appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. De Spaak is een podcast met nieuws en informatie over alledaags en recreatief fietsen. Gepresenteerd door Jeroen Dirks. UvA-hoogleraar Urban Mobility Marco te Brömmelstroet is academic advisor. De Spaak is een productie van NTR en NPO Radio 1.

#-9 - Het Fietshotel. Het nieuwste middel tegen de diefstal van fietsen (S02)

donderdag 23 januari 2020, 12:37 uur

Het aantal aangiftes van fietsendiefstal is in vijf jaar tijd met 36 procent gedaald. Maar dat betekent niet dat het probleem voorbij is! Nog steeds worden naar schatting 500 duizend fietsen per jaar gestolen. De impact is onveranderd groot, zeker voor al die mensen die voor honderd procent afhankelijk zijn van de fiets. Gelukkig is er één (1) gemeenteraadslid die zich hun lot aantrekt. Ik spreek hem in Tilburg, de stad waar op dit moment wordt gebouwd aan een fietshotel.
Verder geeft Bart antwoord op de vraag of een goed fietsslot bestaat. Saskia van de Fietsersbond beschrijft hoe zij twee lievelingsfietsen kwijtraakte.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1