appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Een diepgravend gesprek over een actueel onderwerp, gepresenteerd door Coen Verbraak. Vier ervaringsdeskundigen geven een blik in de binnenkamers van Nederland. Luisteren staat voorop, daarna komt de opinievorming.

De rechtsstaat na de moord op Derk Wiersum (25 november 2019)

maandag 25 november 2019, 20:30 uur

De moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum liet Nederland diep geschokt, verdrietig en vol ongeloof achter. De 44-jarige advocaat stond kroongetuige Nabil B. bij, die getuigt in een grote zaak tegen de georganiseerde misdaad. Kenners spreken van een aanslag op onze rechtsstaat.

Durven advocaten nog zaken aan te nemen, en welke overweging maken zij daarin? En wat zijn de gevolgen van deze moord voor de rechtsstaat?

Coen Verbraak gaat in deze aflevering van De Publieke Tribune van Human in gesprek met vier strafpleiters die weten hoe het is om verdachten uit het criminele circuit te verdedigen, en om te gaan met dreiging uit de onderwereld:
Jan-Hein Kuijpers, Arne Kloosterman, Peter Plasman en Jeroen Soeteman (tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1