De Perstribune
MAX

#42 - Khalid & Sophie podcast - 07-11-2023 (S05)

  1. Podcastschevron right
  2. De Perstribunechevron right
  3. #42 - Khalid & Sophie podcast - 07-11-2023 (S05)

di 7 november 2023

Vandaag zit Tom Kleijn aan de rechterhand van Sophie! 

Het CIDI rapporteert vandaag een 818% stijging van het aantal meldingen van antisemitisme in Nederland sinds 7 oktober. En afgelopen weekend werd er nog een moskee vernield in Culemborg. Sinan Can en Natascha van Weezel ervaren aan den lijve de toenemende joden- en moslimhaat. 

Volgens Johannes Visser zijn scholen demotiverende cijferfabrieken geworden. Een ontwikkeling die rampzalig is voor het welzijn van leerlingen, schrijft hij in ‘Is het voor een cijfer?’ Hij schuift aan met leraar Jeroen Lamberts over hoe lesgegeven kan worden zonder cijfers. 

Ze deed er 24 jaar over om het te schrijven, maar nu is hij er: de autobiografie van Barbra Streisand. 1057 pagina’s die het leven van de zangeres, actrice en regisseur beschrijven. Jeroen Krabbé speelde met haar in één van haar films en schuift vanavond aan over de wereldster. 

Het is dinsdag en dus tijd voor nieuwe muziek! Igor gooit jazz, hiphop, pop en klassiek in de blender en treedt op met een heel orkest. Vanavond speelt hij een nieuw nummer genaamd ‘Ik Ben Weer’!