabinet nu voor staat. Recente oproepen aan de bevolking om zich aan de regels te houden waren tot nu toe niet heel succesvol. En het loopt ook niet soepel tussen het kabinet en de burgemeesters, zegt Xander. Er zijn nu veel regionale maatregelen, maar is het niet tijd voor weer een landelijke aanpak. Joost denkt dat verregaande maatregelen onvermijdelijk zijn. Verder richten de mannen de blik op maart, als er verkiezingen zijn. De eerste twee partijen, D66 en de SP, maakten deze week hun verkiezingsprogramma bekend. Het was óók de week van #ikdoenietmeermee. Joost en Xander vragen zich af: wie was de Famke Louise van de eurocampagne in 2001?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1