appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

#124 Heeft Patricia Paay evenveel recht op privacy als ieder ander?

donderdag 26 juli 2018, 13:08 uur

Patricia Paay heeft de rechtszaak tegen GeenStijl gewonnen. Paay spande de rechtszaak aan nadat GeenStijl en Twitteraar Eendevanger vorige jaar een seksvideo van haar verspreiden. De rechter heeft nu geoordeeld dat Paay een schadevergoeding van 30.000 euro krijgt.
Opvallend is dat GeenStijl niet de video zélf op het internet publiceerde, maar wel een link. De rechter oordeelde dat dit hetzelfde effect heeft als het zelf online publiceren van de video. Benieuwd wat Elsevier journalist Nikki Sterkenburg en columniste Catherine Keyl ervan vinden?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1