appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Een diepgravend gesprek over een actueel onderwerp, gepresenteerd door Coen Verbraak. Vier ervaringsdeskundigen geven een blik in de binnenkamers van Nederland. Luisteren staat voorop, daarna komt de opinievorming.

Leven, ziekte en dood in tijden van corona (25 mei 2020)

maandag 25 mei 2020, 20:30 uur

De afgelopen maanden heeft corona zich in een moordend tempo meester gemaakt van het leven. Nederland werd overvallen en geschokt door hoe ziek mensen worden, en de vaak letterlijk afstandelijke dood die zij sterven. Temidden van deze ongekende crisis houden de mensen die ondersteuning geven bij leven, ziekte en dood, zich zo goed en kwaad als het gaat staande. Hoe vergaat het hen; welke angsten, verdriet en zorgen hebben zij? Wie zorgt er eigenlijk voor de zorgverlener? En hoe ziet de confrontatie met de dood en het beleven van rouw en afscheid eruit temidden van deze crisis?

In deze uitzending van De publieke tribune spreekt Coen Verbraak met intensivist Ralph So, humanistisch geestelijk verzorger Ankie Spelbrink, en uitvaartverzorger David van de Waal over de dilemma's waar zij voor staan in tijden van corona.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1